Κοινωνία

Εισαγγελέας: Τα χτυπήματα στη Φαίη Μπλάχα ήταν επαγγελματικά -Ενοχη και η αδελφή της

Την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο της 23χρονης φίλης του Φαίης Μπλαχα, - όπως και πρωτοδίκως- ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του μεικτού ορκωτού εφετείου στο εδώλιο του οποίου κάθεται ο νεαρός άνδρας.

«Τα χτυπήματα ήταν επαγγελματικά....το θύμα ήταν στο έλεός του» είπε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι οι γιατροί έκαναν ότι είναι δυνατόν για να την σώσουν αλλά η κατάσταση της ήταν μη αναστρέψιμη.
Η εισαγγελέας ζήτησε ακόμη την ενοχή και της αδελφής του θύματος, Μαριαλένας, η οποία είχε εφήμερο δεσμό με τον κατηγορούμενο, έναν δεσμό που προκάλεσε ζήλια και τσακωμούς μεταξύ του θύματος και του δράστη. Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της αδελφής για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρα και της υπόθαλψης εγκληματία.

Η εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του Στεφανάκη ότι δεν είχε δόλο, ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

«Ο κατηγορούμενος δεν συγκρατήθηκε από το γεγονός ότι συνδεόταν με το θύμα. Οι εκρήξεις βίας που παρουσίαζε, δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν ούτε από τις σχέσεις οικειότητας με τους ανθρώπους που είχε απέναντί του. Χτύπησε την παθούσα με κίνητρο το συνετισμό της γιατί διατάραξε τους κανόνες που είχε θέσει από το βάθρο του δυνατού και ισχυρού. Τη χτύπησε δυνατά μέχρι θανάτου κόβοντας πολύ νωρίς το νήμα της ζωής της ....Γνώριζε τη σημασία και τη δύναμη των χτυπημάτων του και δεν φρόντισε να αποτρέψει τις συνέπειες της πράξης του αλλά κοιτούσε μόνο πως θα τις αποφύγει ζητώντας προστασία....Εκμεταλλεύθηκε την έντονη ερωτική προσκόλληση της δεύτερης κατηγορούμενης και χωρίς προβληματισμό, αποδέχθηκε τη βοήθεια της αποφεύγοντας για ένα μήνα τις διωκτικές αρχές».

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είχε τάση προς τη βία χαρακτηρίζοντας τον παράλληλα, «παλαιστή - καβγατζή».

«Φονικό όπλο το σώμα του»

Για το τί συνέβη τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου του 2014, όταν η Φαίη Μπλάχα έπεσε σε κωματώδη κατάσταση στην άσφαλτο από τα βαρύτατα χτυπήματα του Στεφανάκη, η εισαγγελέας σημείωσε ότι «Το σώμα του ήταν για την παθούσα ένα φονικό όπλο. Το ένα χαστούκι στο οποίο αναφέρθηκε αρχικά, έγινε περισσότερα. Εδώ μας είπε ότι δεν θυμόταν πόσες φορές και με πόση δύναμη χτύπησε το θύμα. Ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε τον ισχυρισμό ότι η παθούσα χτύπησε στο πίσω μέρος της κεφαλής της στον προφυλακτήρα, γιατί δεν βρέθηκε κανένα τέτοιο χτύπημα».

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, κατά τη διάρκεια ενός ακόμη έντονου καβγά, αφού η σχέση τους βρισκόταν σε "συνεχή ένταση και καχυποψία", ο μεν κατηγορούσε το θύμα ως γυναίκα αμφιβόλου ηθικής και η δε απέδιδε σε αυτόν πως είχε σχέσεις με την αδελφή της. "Η παθούσα στην άδικη κατηγορία ότι ερωτοτροπούσε ενώ είχε παρατήσει την εργασία της για να είναι δίπλα του, θεωρώντας θιγμένο τον εαυτό της ,κινήθηκε εναντίον του να τον χτυπήσει. Συνηθισμένος ο ίδιος να προκαλεί το φόβο και να έχει το πάνω χέρι και με τον επαγγελματισμό και τη γνώση πολεμικών τεχνών, κινήθηκε να τη συνετίσει που τόλμησε να σηκώσει χέρι πάνω του και να του μιλήσει έτσι... . Άρχισε ένα άγριος ξυλοδαρμός. Τη χτύπησε με διαδοχικό τρόπο, ως γνώστης του καράτε. Απεναντί του είχε μια λεπτοκαμωμένη κοπέλα και τη χτύπησε με τα χέρια του, τις γροθιές του, που ήξερε να χρησιμοποιεί από τα μαθήματα πυγμαχίας, στο κεφάλι και στο πρόσωπο...Ορμώντας κυριολεκτικά άρχισε να τη χτυπάει στο πρόσωπο, στο μάτι, στο μέτωπο, στο στόμα με συνέπεια παρά την προσπάθεια της να αμυνθεί, να χάσει ισορροπία της. Ενώ βρίσκεται πεσμένη μπροστά του, εκείνος ως επαγγελματίας αθλητής, χρησιμοποίησε πλέον τα πόδια του. Αρχισε ενώ ήταν πεσμένη κάτω, να τη χτυπά με λακτίσματα που άφησαν τα αποτυπώματά τους". Το αποκορύφωμα είπε η εισαγγελέας , ήρθε όταν εκείνη ήταν "πραγματικά ανυπεράσπιστη". Τότε ο κατηγορούμενος της έδωσε "ένα ισχυρό χτύπημα με το πέλμα του στην περιοχή της κεφαλής. Με μια κραυγή, η παθούσα έπεσε κάτω λιπόθυμη και βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση". Αυτό το χτύπημα ήταν, σύμφωνα με την εισαγγελέα , το χαριστικό καθώς προκάλεσε μία σειρά από εσωτερικά τραύματα στο κεφάλι της Φαίης Μπλάχα, από το οποία δεν επανήλθε ποτέ.

Η κάλυψη της αδελφής

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στη διπλή σχέση που διατηρούσε ο κατηγορούμενος με τις δύο αδελφές Μπλάχα. Η σχέση του με την κατηγορούμενη σε βαθμό πλημμελήματος Μαριαλένα κρατήθηκε αρχικώς κρυφή καθώς αυτή τυπικά, δεν είχε χωρίσει ακόμη με τον σύζυγό της. Όταν ο κατηγορούμενος γνώρισε το θύμα, «υπήρξε εκατέρωθεν ενδιαφέρον και έτσι άρχισε η σχέση τους». Όπως δε τόνισε η εισαγγελέας, η Μαριαλένα Μπλάχα «συνέχιζε να επικοινωνεί μαζί του τηλεφωνικά, και εκείνος ανταποκρινόταν παρά την υπόσχεση που είχε δώσει στο θύμα, προφανώς κολακευμένος που δύο όμορφες γυναίκες εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους προς αυτόν». Αργότερα, η Φαίη Μπλάχα έμαθε για τη σχέση του φίλου της με την αδελφή της, με αποτέλεσμα τις συνεχείς εντάσεις στο ζευγάρι, που οδήγησε στο μοιραίο καβγά.

Επεσήμανε δε πως ο Βαγγ. Στεφανάκης στην εισαγωγή της Φαίης στο νοσοκομείο, υποστήριξε πως επρόκειτο για περιστατικό ξυλοδαρμού, χωρίς να αναφέρει ότι αυτός ήταν ο δράστης. «Αντιλαμβανόμενος τις συνέπειες, κάλεσε τη δεύτερη κατηγορούμενη για να εκμεταλλευθεί την αδυναμία της προς το πρόσωπό του. Συναντήθηκαν, της είπε ότι χτύπησε την παθούσα και εκείνη είδε την αδελφή της σε καταστολή και χτυπημένη. Γνώριζε ότι ο κατηγορούμενος ήταν ο δράστης και έδειξε ψυχραιμία έως απάθεια χωρίς να αντιδράσει. Μάλιστα, απομονώθηκε μαζί του και έγινε η συνεννόηση για την ψευδή εκδοχή του περιστατικού, ότι δηλαδή κάποιος φίλος τη βρήκε χτυπημένη έξω από το σπίτι της» είπε η εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ