ΗΠΑ

Γιατί η CIA αρνείται να δημοσιοποιήσει την πορνογραφική συλλογή του Μπιν Λάντεν (εικόνα)

Δεν θα αποκαλύψει την πορνογραφική συλλογή του Οσάμα Μπιν Λάντεν ανακοίνωσε και επίσημα πλέον ο Διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο.

Παρά τις απαιτήσεις και τα νομικά έγγραφα που ισχυρίζονται ότι το κοινό έχει δικαίωμα να δει το υλικό, ο Μάικ Πομπέο δήλωσε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Θα δημοσιοποιήσουμε τα πάντα, εκτός από το πορνογραφικό υλικό, που βρέθηκε, επειδή υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ωστόσο, ότι τα εκατοντάδες άλλα στοιχεία που περισυνελέγησαν από την κρυψώνα του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην αποστολή του 2012 θα δουν το φως της δημοσιότητας πολύ σύντομα.

«Τα πάντα εκτός αυτό το υλικό θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες» είπε ο Πομπέο στο αμερικανικό δίκτυο του Fox News τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που περισυνέλεξε η ειδική ομάδα SEAL Team 6 αποσπάστηκαν από τα προσωπικά αρχεία του Μπιν Λάντεν, και παρέμειναν μυστικά για 6 χρόνια.

Το ζήτημα του συγκεκριμένου υλικού έχει προκαλέσει αντιδικίες μεταξύ των αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών, καθώς αρκετοί ισχυρίζονται ότι η συλλογή πρέπει να παραμείνει ιδιωτική καθώς είναι «επιχειρησιακό» υλικό.

«Θέλω να αποκαλύψω αυτά τα έγγραφα. Μόλις είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει απόρρητο υλικό και μόλις είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε...Θέλω να σιγουρευτώ ότι ο κόσμος θα τα δει», είπε χαρακτηριστικά ο Πομπέο.

Μετά την επιδρομή σε κρησφύγετο στο Πακιστάν, τον Απρίλιο του 2011, Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν την ύπαρξη «εκτεταμένου» πορνογραφικού υλικού, το οποίο ωστόσο δε γνωρίζουν αν ο Μπιν Λάντεν παρακολουθούσε μόνος του.

Αν και δεν υπήρξε σύνδεση ίντερνετ στην κρυψώνα του Μπιν Λάντεν βρέθηκαν βίντεο στην κατοχή του, που δείχνουν ότι έβλεπε (δορυφορική) τηλεόραση ενώ στο χώρο υπήρχαν και άλλα συστήματα τηλεοπτικής αναπαραγωγής.

Οι τηλεοράσεις και το πορνογραφικό υλικό, το οποίοι μάλιστα οι ειδικοί χαρακτηρίζουν «σύγχρονο», αποκαλύφθηκε μαζί με αναρίθμητα άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Μάλιστα, τον Ιούνιο η CIA είχε πει ότι ο λόγος που σκεφτόταν να μην δημοσιοποιήσει το υλικό ήταν η φύση του περιεχομένου του. Ωστόσο, ακόμα και μήνυση που υποβλήθηκε κατά της CIA και η οποία ζητούσε την δημοσιοποίηση των πάντων έπεσε στο κενό.

Ο Πομπέο, παραδέχτηκε ακόμα ότι οι μυστικές υπηρεσίες αναζητούν ηγετικές μορφές της Αλ Κάιντα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Μπιν Λάντεν, Χάμζα (φωτο), ο οποίος υπολογίζεται ότι είναι περίπου 24 ετών σήμερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ