Εκκλησία

Απάντηση του Μητροπολίτη Τριφυλλίας για την προφυλάκιση του Στέφανου Χίου

Η τήρηση των νόμων ως θεμέλιο της πολιτισμένης κοινωνίας, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοινωσή-απάντησή του με αφορμή αήθη δημοσιεύματα που τον αφορούν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η τήρηση των νόμων και ο σεβασμός στη δικαιοσύνη - αναπόσπαστο τμήμα των οποίων είναι η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων – αποτελούν σημείο αναφοράς για κάθε πολιτισμένη κοινωνία, όπως η ελληνική.
Σήμερα, με θλίψη διαπιστώνουμε ότι κάποιοι συμπολίτες μας προσβάλλουν τις θεμελιώδεις αυτές αρχές.
Ειδικότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής μετέβη στην οικία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την κατά νόμο εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 97/2007 αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης, η οποία κατέστη αμετάκλητη κατόπιν της εκδόσεως της υπ’ αριθμόν 2032/2014 αποφάσεως του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση αυτή καταδίκαζε τον εν λόγω δημοσιογράφο να καταβάλει χρηματικό ποσό προς αποκατάσταση της τιμής του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου, η οποία επλήγη λόγω άρθρου που είχε δημοσιεύσει ο δημοσιογράφος σε εφημερίδα. Η Ιερά Μητρόπολη έλαβε την απόφαση να προβεί στην ύστατη αυτή πράξη αναγκαστικής εκτελέσεως, μετά την άτεγκτη και επί τριετίας άρνηση του δημοσιογράφου να έλθει σε οιαδήποτε συνεννόηση σε σχέση με τον τρόπο εκτέλεσης της δικαστικής αποφάσεως.

Η εκτέλεση της αποφάσεως δεν κατέστη δυνατή λόγω απουσίας του δημοσιογράφου από την οικία του.
Ακολούθως, στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα και ιστοσελίδα ανυπόγραφα κείμενα ακραίας χυδαιότητας. Γίναμε αντικείμενο μίας πρωτοφανούς, αήθους και συκοφαντικής δυσφημίσεως, όπου διαστρεβλώθηκαν πλήρως τα πραγματικά γεγονότα που αφορούσαν την εκτέλεση της εν λόγω δικαστικής αποφάσεως.

Ήδη, με την υπ’ αριθμόν 2017/2009 έγκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε απαρέγκλιτα σταθεροί στις θέσεις μας και στην υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου με μόνο γνώμονα την τήρηση και προάσπιση των ιερών κανόνων της Εκκλησίας και των κανόνων δικαίου του Ελληνικού Κράτους.

Στους τιμητές μας απαντούμε ότι έχουμε δεσμευθεί να δωρίσουμε κάθε χρηματικό ποσό που θα προέλθει από τη δικαστική αυτή διαδικασία στο Γενικό Φιλόπτωχο ταμείο της Μητροπόλεως μας όπως και στο παρελθόν έχει γίνει.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας
Κυπαρισσία, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...