Κόσμος

Βρέθηκε άθικτο γερμανικό υποβρύχιο που είχε βυθιστεί [βίντεο]

Το κουφάρι ενός γερμανικού υποβρυχίου που βυθίστηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στις βελγικές ακτές.

Όπως μεταδίδει το BBC η κατάσταση του υποβρυχίου, τύπου UB-ΙΙ φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ ελπίζεται πως μέσα σε αυτό βρίσκονται 23 πτώματα, όσοι και οι άνδρες που αποτελούσαν το πλήρωμά του.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε βάθος 30 μέτρων από τις βελγικές ακτές στη Βόρεια Θάλασσα είχε βυθιστεί από νάρκη. Ωστόσο οι αρχές δεν αποκαλύπτουν την ακριβή τοποθεσία του, καθώς φοβούνται πιθανή λεηλασία του.

Ήδη η γερμανική πρεσβεία του Βελγίου έχει ειδοποιηθεί. Το υποβρύχιο περιγράφεται ως άθικτο, τα περισκόπιά του είναι ακόμη ορατά, ενώ οι δύο τορπίλες του βρέθηκαν εκτός του υποβρυχίου.

Ο συγκεκριμένος τύπος υποβρυχίου κατασκευάστηκε τις χρονιές 1915-1916 και μπορούσαν να πλεύσουν σε βάθος περίπου 50 μέτρων.

Πρόκειται για το 11ο γερμανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που εντοπίζεται στα βελγικά ύδατα, ωστόσο το συγκεκριμένο θεωρείται ως το πιο καλοδιατηρημένο από τα υπόλοιπα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...