Πατριαρχεία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τούρκοι καταζητούμενοι τρομοκράτες έζησαν για αρκετούς μήνες σε σπίτι του Γεωργιανού Πατριάρχη

Τρεις Τούρκοι πολίτες που αναζητούσε η Ιντερπόλ για τρομοκρατικές επιθέσεις διέμειναν στο σπίτι του πατριάρχη Ηλία ΙΙ της Γεωργίας για αρκετούς μήνες το 2016, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Rustavi 2 επικαλούμενος μαρτυρία του Soso Okhanashvili, μέλους της υπηρεσίας προσωπικής ασφάλειας του πατριάρχη.

Η κατάθεση πραγματοποιήθηκε σε ακρόαση που διεξήχθη στο Δικαστήριο της Τιφλίδας τον Ιούλιο του 2017 στην υπόθεση που αφορούσε τον αρχιερέα Γκεόργκι Μαμαλάτσε, ο οποίος καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της προετοιμασίας της δολοφονίας της γραμματέως του Πατριαρχείου Shorena Tetruashvili τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με μια ηχητική καταγραφή της μαρτυρίας του Okhanashvili, βρήκε τρεις Τούρκους πολίτες σε σπίτι στην Τιφλίδα το οποίο είχε παραχωρηθεί στον πατριάρχη από τον Γεωργιανό επιχιερηματία Vano Chkhartishvili, ο οποίος έζησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στο οποίο σπίτι ο ίδιος ο πατριάρχης δεν είχε ζήσει ποτέ.

Ο Okhanashvili δήλωσε ότι είχε ανακαλύψει ότι οι άνδρες, που αναζητούσε η Ιντερπόλ, είχαν φιλοξενηθεί στο σπίτι του πατριάρχη με τις εντολές της γραμματέως του πατριαρχείου Shorena Tetruashvili.

Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του πατριάρχη δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε καταγγείλει αμέσως στις γεωργιανές υπηρεσίες επιβολής του νόμου το περιστατικό με τους αναζητούμενους άνδρες που είχε βρει, αλλά δεν ακολούθησε καμία αντίδραση και οι ύποπτοι για τρομοκρατία εγκατέλειψαν τη Γεωργία αρκετές μέρες αργότερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ