Κόσμος

«Αξίζετε θάνατο!» – Τούρκοι υπερεθνικιστές πετροβόλησαν Αρμένιους έξω από εκκλησία

Φωνάζοντας «αξίζετε θάνατο» και πετώντας πέτρες προς το μέρος τους, Τούρκοι υπερεθνικιστές έστησαν κυριολεκτικά καρτέρι σε Αρμένιους που έβγαιναν από την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη στην Κωνσταντινούπολη. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, σύμφωνα με το artigercek.com και τον Αρμένιο Γιερβάντ Οζουζούν, ενώ το θέμα ανέδειξε και η εφημερίδα Cumhuriyet.

«Ήταν μια επίδειξη μίσους και εχθρότητας, σε αυτό το σημείο έχει φτάσει η Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, τόνισε ότι συνήθως αστυνομικοί βρίσκονται έξω από τις εκκλησίες μέχρις ότου τελειώσει τη κυριακάτικη λειτουργία, και σημείωσε ότι είναι λυπηρό να μην αισθάνονται ασφαλείς σε μία χώρα της οποίας είναι πολίτες.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό με στόχο τις μειονότητες στην Τουρκία. Πριν από λίγες ημέρες υπερεθνικιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν την κηδεία της μητέρας της αναπληρώτριας προέδρου του HDP Αϊσέλ Τουγλούκ, σε νεκροταφείο της Άγκυρας. Φωνάζοντας ότι δεν θα αφήσουν να ταφούν «Κούρδοι, Αλεβίτες ή Αρμένιοι» επιτέθηκαν στον κόσμο που πενθούσε. Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά κυκλοφόρησε φωτογραφία που δείχνει έναν από τους δράστες μέσα στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Τι δουλειά είχε εκεί;», είναι η ερώτηση που διατυπώνεται σε ανακοίνωση του HDP.

«Οι μειονότητες στην Τουρκία, και ειδικά οι Αρμένιοι, έχουν γίνει στόχος φυλετικού μίσους. Η λέξη “Αρμένιος” χρησιμοποιείται από πολλούς ως προσβολή», υπογραμμίζει ο Γιερβάντ Οζουζούν. Πριν από περίπου έναν χρόνο σε τοίχο αρμενικού σχολείου στην Κωνσταντινούπολη άγνωστοι έγραψαν «Ζήτω η τουρκική ράτσα», ενώ στην ένατη επέτειο από τη δολοφονία του Χραντ Ντινκ στον τοίχο του ίδιου σχολείου έγραψαν: «Να υποφέρουν οι Αρμένιοι».

.pontos-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...