Κοινωνία

Αυτά τα 10 χαρακτηριστικά έχουν ελάχιστοι άνθρωποι! (εικόνες)

Έχετε βγάλει τραπεζίτες; Μήπως ο αφαλός σας είναι «εξωτερικός»; Τι χρώμα μάτια και τι χρώμα μαλλιά έχετε; Ίσως το σώμα σας έχει… κάποιο χαρακτηριστικό που σας κάνει ακόμα πιο σπάνιους και ξεχωριστούς. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και διαπιστώστε τον βαθμό της… μοναδικότητάς σας.

«Εξωτερικός» αφαλός

Κόντρα στην κοινή ερμηνεία που θέλει τη μορφή του αφαλού να εξαρτάται από το κόψιμο του μαιευτήρα, η αλήθεια είναι ότι ο μόνος παράγοντας που διαφοροποιεί τον αφαλό είναι η μετέπειτα επούλωση. Μόλις το 10% των ενηλίκων έχουν αφαλό που μοιάζει να «βγαίνει» προς τα έξω.Φρονιμίτες… γιοκΜόλις το 20% των ανθρώπων δεν «βγάζει» ποτέ φρονιμίτες. Ανάλογα με τις φυλές και τα γονίδια που κουβαλούν, η απουσία ή η παρουσία των τελευταίων γομφίων στην οδοντοστοιχία του πληθυσμού ποικίλει –για παράδειγμα σχεδόν το 100% των Μεξικανών δεν έχει καθόλου.Μπλε μάτιαΕικάζεται, ότι τα μπλε μάτια προέρχονται από μια μετάλλαξη του γονιδίου HERC2 που οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή μελανίνης στην ίριδα. Εντυπωσιακά, μπλε μάτια διαθέτει μόνο το 8% του πληθυσμού.

«Ελληνικό πόδι» ή «δάκτυλος του Μόρτον»

Ο όρος «ελληνικό πόδι» ή «δάχτυλος του Μόρτον» (ορθοπεδικός όρος) περιγράφει το φαινόμενο όπου το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού είναι μεγαλύτερο από το πρώτο. Στην αρχαιοελληνική τέχνη, συχνά τα δάχτυλα των ποδιών αναπαρίσταντο μ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ αποτελεί και συχνό χαρακτηριστικό των Κελτών. Θεωρείται ότι «ελληνικό πόδι» έχει μόνο το 10% του πληθυσμού.

Αριστερόστροφα… μαλλιά

Μόλις το 8,4% των ανθρώπων έχει ρίζες μαλλιών με αριστερόστροφη φορά! Αν ανήκετε στο 10% του πληθυσμού που είναι αριστερόχειρες, όμως, τότε οι πιθανότητες να είστε σ’ αυτήν την κατηγορία φτάνουν το 45%.

Φτάρνισμα υπό τον ήλιο

Το 25% του πληθυσμού (ναι, το 25!) έχει μια αλλόκοτη σωματική αντίδραση στο φως του ήλιου: φταρνίζεται.

«Γραμμή της καρδιάς» στην παλάμη

Ονομάζεται μονήρης παλαμιαία πτυχή ή πιθήκειος γραμμή (αγγλιστί «simian line») και είναι μια κάθετη, ευθεία γραμμή στην παλάμη. Μόλις το 1,5% του πληθυσμού –κυρίως γένους αρσενικού- έχει τέτοια γραμμή στην παλάμη του, αντί της κλασικής καμπυλωτής.

Κόκκινα μαλλιά

Τα φυσικά κόκκινα μαλλιά που τόσο αρέσουν στο αντρικό φύλο, είναι ιδιαίτερα σπάνια. Για την ακρίβεια, μόλο το 1-2% των ανθρώπων διαθέτει φυσική, κόκκινη κώμη.

Σπάνια δακτυλικά αποτυπώματα

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, τα μοτίβα στα δακτυλικά αποτυπώματα των ανθρώπων δεν είναι το ίδιο συχνά:

Καρδιά στα δεξιά!

Ένας άνθρωπος στους 12 περίπου χιλιάδες ανθρώπους έχει… τοποθετημένη την καρδιά στην δεξιά πλευρά του σώματος. Το εγγενές αυτό σωματικό παράδοξο, ονομάζεται δεξιοκαρδία και, συνήθως, δεν συνεπάγεται κινδύνων στην υγεία του ατόμου.

mama365.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...