Κόσμος

Βόρεια Κορέα: 4,7 εκατ. εθελοντές θέλουν ο Κιμ να «πατήσει το κουμπί»

Νέες απειλές εναντίον του αμερικανικού λαού, του Ντόναλντ Τραμπ και των συμμάχων τους εκτόξευσε την Πέμπτη το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, υποστηρίζοντας ότι σχεδόν 5 εκατ. Βορειοκορεάτες εθελοντές θέλουν να πλήξουν με πυρηνικά τις ΗΠΑ, προτρέποντας την ηγεσία της χώρας τους να «πατήσει το κουμπί».

Το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι 4,7 εκατ. εθελοντές επιθυμούν να πλήξουν με εκατομμύρια πυρηνικές βόμβες τις ΗΠΑ, αντιδρώντας στη δήλωση του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι θα «δαμάσει τον Ντόναλντ Τραμπ με φωτιά».

Όπως ανέφερε το κορεατικό δίκτυο, οι εθελοντές καλούν την Πιονγκγιάνγκ να «στείλουμε 5 εκατ. πυρηνικές βόμβες και να ανατινάξουμε την αυτοκρατορία του διαβόλου και να μην αφήσουμε ούτε ίχνος της πάνω στη Γη».

Ανάμεσα στους εθελοντές βρίσκονται και 1,22 εκατ. γυναίκες, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τις επόμενες ημέρες οι εθελοντές αναμένεται να ξεπεράσουν σε αριθμό τα πέντε εκατ.

Στη Βόρεια Κορέα ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε έτοιμος για στρατιωτική δράση εναντίον της Πιονγκγιάνγκ. Η ένταση μεταξύ των δύο κρατών ολοένα και εντείνεται, ενώ οι κυρώσεις που λαμβάνει ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν και της ασιατικής χώρας, δεν δείχνουν να αποδίδουν καρπούς.

Την ίδια στιγμή, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα και Ιράν αντιδρούν στην επιθετική τακτική της Ουάσιγκτον, κάνοντας λόγο για «καταστροφική εξέλιξη» αν η κατάσταση οδηγηθεί στη στρατιωτική σύγκρουση, έναν χαρακτηρισμό που συνυπογράφει και η Ιαπωνία, παρ' ότι έχει ταχθεί ολοκληρωτικά στο πλευρό των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ