Κόσμος

Ελαττωματικός διακόπτης προκάλεσε παγκόσμιο χάος στα αεροδρόμια

Ενας... ελαττωματικός διακόπτης ήταν αυτός που προκάλεσε χθες παγκόσμιο χάος στα αεροδρόμια και καθυστερήσεις σε πτήσεις ανά τον κόσμο.

Χθες λίγο πριν το μεσημέρι και για περίπου τέσσερις ώρες καταγράφηκαν καθυστερήσεις σε πτήσεις σε μεγάλα αεροδρόμια ανά τον κόσμο, όπως στο Χίθροου και το Γκάτγουικ του Λονδίνου, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, της Ουάσινγκτον, της Μελβούρνης, του Γιοχάντεσμπουργκ, της Ζυρίχης, το Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού αλλά και το Τσάνγκι της Σινγκαπούρης. Καθυστερήσεις, μικρότερες του τετάρτου καταγράφηκαν και στο Ελ.Βενιζέλος της Αθήνας.

Το πρόβλημα δεν ήταν των αεροδρομίων, καθώς σημειώθηκε στο σύστημα check in που έχουν αεροπορικές, το περίφημο Amadeus. Το σύστημα χρησιμοποιείται από 125 αεροπορικές ανά τον κόσμο και μεταξύ άλλων χθες επηρεάστηκαν η  British Airways, η Air France,η Lufthansa και πολλές άλλες.

Τι όμως προκάλεσε την πτώση του συστήματος; Παρότι αναπτύχθηκαν αμέσως πολλές θεωρίες με τους συνωμοσιολόγους να μιλούν για μια πιθανή κυβερνοεπίθεση στο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι αεροπορικές για το check in η ίδια η ισπανική εταιρεία της Amadeus εξήγησε ότι το... κακό ξεκίνησε από κάτι πολύ διαφορετικό. Συνέβη κάτι πολύ απλό, χάλασε ένας διακόπτης.

«Το περιστατικό  σχετίζεται με την εσωτερική μας υποδομή. Προκλήθηκε από ένα πρόβλημα σε έναν ελαττωματικό διακόπτη κατά τη διάρκεια της συντήρησης του δικτύου» ανέφερε η εταιρεία μιλώντας στην MailOnline.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε γρήγορα από τους τεχνικούς της εταιρείας, ωστόσο σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε πολλές πτήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης