Πολιτική

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας επιτίθεται στον Μητροπολίτη Χρυσόστομο - Τί λέει ο ίδιος

Νέα κόντρα ξεσπά μεταξύ του Μητροπολίτη Πατρών και του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας και πιο συγκεκριμένα με την Νεολαία. Αφορμή οι δηλώσεις του κ.κ. Χρυσοστομου για την επικείμενη νομοθέτηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου.

Το σχόλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου:

«Στο πλαίσιο της τέλεσης τρισάγιου λόγω της συμπλήρωσης 2 χρόνων από την τραγωδία στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, όπου τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε στη θάλασσα, ο Μητροπολίτης Πατρών εκμεταλλευόμενος την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών επιτέθηκε εκ νέου στην Κυβέρνηση με αφορμή την επικείμενη νομοθέτηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών και οι ρατσιστικές απόψεις που απηχεί αποτελούν κομμάτι του παλιού που αγωνιζόμαστε καθημερινά να αφήσουμε πίσω μας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται την άδεια κανενός Μητροπολίτη για να νομοθετήσει τα αυτονόητα. Το θεμελιώδες δικαίωμα στην έκφραση του φύλου, τον αυτοπροσδιορισμό και η θεσμική κατοχύρωση τους, πηγαίνουν την κοινωνία μας ένα βήμα μπροστά. Το δηλητήριο με θεσμική δυστυχώς υπόσταση του Μητροπολίτη Πατρών επιχειρεί να εμποδίσει αυτήν την πρόοδο.
Δεν θα τα καταφέρει. Η νέα γενιά θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας για όλους, περιθωριοποιώντας παράλληλα κάθε μεσαιωνική κραυγή».

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, το πρωί της Πέμπτης, στην επιμνημόσυνη δέηση για τους τρεις νέους που έχασαν τη ζωή τους πριν δύο χρόνια στο δυστύχημα στο λιμάνι της Πάτρας, ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για το νομοθέτημα.

Πρόσθεσε ότι «κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ποια είναι η αξία του ανθρώπινου προσώπου και ποιον λαό κυβερνά» και πως ο ίδιος προσεύχεται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

vimaorthodoxias.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...