Στρατός Ξηράς

Η διακλαδική άσκηση «Παρμενίων-2017» είναι η πιο σημαντική άσκηση των ΕΔ τα τελευταία χρόνια λόγω Τουρκίας

Η φετινή διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2017» η οποία θα διεξαχθεί 29 Σεπ.  έως 6 Οκτ. 2017  σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, θα είναι η πιο σημαντική στρατιωτική άσκηση του ελληνικού στρατού τα τελευταία χρόνια .

Οι τουρκικές προκλήσεις με μαθηματική ακρίβεια πλέον πολλαπλασιάζονται  καθημερινά στο Αιγαίο σε θάλασσα και αέρα, ενώ οι εξοπλισμοί των γειτόνων καταδεικνύουν σαφώς μεγαλεπήβολα σχέδια σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Πύραυλοι μακρού βεληνεκούς , αεροσκάφη 5ης γενιάς, αντιαεροπορικά συστήματα , και κυρίως το  "ισλαμικό επεκτατικό δόγμα" που διέπει τον τουρκικό στρατό πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση για τις προθέσεις των νεο-οθωμανών.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους μείζονες σχηματισμούς , συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

https://youtu.be/fFAPKobcEtA?t=3

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

στ. Η εφαρμογή και ο έλεγχος διαδικασιών σχεδίων επιστράτευσης και επίταξης.

https://youtu.be/3puCDwOdExc?t=10

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι προχωρούν ακάθεκτοι σε εντελώς παράλογες  δεσμεύσεις θαλάσσιων περιοχών του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου που ανήκουν  στο FIR Αθηνών και Λευκωσίας.

Οι κινήσεις της Άγκυρας και οι  τουρκικές  ασκήσεις και  έρευνες, αποτελούν προοίμιο εξελίξεων στην περιοχή μας και προκαλούν τόσο την χώρα μας και την Κύπρο όσο και το ΝΑΤΟ  αμφισβητώντας ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες των δύο χωρών.

Πάγια επιδίωξη της Τουρκίας η προσπάθεια διχοτόμησης του Αιγαίου, ενώ με την  ταυτόχρονη διεξαγωγή ασκήσεων στις  περιοχές  μεταξύ Χίου και Λέσβου,  Ρόδου και Καστελόριζου, και νότια της Περιοχής μεταξύ Κρήτης- Κάσου και Καρπάθου, έχουν απώτερο στόχο την εδραίωση Μεσογειακής ΑΟΖ , σύμφωνα με εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα Τούρκων ειδικών.

https://youtu.be/WfXxSf2Syi4?t=1

Με την NAVTEX 926/17 πραγματοποιούνται ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 29-30 Σεπτεμβρίου στην περιοχή βορειοδυτικά της Κύπρου, με την NAVTEX 917/17 δεσμεύεται η περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης και νότια της Καρπάθου για ασκήσεις από 2-28 Σεπτεμβρίου, με την NAVTEX 927/17 δεσμεύεται επίσης για ασκήσεις στις 28 Σεπτεμβρίου η περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Επίσης, με την NAVTEX 938/17 πραγματοποιούνται ασκήσεις στις 28 Σεπτεμβρίου στην περιοχή μεταξύ Άνδρου -Ικαρίας- Μυκόνου και τέλος με την NAVTEX 944/17 δεσμεύεται για τις 27 Σεπτεμβρίου η περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

https://youtu.be/-D62sNQwe6k?t=2

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν έχει τα «μάτια του» στο Κουρδικό ζήτημα ενώ και η Συρία αποτελεί στόχο των νέο-οθωμανών. Όλα αυτά αποτελούν απλά το «φυτίλι» για να πάρει «φωτιά» ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειο λόγω  της μοιρασιάς των θαλάσσιων οικοπέδων σε ενεργειακούς κολοσσούς , αμερικανικούς και ρωσικούς για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Η δημιουργία νέου Κουρδιστάν , το «ανήσυχο εσωτερικό» στην Τουρκία οι βλέψεις σε Συρία και Ιράκ και τα τουρκικά σχέδια για το Αιγαίο συνιστούν απειλή για τα ελληνικά συμφέροντα.

Η απάντηση όμως των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με την άσκηση Παρμενίων -2017 θα δυναμική και κυρίως αποτελεσματική κόβοντας την όρεξη του Σουλτάνου « περί οθωμανικής αυτοκρατορίας».

https://youtu.be/fFAPKobcEtA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...