Μέση Ανατολή

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την Τουρκία: Ο Αλεβίτης ΥΠΕΞ και οι χάρτες "του Θείου Σαμ" με στόχο την Ανατολία - Απέρριψαν τελεσίγραφο οι Κούρδοι, στέλνουν δυνάμεις ΗΠΑ-Ιράν-Ιράκ


Του Βασίλη Καπούλα

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την Τουρκία όπως ακριβώς δημοσιεύεται στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου και αφορά το "Μεγάλο Κουρδιστάν". Ο χάρτης είναι του Μ.Μπαρζανί. Ολες οι διεθνείς συνθήκες ευνοούν το ξέσπασμα ενός μεγάλου πολέμου που θα οδηγήσει στην δημιουργία του Κουρδιστάν. Και τι σύμπτωση, όταν η νέα κυβέρνηση σχηματιστεί στη Γερμανία πολύ πιθανό να καταλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ένας Αλεβίτης τουρκικής καταγωγής πολιτικός... Πρόκειται για τον Τζεμ Εντεμίρ, που θεωρείται «persona non grata» για την Τουρκία του Ερντογάν...

Το ιρακινό κοινοβούλιο υιοθέτησε  ομόφωνα ψήφισμα που απαιτεί από τον Πρωθυπουργό και τον  Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Haider Al-Abadi,  να αναδιοργανώσουν τις ομοσπονδιακές δυνάμεις σε όλους τους τομείς που αμφισβητούνται με την δημιουργία του Κουρδιστάν, συμπεριλαμβανομένου και του Κιρκούκ .

Ετοιμάζουν δηλαδή αποστολή του ιρακινού στρατού σε αμφισβητούμενες περιοχές την στιγμή που οι ΗΠΑ αποστέλλουν ειδικές δυνάμεις ενώ Τούρκοι και Ιρανοί μετακινούν συνεχώς στρατεύματα.  

Το ψήφισμα απαιτεί επίσης από το Κοινοβούλιο να εφαρμόσει την προηγούμενη απόφασή του να απομακρύνει τον κυβερνήτη της πόλης του Κιρκούκ  Najmiddin Karim.

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων μεταβαίνει σήμερα στο Ιράν «για να συντονίσει στρατιωτικές προσπάθειες», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.
https://twitter.com/mahmutbozarslan/status/912265082591174656

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Κοινοβουλίου, Χακίμ Αλ-Σάμιλι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το ψήφισμα τονίζει την αντισυνταγματικότητα του δημοψηφίσματος στην κουρδική περιοχή και απαιτεί από τον αρχηγό των στρατιωτικών δυνάμεων Χάιντερ Αλ-Αμπάντι να εκδώσει  εντολές προς τις στρατιωτικές δυνάμεις  για να αναδιαταχθούν  στις αμφισβητούμενες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Κιρκούκ για  να διατηρήσουν τους εθνικούς δεσμούς με τους Κούρδους ως βασικό στοιχείο ».

Οι αποφάσεις είναι δεσμευτικές, εξήγησε ο ίδιος.

Το ιρακινό κοινοβούλιο ζήτησε επίσης να κλείσουν οι ξένες αντιπροσωπείες και τα προξενεία που λειτουργούν στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Στην ομιλία που εκφώνησε στο κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Αμπάντι ανανέωσε το τελεσίγραφό του προς την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν, της οποίας προΐσταται ο Μασούντ Μπαρζανί, να παραδώσει μέχρι την Παρασκευή τον έλεγχο των διεθνών αεροδρομίων ή να βρεθεί αντιμέτωπος με μια απαγόρευση των απ’ ευθείας διεθνών πτήσεων προς το Ιρακινό Κουρδιστάν

Το αίτημά του απορρίφθηκε σήμερα από τον υπουργό Μεταφορών της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν Μοβλούντ Μουράντ.

Ο Μουράντ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Αρμπίλ πως η διατήρηση του ελέγχου των αεροδρομίων και η συνέχιση των απ’ ευθείας διεθνών πτήσεων στην Αρμπίλ είναι απαραίτητες για τον πόλεμο εναντίον των μαχητών του ΙSIS.

Η Ιρακινή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε σήμερα τις ξένες αερογραμμές ότι οι διεθνείς πτήσεις προς την Αρμπίλ και τη Σουλεϊμανίγια, στην περιφέρεια του Κουρδιστάν, θα ανασταλούν την Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) και θα επιτρέπονται μόνο εσωτερικές πτήσεις.

Τι αναφέρουν οι έντρομοι Τούρκοι

Ο επόμενος στόχος της συμμαχίας Μπαρζανί  και Κουρδικού  Εργατικού κόμματος  (PKK), με την βοήθεια  των ΗΠΑ και του Ισραήλ, είναι η Ανατολία, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Ο Μπαρζάνι, ο οποίος διοργάνωσε δημοψήφισμα στις 25 Σεπτεμβρίου για ένα ανεξάρτητο «Κουρδιστάν»,  στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα κράτος βαθιά δεμένο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, διεξήγαγε την εκστρατεία του "Ναι" με χάρτες που απεικόνιζαν μια διαιρεμένη Τουρκία, καταλήγει η τουρκική εφημερίδα .

Ο Μπαρζάνι, ο οποίος δεν είχε αντιρρήσεις για τις ισραηλινές σημαίες, συμμετείχε σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, και δεν αντιτάχθηκε στις δυνάμεις των  Peshmerga που κουνούσαν την ισραηλινή σημαία!

Ο αρχηγός της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG)  συμπεριέλαβε το Κιρκούκ  στους χάρτες του ενός «παράνομου κράτους» και είναι έτοιμος να την καταστήσει πρωτεύουσα του αποκαλούμενου Κουρδιστάν.

Ενώ προετοιμάζεται για ένα «μεγάλο Κουρδιστάν», ο Μπαρζάνι προετοιμάζεται επίσης για μια «μεγάλη κατοχή της Ανατολίας»,

Οι προπαγανδιστικοί χάρτες του Μπαρζανί  ξεκινούν από το Muş της Τουρκίας μέχρι το Sivas και από το Diyarbakır στην Αλεξανδρέττα και ονομάζονται ως ο χάρτης του «μεγάλου Κουρδιστάν».

Η συμμαχία Μπαρζανί-PKK,  περιλαμβάνει στο χάρτη  270.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα τουρκικού εδάφους, και έχει ως στόχο να καταλάβει την Ανατολία μετά το Ιράκ και τη Συρία.

Το επόμενο βήμα της συμμαχίας αυτής  το οποίο κατέλαβε το 34% του Ιράκ και διεξήγαγε δημοσκόπηση σε 110.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης θα είναι η Τουρκία .

Ο χάρτης των Κούρδων περιλαμβάνει τις τουρκικές πόλεις Σίβα, Τουντσέλι, Αδάνα, Γκαζιαντέπ, Ελάζι, Καρς, Μαρντίν, Χακκάρι, Χατάι, Μπίτλη, Σανλιούρφα, Καχραμανμάρ, Μούσ, Μαλάτια και Ερζινκάν .

Η διάλυση της Τουρκίας αποτυπώθηκε πλέον σε επίσημους  χάρτες  made in USA , η αρχή του  τέλους τους ήδη ξεκίνησε ότι και να λένε κάποιοι . 

Η Ουάσινγκτον μέσω του Στέιτ Ντιπάρμεντ, δήλωσε για τα μάτια του κόσμου ότι εναντιώνεται  στο δημοψήφισμα των Κούρδων του Ιράκ. Την ίδια ώρα όμως έστειλε 650 άνδρες Ειδικών Δυνάμεων στην Έρμπιλ.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι οι ΗΠΑ που δήθεν έκαναν έκκληση του τύπου “μην κάνεις δημοψήφισμα” προς τον ηγέτη του ΙΚΒΥ Μεσουντ Μπαρζανί, ετοιμάζονται να στείλουν στρατιώτες στην πειρατική περιοχή του Μπαρζανί. 650 μέλη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν και θα αναλάβουν καθήκοντα σε Κιρκούκ, Μαχμούρ, Κεσίκ και Τουζχουμαρτού.

Αναφέρεται πως οι Αμερικανοί στρατιώτες που θα διασφαλίσουν την “ασφάλεια” κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος ενδεχομένως θα φτάσουν τους 3.000. Οι Αμερικανοί βρίσκονται στις βάσεις Έρμπιλ-Χαρίρ και είναι σε αναμονή.

Την ίδια στιγμή οι Ιρανοί μετακινούν συστοιχίες πυραύλων κοντά στο Ιρακινό Κουρδιστάν .

Η ιρανική στρατιωτική μηχανή έχει πάρει μπρος και ιρανικά F-4Es, F-5Es και Su-24MKs είναι έτοιμα να παράσχουν αεροπορική υποστήριξη αν καταστεί αναγκαίο.

F-4E, 4 AH-1Js, 2 Bell 214As και 2 Mi-171 είναι σε ετοιμότητα απογείωσης από τη βάση στο Hamedan προκειμένου να βοηθήσουν το στρατό του Ιράκ να αντιμετωπίσει τις κουρδικές απειλές.

Η ιρανική 35η Ταξιαρχία TAKAVAR μαζί με την 65η Ταξιαρχία NOHED ξεκίνησαν στρατιωτικές ασκήσεις στην συνοριογραμμή με τους Κούρδους του Ιράκ.

Ιρανικές Δυνάμεις
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/912642427130974208
//platform.twitter.com/widgets.js
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/912245058828677121
//platform.twitter.com/widgets.js
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/912242965929775104
//platform.twitter.com/widgets.js

Συγκεκριμένα ο  Ιρανός διοικητής, αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις του στρατού και των δυνάμεων του IRGC στο δυτικό Ιράν, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις βασικές του ευθύνες, η βάση  παράσχει την απαραίτητη ασπίδα προστασίας για την άμυνα της χώρας.

Επανέλαβε ότι από την  αεροπορική βάση Khatam Al-Anbia έχουν  αναπτυχθεί  νέες πυραυλικές συστοιχίες  στα δυτικά μέρη της χώρας για να ενισχυθεί η ασπίδα της εναέριας άμυνας και να δοθεί  αποφασιστική απάντηση σε οποιαδήποτε πιθανή επίθεση από το Κουρδιστάν.

Ο στρατηγός Elhami υπογράμμισε ότι το σύστημα αεροπορικής άμυνας του Ιράν διασφαλίζει τις δυτικές περιοχές, ιδίως τις παραμεθόριες περιοχές, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους συστημάτων ραντάρ, πυραύλων, πληροφοριών, και πυροβολικού.

Ο ίδιος  έκανε τις παρατηρήσεις λίγες μόνο ημέρες μετά από μια μεγάλη ιρανική  στρατιωτική άσκηση από τις χερσαίες  δυνάμεις του IRGC, με την ονομασία  "Moharram", στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ