Εθνικά θέματα

«Δεν Λησμονώ…Μια εικόνα χίλιες λέξεις»: Οι γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Εφέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη δολοφονία των 82 παιδιών του χωριού Lidice στην Τσεχία, μιας από τις πιο βάρβαρες στιγμές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν 2 Ιουλίου του 1942 όταν τα παιδιά του χωριού Lidice βρήκαν τον θάνατο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από δηλητηριώδη αέρια ως αντίποινα για τη δολοφονία ενός αξιωματικού των Ες Ες.

Η ΑΜΚΕ «Δεν Λησμονώ» έλαβε επίσημη πρόσκληση από το Lidice Memorial να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο. Από τον Ιούλιο φιλοξενείται σε εκθεσιακό κέντρο του Lidice μέρος της ιστορικής έκθεσης φωτογραφίας « Δεν Λησμονώ…μια εικόνα χίλιες λέξεις» με θέμα της γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Δεν Λησμονώ» κυρία Γλυκερία Γουρνοπάνου θα παρευρεθεί στο Lidice την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 όπου θα απευθύνει χαιρετισμό παρουσία Πρέσβεων, λοιπών επισήμων καθώς και εκπροσώπων του Μουσείου.

Η πρόσκληση αυτή αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τους ανθρώπους της «Δεν Λησμονώ» καθώς και αναγνώριση της προσπάθειάς τους, μέσω της ιστορικής έκθεσης φωτογραφίας «Δεν Λησμονώ…μια εικόνα χίλιες λέξεις» να συμβάλουν ώστε να μην λησμονηθεί το ιστορικό μας παρελθόν.

Άλλωστε, τιμώμενη χώρα στην έκθεση που παρουσίασε η ΑΜΚΕ «Δεν Λησμονώ» τον Οκτώβριο του 2016, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπιου Παυλόπουλου στην Θεσσαλονίκη, ήταν η Τσεχία και το χωριό Lidice.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ