Κόσμος

Αυτός είναι ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία

Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ είναι ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία. Ο άνθρωπος που θα φέρει πιο κοντά το "αφεντικό του" με την σιδηρά κυρία της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Πρώην διπλωμάτης που παίζει στα "δάκτυλα" τα θέματα "ΜΜΕ" και πολιτικός σχολιαστής, ο 50χρονος Ρίτσαρντ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη γερμανική πρωτεύουσα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "die Zeit".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Ντόναλντ Τραμπ,του έχει τυφλή εμπιστοσύνη και για τον λόγο αυτό,τον πρότεινε για την θέση αυτή, όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Το επόμενο βήμα είναι η Γερουσία των ΗΠΑ να εγκρίνει την υποψηφιότητά του.

Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και το 2010 ίδρυσε μία εταιρεία συμβούλων. Ο 50χρονος Αμερικανός αξιωματούχος είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της εξωτερικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ.

Εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα αμερικανικά κανάλια για να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα, το αγαπημένο του όμως είναι το "Fox News". Tα τελευταία 14 χρόνια συζεί με τον Ματ Λάσλει.O σύντροφός του ήταν στο πλευρό του όταν οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι διέγνωσαν καρκίνο.

Η προσωπική του ζωή, όταν αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο από στελέχη του συντηρητικού κόμματός του,τους Ρεπουμπλικάνους. Όμως, ότι κι αν ακουστεί σε βάρος του, ο Αμερικανός πρόεδρος τον στηρίζει απόλυτα.

Γκρένελ και Τραμπ έχουν κάτι κοινό:ασκούν δριμεία κριτική στους Αμερικανούς δημοσιογράφους οι οποίοι μέσω των social media βλέπουν με μισό μάτι το έργο του προέδρου τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Βερολίνο παρέμεινε κενή από τις 20 Ιανουαρίου ύστερα από την ξαφνική αποχώρηση του Τζον Έμερσον από την ομάδα Τραμπ. Αφότου λάβει τις "ευλογίες" της Γερουσίας, όπως επισημαίνουν πολιτικοί κύκλοι σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο, ο γκέι φίλος του Τραμπ καλείται να συσφίξει τις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ