Αρχείο

Θαυμάστε Δήμαρχο: Ο Γ.Καμίνης «διέγραψε» την Ελληνική Επανάσταση από το όραμα του για την... προοδευτική Κεντροαριστερά - Δίνει τα διαπιστευτήρια του στη Νέα Τάξη Πραγμάτων

Στα φιντάνια της Κεντροαριστεράς, της οποίας θέλουν ηγηθούν για να αλλάξουν τη χώρα ανήκει και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος χθες παρουσίασε το πολιτικό του σχέδιο για την «προοδευτική δημοκρατική παράταξη». Το σχέδιο αυτό είχε ολίγον από Γιώργο Παπανδρέου, αφού βεβαίως αναφέρονταν στη συμμετοχή δημοκρατία του ΓΑΠ και την... πράσινη ανάπτυξη.

Δεν ήταν όμως αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον αυτού του πολιτικού σχεδίου του κ. Καμίνη. Εκείνο που προκάλεσε το ενδιαφέρον είναι πώς για το όραμα του ο κ. Δήμαρχος Αθηναίων θα λάβει υπόψη την ιστορική κληρονομία (σ.σ. προσέξτε) που ξεκινάει, όπως λέει «από τις αρχαιοελληνικές ρίζες της δημοκρατίας, έως τον διαφωτισμό και την Γαλλική επανάσταση».

Διέγραψε, δηλαδή, ο κ. Καμίνης την Ελληνική Επανάσταση και τον νεοελληνικό διαφωτισμό. Σαν να μην υπάρχουν αυτές οι δύο περίοδοι για τον Δήμαρχο Αθηναίων στη διαμόρφωση της ιστορικής κληρονομίας. Η ιστορία τελειώνει στην Γαλλική επανάσταση...

Ιδού και το συγκεκριμένο απόσπασμα από το μανιφέστο του κ. Καμίνη: «Σ’ αυτόν τον νέο κόσμο, η διεύρυνση των ανισοτήτων και η διαχείριση των παραγόμενων νέων δυνατοτήτων με όρους ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και περιβαλλοντολογικής μέριμνας, είναι οι καινούριες μεγάλες προκλήσεις για την προοδευτική πολιτική. Γιατί η προοδευτική στάση απορρέει από την βαθιά πίστη ότι το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο από το παρόν.

Προοδευτική πολιτική είναι η πεποίθηση πως τα πράγματα δεν είναι δοσμένα απ’ την ανθρώπινη φύση, αλλά μπορούν να αλλάξουν, με βούληση, σχέδιο κι επιμονή. Αυτή είναι η δική μας ιστορική κληρονομιά, από τις αρχαιοελληνικές ρίζες της δημοκρατίας έως τον διαφωτισμό και την Γαλλική επανάσταση».

Η... παράληψη του αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Αντιθέτως περισσότερο με σκόπιμη μοιάζει προφανώς για να μην θίξει ο κ. Καμίνης κάποιους από τους χρηματοδότες ή το σύστημα τύπου Σόρος που τον στηρίζει στο να παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων και να ηγηθεί της προοδευτικής Κεντροαριστεράς. Ωραία άποψη και μέλλον έχει για το μέλλον αυτού του τόπου. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζει ο κόσμος το τι πρεσβεύει.

Είναι κάτι σαν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Ιστορία και τα Θρησκευτικά. Και το κυβερνών κόμμα ήθελε να καταργήσει ή να περιορίσει τις αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση από τα βιβλία της Ιστορίας των σχολείων για να μας βάλει σε ρότα προόδου.

Αυτό είναι το σύστημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Δεν θέλει λαούς να γνωρίζουν την ιστορία τους, να πιστεύουν, όπως ο ελληνικός λαός στην Ορθοδοξία, να έχουν αρχές και αξίες, όπως η οικογένεια. Θέλει λαούς να είναι αποχαυνωμένοι για να μπορεί να τους κατευθύνει με ευκολία και να επιτυγχάνει τους στόχους της. Αυτός ήταν και ο λόγος των μνημονίων. Ο ελληνικός λαός θεωρείται ένας από τους πιο συνεκτικούς, αφού είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στην συντριπτική τους πλειονότητα, έχουν δικό τους σπίτι και ιστορία που κανείς δεν μπορεί να τους αλλάξει.

Αυτά έχει βάλει στο στόχαστρο η Νέα Τάξη Πραγμάτων και θέλει να τα αλλάξει και ένας από τους εξυπηρετητές αυτού του στόχου είναι και ο κ. Καμίνης. Ο άνθρωπος που δέχθηκε χρήματα από τον Σόρος δήθεν για να βάλει πετρέλαιο στα σχολεία, ο άνθρωπος που υποστήριξε περισσότερο απ' τον καθένα την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα και είπε μάλιστα πως πρέπει να δημιουργηθεί από ένα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζει ο λαός ποιος και τι είναι ο καθένας, τι συμφέροντα εξυπηρετεί και γιατί λέει ότι λέει...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...