Κύπρος

Η Κύπρος ναυπηγεί πολεμικό στόλο στη Χάιφα του Ισραήλ – Έτοιμο το πρώτο πλοίο ανοικτής θαλάσσης

Η ισχυρή συμμαχία Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ σχετίζεται και με τα εξοπλιστικά προγράμματα, αφού το Ισραήλ ναυπήγησε για την Κύπρο το πρώτο πολεμικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, μετέβη στο Ισραήλ για να συζητήσει με τον Ισραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορά στην ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών, όπως η συνεργασία στο τομέα των στρατιωτικών ασκήσεων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και η κυβερνοάμυνα.

Αναμένεται επίσης να γίνει αξιολόγηση σε ότι αφορά στο περιφερειακό περιβάλλον ασφάλειας και στην τρομοκρατία ενώ θα συζητηθούν περαιτέρω τρόποι συνεργασίας σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Είναι η τέταρτη συνάντηση που πραγματοποιείται μεταξύ των δύο Υπουργών το τελευταίο χρόνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Φωκαΐδης θα παρευρεθεί στην τελετή καθέλκυσης του πλοίου ανοικτής θαλάσσης που αγοράστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω διακρατικής Συμφωνίας με το Ισραήλ και κατασκευάζεται από τα Ισραηλινά Ναυπηγεία στη Χάιφα.

Η καθέλκυση του πρώτου πλοίου ανοικτής θαλάσσης η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της παραγγελίας του σκάφους, αποτελεί το πρώτο βήμα ενός σημαντικού στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου για την ενίσχυση του Ναυτικού.

Αναμένεται εντός του έτους, με βάση το προγραμματισμό η ολοκλήρωση ακόμα δύο διαγωνισμών που αφορούν στην αγορά άλλων δύο πλοίων ανοιχτής θαλάσσης και δύο ταχύπλοων σκαφών για τις ακτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...