Αθλητισμός

Δύσκολες ώρες για τον «Ηρακλή τσέπης»: Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου σε τεχνητό κώμα

Tο πρόβλημα του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου με το συκώτι του ήταν γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια. Από την αποτυχία του στο Σίδνεϊ άρχισε ο κατήφορος για εκείνον, αφού μη έχοντας πλέον τη διέξοδο του αθλητισμού και διαθέτοντας τεράστια χρηματικά ποσά για να ξοδέψει άρχισε να "πνίγει" τον πόνο του στο αλκοόλ.

Έτσι, δεν άργησαν να έρθουν τα προβλήματα με αποκορύφωμα την είσοδό του στο νοσοκομείο πριν από μερικά χρόνια. Τότε οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια και φυσικά του συνέστησαν να κόψει το αλκοόλ και να αλλάξει τρόπο ζωής. Από ότι φαίνεται ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου δεν τα κατάφερε και πριν από 20 ημέρες πέρασε ξανά την πόρτα του νοσοκομείου, όπου και επανήλθε προχτές. Μάλιστα ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα και οι γιατροί τον τοποθέτησαν σε τεχνητό κώμα μήπως και καταφέρουν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Ο γιατρός που είναι επικεφαλής για τη θεραπεία τους Σουλεϊμάνογλου, Μεμέτ Εμίν Γκιουνές, ανέφερε: «Παρακολουθούμε τον Ναΐμ. Κατά καιρούς είχε κάνει θεραπείες. Τον μεταφέραμε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς διαγνώστηκε με χρόνια ηπατική ανεπάρκεια. Έχουν επικοινωνήσει μαζί μας και ενημερωθεί, ο Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός αθλητισμού. Σήμερα το πρωί ανέκτησε μερικώς τις αισθήσεις του. Η ασθένειά του είναι χρόνια και αυτό καθιστά τα πάντα δύσκολα. Οι πρέπουσες κινήσεις θα γίνουν όταν βρεθεί κατάλληλος δωρητής».

Ο υπουργός αθλητισμού, Οσμάν Ασκίν Μπακ, πήγε χτες το βράδυ στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση του Σουλεϊμάνογλου: «Ο Ναΐμ, με το ρεκόρ του στην άρση βαρών έχει θρόνο ανάμεσα στους μεγάλους αθλητές κι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του τουρκικού λαού. Παρακολουθούμε από κοντά την κατάστασή του, παίρνουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και προσπαθούμε οι κινήσεις να γίνουν ταχύτατα. Έχουμε ενημερώσει και τον πρόεδρο σχετικά».

Ο «Ηρακλής τσέπης» όπως τον αποκαλούν (μόλις 1.47 το ύψος του) , που γεννήθηκε στη Βουλγαρία αλλά πολιτογραφήθηκε Τούρκος, κατέκτησε κατά την διάρκεια της καριέρας του 3 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, 5 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με την Τουρκία, 2 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο εκπροσωπώντας την Βουλγαρία, 2 χρυσά σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα 1 χάλκινο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...