Κοινωνία

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι κατηγορούμενοι της Attica Bank

Στο συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για την έκδοση βουλεύματος διαβιβάζεται πλέον η δικογραφία για την υπόθεση με τις παράνομες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Π. Μαυρίκου.

Πλέον, η ανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει κλείσει μετά και τις απολογίες ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, έντεκα κατηγορουμένων στελεχών της Attica Bank, καθώς και ενός πρώην στελέχους της ΕΥΔΑΠ. Όλοι οι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Τα μέλη της Attica Bank, που είχαν στελεχώσει επιτροπές διαφήμισης της τράπεζας, κλήθηκαν να απολογηθούν για απιστία σε βαθμό κακουργήματος Σύμφωνα με την κατηγορία η πράξη της απιστίας συνδέεται με αποφάσεις των 11 κατηγορουμένων που ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρίσεις για ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία εφημερίδων και την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων συμφερόντων του Π. Μαυρίκου χωρίς να εξυπηρετείται ο σκοπός της διαφήμισης.

Κατά την κατηγορία, η απιστία φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα φτάνει περίπου σε 380.000 ευρώ.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε αρχικά ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των Π. Μαυρίκου, Π. Μουσσά και Χρ. Φράγκου, για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της δωροδοκίας. Οι κατηγορούμενοι είχαν απολογηθεί σε άλλον ανακριτή ο οποίος όμως με βάση μία έκθεση που είχε στη διάθεσή του διαπίστωσε ευθύνες στελεχών ΔΕΚΟ και της τράπεζας που φέρονται να είχαν ρόλο στην ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σε συγκεκριμένα μέσα. Έτσι ακολούθησε η άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νομού περί καταχραστών του δημοσίου.

Πλέον για την υπόθεση θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...