Κόσμος

Θρίαμβος! "Τρέμει" η γη στη Deir Ezzor: Οι Συριακές και ρωσικές δυνάμεις έσπασαν την πολιορκία και το ISIS αποχωρεί - Δείτε τι συμβαίνει - Βίντεο


Του Βασίλη Καπούλα

Θρίαμβος!Οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις έσπασαν την πολιορκία της Deir Ezzor μετά από τρία χρόνου τρόμου από τον ISIS! Η συριακή σημαία υψώθηκε και πάλι. Αφωνοι όλοι στη Δύση με την καταιγιστική προέλαση του συριακού Στρατού μετά από 6 χρόνια πολέμου. 

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη τη Συρία. Οι σκηνές είναι συγκινητικές. Οι Στρατηγοί Tarraf και Issam Zahreddine δίνουν συγχαρητήρια στους άντρες τους.

O πιλότοι μαχητικών κάνουν χαμηλές διελεύσεις προς τιμήν του Μεγάλου Στρατηγού Issam Zahreddine!

Η συριακή τηλεόραση είναι εκεί και απαθανατίζει τις ιστορικές στιγμές.

Οι Δυνάμεις "Τίγρης" έχουν εισέλθει στη βάση της Ταξιαρχίας 137 στη δυτική πλευρά της πόλης. Η πολιορκία αποτελεί παρελθόν.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μ.Άσαντ, επικοινώνησε με 3 Στρατηγούς που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της νίκης και συγκεκριμένα τους Rafiq Shahada ( Αρχηγός Ασφαλείας της Deir Ezzor), Hasan Muhammad (Διοικητής της 17ης Μεραρχίας του οποίου οι άντρες έφτασαν πρώτοι τις συριακές δυνάμεις στην  Deir Ezzor) και τον Στρατηγό-θρύλο Issam Zahreddine (τον επιχειρησιακό Διοικητή των Δυνάμεων στηνDeir Ezzor).

Χθες οι Ρώσοι είχαν ακόμη δύο απώλειες Spetsnaz έξω από την Deir Ez Zor.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τους Σύρους και Ρώσους στρατιώτες μιλώντας για «στρατηγική νίκη» επί των τρομοκρατών του ISIS στην συριακή πόλη Deir Ezzor και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συγχαίρει τη διοίκηση της ρωσικής στρατιωτικής ομάδας καθώς και τη διοίκηση του Στρατού της Συρίας με μια τέτοια στρατηγικά σημαντική νίκη επί των ισλαμιστών για την απελευθέρωση της Συρίας από το Ισλαμικό Κράτος», Δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο Πρόεδρος Β. Πούτιν απέστειλε στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ ένα τηλεγράφημα στο οποίο αξιολόγησε ιδιαίτερα αυτή τη στρατηγική νίκη και συγχαίρει τον πρόεδρο της Συρίας για το τόσο σημαντικό βήμα προς την απελευθέρωση της Συρίας από την τρομοκρατία.»

Ο συριακός Στρατός και οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία μετά από σφοδρές μάχες δύο μηνών με το ISIS στην ανατολική Συρία.

Η επόμενη φάση του πολέμου θα περιλαμβάνει την άρση της πολιορκίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir Ezzor.

Θα είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση καθώς οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα δώσουν μάχες γύρω από τα φρούρια των ισλαμιστών στα βουνά Thardeh που "βλέπουν" στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir Ezzor από τη δυτική περίμετρο.

Τα βουνά Thardeh ήταν υπό τον έλεγχο του συριακού Στρατού μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 όταν ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ "καταλάθος" βομβάρδισε σκοτώνοντας 100 στρατιώτες και αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να αποσυρθούν.

Συριακές και ρωσικές δυνάμεις έφτασαν την Deir Ezzor το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Συριακό ΓΕΣ

"Μετά από μια σειρά επιτυχημένων επιχειρήσεων, μονάδες των ΕΔ σε συνεργασία με τους συμμάχους μας και με την αεροπορική υποστήριξη Συρίας και Ρωσίας, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των επιχειρήσεων βαθιά στην συριακή έρημο και κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία που είχε επιβληθεί στην Deir Ezzor για πάνω από 3 χρόνια".

"Αυτό έγινε μετά την στρατηγική ένωση των δυνάμεων μας και συγκεκριμένα αυτών που πολεμούσαν προς την κατεύθυνση Ράκκα/Deir Ezzor και αυτών της πόλης που προστάτευαν τους κατοίκους"...

Το ISIS ήδη άρχισε να αποχωρεί από την πόλη....

Εν τω μεταξύ, τουρκικά μέσα μεταδίδουν την πληροφορία ότι ο στρατός της Συρίας πετά από τον αέρα φυλλάδια στην πόλη Ιντλίμπ, με τα οποία ζητά από τις ένοπλες δυνάμεις να παραδώσουν την πόλη στις επίσημες αρχές της πόλης.

Δείτε την είσοδο του Στρατού και τους πανηγυρισμούς.
https://twitter.com/MmaGreen/status/905034086904889344

https://twitter.com/MmaGreen/status/905053256610656256

https://twitter.com/MmaGreen/status/905066781802471430

https://twitter.com/Ruswariors/status/904458280772276227

https://www.youtube.com/watch?v=V_5Sj5GBFm0https://www.youtube.com/watch?v=NI1a3-x5eWAhttps://twitter.com/Syria_Protector/status/905038779139989508

https://twitter.com/Hamosh84/status/904756578846375936

https://twitter.com/Souria4Syrians/status/905066339844358144

https://twitter.com/MmaGreen/status/904744327494197252

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ