Κόσμος

Εντολή για εκκένωση του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο μετά τις αναφορές για «μαύρο καπνό» (βίντεο)


Ένας επιθεωρητής της υπηρεσίας ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εκλήθη στο ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, το οποίο πρέπει να εκκενωθεί σήμερα έπειτα από εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι μαύρος καπνός έβγαινε από την καμινάδα του κτιρίου.

Μαύρος καπνός φάνηκε να βγαίνει από το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο που πρέπει να εκκενωθεί σήμερα έπειτα από εντολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Επιθεωρητής εστάλη στο ρωσικό προξενείο. Δεν είναι ορατός καπνός», ανακοίνωσε η υπηρεσία ελέγχου της ποιότητας του αέρα για την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο στο Twitter.

Νωρίτερα στο προξενείο είχε κληθεί και η πυροσβεστική, αφού μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μαύρος καπνός βγαίνει από τη στέγη του κτιρίου. Αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε φωτιά.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε ότι ο καπνός συνδέεται με μέτρα «προστασίας» του κτιρίου.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από το ρωσικό προξενείο και δύο παραρτήματά του στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη να κλείσουν αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα πλαίσιο κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Τα κτίρια θα παραμείνουν στην κυριότητα της Μόσχας, όμως μόνο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορεί να δίνει άδεια για την πρόσβαση σε αυτά.
Εξάλλου χθες η Ζαχάροβα είχε σημειώσει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας σκοπεύουν να ερευνήσουν το κτίριο του γενικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και τα διαμερίσματα του προσωπικού.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου τόνισε ότι το προσωπικό που διαμένει στο προξενείο έχει διπλωματική ασυλία και έχει λάβει εντολή να εγκαταλείψει το κτίριο μαζί με τις οικογένειές τους μέσα σε 10 με 12 ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...