Κόσμος

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν το συριακό στρατό ανατολικά του Deir ez-Zor -Νεκροί και τραυματίες

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πριν μία ώρα εναέρια επίθεση εναντίον των συριακών δυνάμεων  ανατολικά του Deir ez-Zor, προκαλώντας ταυτόχρονα συναγερμό σε Μόσχα και Δαμασκό.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα αεροσκάφη του αποκαλούμενου «συνασπισμού» έπληξαν  στρατιώτες του συριακού κυβερνητικού στρατού ανατολικά του Deir ez-Zor.

Σύμφωνα με το βρετανικό σταθμό  Sky News, ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης πολλοί Σύροι στρατιώτες και πολίτες  σκοτώθηκαν. Επί του παρόντος, δεν προσδιορίζεται ο αριθμός των θυμάτων.

Νωρίτερα, στην επαρχία της Ντέιρ αλ-Ζορ, ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις με την ενεργό υποστήριξη της αεροπορίας είχαν καταλάβει  τμήμα του θύλακα κοντά στην 137η βάση.

Πρόκειται για ευθεία πρόκληση κατά της Μόσχας και της Δαμασκού από την Ουάσιγκτον , η οποία προσπαθεί να επιφέρει χάος στην Συρία, για να το εκμεταλλευθεί και να εισβάλει κανονικά θέλοντας να ελέγξει  την χώρα.

Το έγκλημα ήταν προμελετημένο εδώ και μέρες και απορρέει από την κόντρα του Ισραήλ και του Ιράν-Χεζμπολάχ.

Η νυν ηγεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε σε επίσημη ανακοίνωση το Σάββατο ότι θα στηρίξει τη στρατιωτική επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην πόλη Deir Ezzor.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είπε ότι θα παρέχει επίσης εξοπλισμό, εκπαίδευση, υποστήριξη πληροφοριών και υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς και συμβουλές για το πεδίο της μάχης στις δυνάμεις του SDF και του DMC κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Αμερικανοί επιτελείς υπογράμμισαν ότι θα υποστηρίξουν την συριακή αντιπολίτευση (SDF) μέχρι να καταλάβει πλήρως την κοιλάδα του ποταμού Khabur.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να καταλάβουν  άλλες περιοχές στην  Deir Ezzor. Κουρδικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο στόχος της επίθεσης είναι οι ΗΠΑ να φτάσουν  στην πόλη Markada νότια της πόλης al-Shaddadah μόνο για να εξασφαλίσουν  την αμερικανική βάση κοντά στην al-Sahdadah.

Εν τω μεταξύ, ένα μέλος του συνδέσμου της συριακής αντιπολίτευσης  SDF στο Raqqa Civil Council υποστήριξε ότι ο Αμερικανός στρατηγός Rupert Jones, αναπληρωτής αρχηγός του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Η.Π.Α., δήλωσε σε σύσκεψη ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν θα επιτρέψει στις δυνάμεις του καθεστώτος να παρακάμψουν τον ποταμό Ευφράτη.

Άλλοι ισχυρίστηκαν ακόμη ότι ο Τζόουνς απείλησε να χτυπήσει τις μονάδες του Συριακού  Στρατού εάν διασχίσουν  τον ποταμό Ευφράτη. Ωστόσο, κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) ισχυρίστηκε ότι 15 μαχητές της SDF σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με μαχητές του ISIS στην πόλη Raqqa.

Επιπλέον, το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το ISIS ανακοίνωσε ότι ορισμένοι αγωνιστές της συριακής αντιπολίτευσης SDF σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε μια επίθεση των κυβερνητικών συριακών δυνάμεων  στο ανατολικό τμήμα της πόλης Raqqa.

Το  Amaq ισχυρίστηκε επίσης ότι τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη επικεντρώθηκαν κατά λάθος σε μια μονάδα της συριακής αντιπολίτευσης  στον άξονα  Tal Abyaj στην πόλη της Raqqa. Σύμφωνα με πληροφορίες  7 μαχητές του  SDF σκοτώθηκαν στο φίλια πυρά .

Όλα αυτά ενώ το «παιχνίδι» στην περιοχή πήρε «φωτιά» από τις πληροφορίες για επικειμένη επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο …αλλά και στην Συρία με σκοπό την διασφάλιση του Γκολάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ