Κίνα

Η Κίνα αποποιήθηκε των ευθυνών της: Είμαστε αντίθετοι στα πυρηνικά σχέδια του Κιμ

Λίγες ώρες μετά τη δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του Πεκίνου κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση ότι στηρίζει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, η Κίνα αποποιήθηκε των ευθυνών της σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι είναι αντίθετη στα πυρηνικά σχέδια της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, η κυβέρνηση προέβη σε επίσημη διαμαρτυρία στην Πιονγκγιάνγκ για την έκτη και ισχυρότερη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή.

Το Πεκίνο έκανε γνωστές «τις σοβαρές του αντιρρήσεις σε αξιωματούχο της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κίνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκενγκ Σουάνγκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Η Κίνα είναι αντίθετη προς την ανάπτυξη του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος από τη Βόρεια Κορέα και είμαστε προσηλωμένοι στην αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου. Η θέση αυτή είναι γνωστή. Η Βόρεια Κορέα τη γνωρίζει πάρα πολύ καλά», τόνισε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας.

Η Κίνα εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι συνομιλίες είναι το μόνο μέσον για την επίλυση του κορεατικού ζητήματος.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο και δεν πρέπει να ασκούν στα τυφλά πίεση στην Κίνα προκειμένου να χειριστούν τον θέμα με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ρουάν Ζόνγκε, πρώην Κινέζος διπλωμάτης στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας, «think tank» του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...