Κοινωνία

Η δυσκολία του να φτιάξει κανείς μία τορτίγια στο διάστημα (βίντεο)

Αυτό το τάκος θα σας στείλει στο... διάστημα! Η αστροναύτης παραδίδει μαθήματα μεξικάνικης κουζίνας.

Η αστροναύτης Samantha Cristoforetti ζει εδώ και χρόνια στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τη μακροχρόνια αποστολή Futura. Όταν έρχεται η στιγμή του φαγητού όλα είναι πολύ διαφορετικά από ό,τι στη Γη.

Οι αστροναύτες επιτρέπεται να τρώνε μια ορισμένη ποσότητα φαγητού. Για ψυχολογικούς λόγους, εκτός από την ημερήσια διατροφή τους, έχουν και το λεγόμενο «μπόνους φαγητού». Πρόκειται για ένα φαγητό της επιλογής τους που τους θυμίζει τις μαγειρικές προτιμήσεις τους πίσω στην πατρίδα.

Στο βίντεο του European Space Agency (ESA), η Samantha Cristoforetti παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνει το μπόνους φαγητό της. Μια σαλάτα quinoa με αποξηραμένες τομάτες, σκουμπρί, κρέμα από πράσα, όλα τυλιγμένα σε μια ζεστή μεξικάνικη τορτίγια.

Όλα τα υλικά για τη συνταγή της βρίσκονται σε ειδικά φακελάκια για να συντηρούνται στο διάστημα. Κατά την παρασκευή του φαγητού, τα υλικά τείνουν να πηγαίνουν προς τα πάνω, με την Samantha να προσπαθεί να τα φέρει και πάλι στη σωστή τους θέση στην τορτίγια. Και φυσικά, λόγω της έλλειψης της βαρύτητας, δεν χρειάζεται πιάτο για να την απολαύσει.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

https://youtu.be/gRllv78Gax8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ