Κοινωνία

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά: Eκανε την BMW του κινητό κήπο με τζακούζι και ψησταριά! (βίντεο)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα από τα πιο τρελά και cool πρότζεκτ που έχουμε δει σε αυτοκίνητο, αν και η μοίρα ήταν σκληρή τελικά για τα στερνά αυτής της E30 Cabrio.

Ο Colin Furze έχει ένα δημοφιλές κανάλι στο YouTube όπου παρουσιάζει διάφορα περίεργα μηχανολογικά ως επί το πλείστον πρότζεκτ. Η πρόσφατη προσθήκη του στο κανάλι ήταν η επιτυχημένη μετατροπή μιας BMW 3 Series E30 Cabrio του 1989 σε κινούμενο-οδηγούμενο σπα, με άψογα λειτουργούν σύστημα θέρμανσης του νερού και μια πολύ ωραία ψησταριά πάνω στο πορτμπαγκάζ. Και για να προσομοιώσει όσο πιο χαρακτηριστικά γινόταν το garden look, κάλυψε όλο το αυτοκίνητο με τεχνητό γκαζόν!

Αυτό το πρώτο video που θα δείτε ευθύς αμέσως είναι το αυτοκίνητο εν δράσει και πώς είναι να οδηγείς μια… μπανιέρα. Και αν εξαιρέσεις ότι η ελεύθερη επιφάνεια υγρού δημιουργεί παφλασμούς καταβρέχοντας ό,τι βρίσκεται τριγύρω, μάλλον συμπεριφέρεται ως κανονικό αυτοκίνητο. Βλέπετε, τα καθίσματα και το κεντρικό τούνελ δημιουργούν τα απαραίτητα shifting boards, περιορίζοντας την έλλειψη ευστάθειας από την ελεύθερη επιφάνεια υγρού –ή όπως τα διαφράγματα στο κάρτερ για να μη το ρίξουμε στη ναυπηγική και τη ναυτική τέχνη.

Η ψησταριά στο πίσω μέρος δεν θα λέγαμε ότι είναι το ίδιο επιτυχημένη. Όχι λόγω της ψηστικής απόδοσήςτης όσο λόγω της θέσης της. Κατά την επιτάχυνση, το νερό που κινείται προς τα πίσω αφενός ενοχλεί το «μάστορα», αφετέρου ρίχνει νερό πάνω στις μπριζόλες και στα μπιφτέκια. Έτσι το ψήσιμο εν κινήσει είναι δύσκολο, αλλά καλύτερα έτσι, προκειμένου ο ψήστης να δεθεί με τη ζώνη ασφαλείας, μέχρι ο οδηγός να σταματήσει για το BBQ.

https://youtu.be/Koxzz7LDmEE

Το φαντασμαγορικό και διασκεδαστικό video ακολουθείται από ένα σαφώς λιγότερο τέτοιο, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον για να δούμε πώς έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα της Ε30 ο Furze. Μην φανταστείτε πως ήταν κάτι εύκολο ή που προϋπέθετε λίγη δουλειά. Αφενός το αυτοκίνητο που έπρεπε να μαζευτεί από τις τρύπες που είχε δημιουργήσει οξείδωση, η αδιαβροχοποίηση όλων των ηλεκτρικών γραμμών, αλλά και η στεγανοποίηση όλου του αυτοκινήτου με ρητίνη. Χώρια το σύστημα με τις θερμαινόμενους σωλήνες στο πάτωμα για να κρατούν το νερό σε ανεκτή θερμοκρασία.

https://youtu.be/p3TPPGb1X8A

Τέλος, το τρίτο video είναι μια διαφήμιση Google στη Βρετανία. Και αναφέρει συνοπτικά της εταιρείες με τα προϊόντα στο αυτοκίνητο-σπα του Furze, τον οποίο δείχνει να τα χρησιμοποιεί για άλλες άσχετες εργασίες. Για παράδειγμα, οι φυσητήρες φύλλων για τους κήπους δεν χρησιμοποιούνται ως τέτοιοι σε ένα τζακούζι.

Ο  Furze αναμφίβολα είναι ένας ταλαντούχος μηχανικός. Αλλά δεν θα τον φωνάζαμε στο σπίτι για να μιας επιδιορθώσει το τζακούζι –αν είχαμε.

https://youtu.be/ODQOcMlaVPE

drive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές