Κόσμος

Η αεράμυνα του Κιμ Γιονγκ Ουν: Με ποιά Α/Α συστήματα απειλεί να καταρρίψει αμερικανικά αεροσκάφη;

Η Βόρεια Κορέα απείλησε σήμερα ότι θα καταρρίψει αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, όχι μόνο στην περίπτωση που θα παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της άλλα και όταν θα πετούν εκτός.

Τι όπλα όμως διαθέτει για να υλοποιήσει αυτή την απειλή της.

Η βορειοκορεατική Αεράμυνα αποτελείται  κυρίως από συστήματα S-200 με 75 βλήματα, S-125 Neva/Pechora με 300 βλήματα κατά προσέγγιση και S-75 Dvina με 1950 βλήματα κατά προσέγγιση.

Παράλληλα έχει σε υπηρεσία και αδιευκρίνιστο αριθμό συστημάτων ΚΝ-06 τα οποία θεωρούνται ως αντίγραφα των ρωσικών S-300.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις τους το S-200 θεωρητικά έχει εμβέλεια 300 χλμ. μπορεί να βάλει κατά στόχου που πετά σε ύψος έως 40 χλμ. και είναι ημιενεργού κατεύθυνσης.

Το σύστημα S-125 Neva/Pechora έχει πολύ μικρότερη εμβέλεια στα 35 χλμ. μέγιστο ύψος εμπλοκής 18 χλμ. και κατευθύνεται στο στόχο μέσω ραδιοεντολών από το έδαφος.

Το S-75 Dvina μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση έως και 45 χλμ. και σε ύψος έως 25 χλμ. ενώ κατευθύνεται προς το στόχο με ραδιοεντολές.

Τλελος το ΚΝ-06 έχει εμβέλεια 150+ χλμ. και κατευθύνεται προς το στόχο μέρσω ζεύηξς δεδομένων.

Θεωρητικά πάντα το ΚΝ-06 είναι το πλέον σύγχρονο σύστημα της βορειοκορεατικής Αεράμυνας και μαζί με το S-200 τουλάχιστον, θα μπορούσαν να καταρρίψουν κάποιο αμερικανικό αεροσκάφος, αλλά σε περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου και αντιμέτρων η απόδοση των συστημάτων αυτών είναι συζητήσιμη.

https://youtu.be/EtVBgf5kPTU

https://youtu.be/C4CFPlkz1ik

Το ΚΝ-06

https://youtu.be/sVgSeAWJtlo

Το S-75 Divina

https://youtu.be/oQExIyBBoUo

To S-125

https://youtu.be/Z-SQvQAS6tg

To S-200

https://youtu.be/WIJycJ9v-Io

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές