Κόσμος

Ειδική «μονάδα αποκεφαλισμού» του Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει η Νότια Κορέα

Ειδική μονάδα για την εξουδετέρωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ετοιμάζει η Νότια Κορέα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα ων Νew Yοrk Times, η «μονάδα αποκεφαλισμού» θα δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε η Αμυντική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας.

Πρωταρχικός στόχος της ειδικής αυτής μονάδας είναι να προκαλέσει φόβο στον Κιμ Γιονγκ Ουν για τη ζωή του προκειμένου να τον αποτρέψει από μελλοντική χρήση πυρηνικών όπλων.

Η μονάδα αναμένεται να έχει το μέγεθος μεραρχίας, η οποία θα απαρτίζεται από 1.500 έως 3.000 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες και θα είναι έτοιμη να δράσει στα τέλη του 2017, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σονγκ Υιουνγκ-μο.

Η απόφαση για τη δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας ειδικών δυνάμεων, πάρθηκε μετά και την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Πιονγιανκ που προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία.

«Το καλύτερο αποτρεπτικό μέσο που μπορούμε να έχουμε, μαζί με τα πυρηνικά μας όπλα, είναι να κάνουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να φοβάται για την ζωή του», δήλωσε στους New York Times ο Σιν Γουον-σικ, συνταξιούχος επιχειρησιακός στρατηγός της Νότιας Κορέας.

Η τελευταία φορά που έγινε γνωστό ότι η Νότια Κορέα επιχείρησε να δολοφονήσει βορειοκορεάτη ηγέτη, ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Τότε, οι βορειοκορεάτες κομάντο προσπάθησαν να επέμβουν στο προεδρικό μέγαρο στη Σεούλ, καθώς η Νότια Κορέα είχε επιστρατεύσει ειδικά εκπαιδευμένα άτομα -τα οποία είχε στρατολογήσει από φυλακές κυρίως- για να αποκεφαλίσουν τον τότε ηγέτη Κιμ Ιλ -σουνγκ. Όταν η αποστολή απέτυχε, οι άντρες επέλεξαν την αποστασία.

Σκότωσαν τους εκπαιδευτές τους και πολέμησαν στη Σεούλ προτού ανατιναχτούν, ένα επεισόδιο που η κυβέρνηση απέκρυπτε για δεκαετίες.

Τώρα, ο εγγονός του Κιμ Ιλ-σουνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιταχύνει το πρόγραμμα πυρηνικών πυραύλων προκαλώντας παγκόσμια απειλή. Και η Νότια Κορέα προετοιμάζεται και πάλι να στοχεύσει στην ηγεσία του Βορρά.

Η διαφορά ωστόσο τώρα είναι ότι η προσπάθεια θα γίνει πιο σοβαρά. Ο στρατός επανεξοπλίζει ελικόπτερα και αεροπλάνα μεταφοράς για να διεισδύσει στη Βόρεια Κορέα τη νύχτα, έτσι ώστε οι δυνάμεις, γνωστές ως Spartan 3000, να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν επιδρομές.

Αν και σπάνια μια κυβέρνηση ανακοινώνει επίσημα τις στρατηγικές της για δολοφονία αρχηγού κράτους, πλέον η Νότια Κορέα θέλει να κρατήσει την Πιονγιανγκ σε στάση αναμονής και τον ηγέτη της υπό το φόβο της εξόντωσης, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Ωστόσο, πολλοί αμφιβάλλουν αν όλες αυτές οι απειλές πτοήσουν τον Κιμ Γιον Ουν. Η ισορροπία της τρομοκρατίας εξάλλου, είναι η συντομότερη μείωση στην αποθάρρυνση του πολέμου, όπως δήλωσε την περασμένη Τρίτη ο Γουν Σανγκ-χιουν, συντηρητικός νομοθέτης της αντιπολίτευσης στη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ