Κόσμος

Αντίστροφη μέτρηση: Εγκατέλειψαν τη Β.Κορέα και οι τελευταίοι Αμερικανοί πολίτες - Ρωσία-Κίνα σε Κιμ Γιονγκ Ουν: "Κατέρριψε το F-35" - Αμερικανικές δυνάμεις με εξωσκελετό μάχης ετοιμάζονται να εισέλθουν


Μεγάλο πόκερ βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ρωσίας-Κίνας-Β.Κορέας και ΗΠΑ-Ν.Κορέας-Ιαπωνίας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απασφάλισε και εναντίον της Ιαπωνίας ενώ επιθεωρεί μονάδες του Στρατού του και "γεμίζει" τη χώρα με αντιαεροπορικά συστήματα.

Ο ηγέτης της Β.Κορέας πάει σε αυτό το πόλεμο με πρωταρχικό σκοπό να επιφέρει τις μεγαλύτερες απώλειες στους Αμερικανούς και κυρίως να καταρρίψει το μαχητικό 5ης γενιάς των ΗΠΑ, το F-35. Αυτό είναι κάτι που το θέλουν και η Ρωσία και η Κίνα. Και γ αυτό οι Αμερικανοί φοβούνται ακόμη να το χρησιμοποιήσουν στη μάχη.

Ταυτόχρονα, ομάδα ειδικών δυνάμεων από ΗΠΑ-Βρετανία-Ν.Κορέα-Ιαπωνία θα εισέλθουν και θα επιχειρήσουν να σκοτώσουν ή να ακόμη να συλλάβουν τον Kim Jong-un.

Μάλιστα οι Αμερικανικές δυνάμεις αναμένεται να εισέλθουν φορώντας τον νέο εξωσκελετό μάχης. Η πρόβα πολέμου διεξήχθη πρόσφατα μαζί με δυνάμεις της Αυστραλίας.

Η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας , Πιονγκγιάνγκ, θα αποτελέσει τον στόχο μιας «βαθιάς επιθετικής επιχείρησης» που θα εμπλέξει αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες, και «άλλους» επίλεκτους εκτελεστές για να τεθεί η ηγεσία της Βόρειας Κορέας εκτός «παιχνιδιού» άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά.

Από αέρος, οι Αμερικανοί σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν το F-22 Raptor ως "stealth βομβαρδιστικό" εξαπολύοντας GBU-39. Oι Αμερικανοί φοβούνται επίθεση με F-35 ή B-1B.

Δείτε εδώ το βίντεο από την προσομοίωση επίθεσης ΗΠΑ-Ν.Κορέας με συμμετοχή F-35.
https://twitter.com/AFP/status/903604620680880128

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας "γεμίζει" τη χώρα του με αντιαεροπορικούς πυραύλους KN-06 που μοιάζουν εντυπωσιακά με τους ρωσικούς S-300PMU2!

Ο KN-06 είναι αντιαεροπορικός πύραυλος εδάφους-αέρος. Είναι ολόιδιος ο S-300 ενώ είναι σίγουρο πως βασίζεται σε τεχνολογία που η Βόρεια Κορέα απέκτησε από Ρωσία και Κίνα.

Η αρχική εμβέλεια του συστήματος ήταν 70-90 χλμ. Οι τελευταίες αναφορές έδειχναν ότι το αντιαεροπορικό σύστημα απέκτησε εμβέλεια 150 χλμ και με τη νέα αναβάθμιση το εύρος δράσης διπλασιάστηκε ώστε να μοιάσει πλήρως στους S-300PMU2.

Ο κάθε εκτοξευτής μπορεί να ρίξει 2 με 3 πυραύλους.

Την Βόρεια Κορέα εγκατέλειψαν και οι τελευταίοι Αμερικανοί πολίτες εχθές το Βράδυ υπακούοντας στη οδηγία του State Department για άμεση αποχώρηση από την χώρα.

Ως αιτιολογία το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πρόβαλε τον κίνδυνο σύλληψης Αμερικανών πολιτών από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η Ουάσιγκτον φοβάται σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων Αμερικανοί που θα βρεθούν στην Βόρεια Κορέα θα χρησιμοποιούν ως όμηροι από την Πιονγιάνγκ.

Έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση για τους Αμερικανούς πολίτες σε ότι αφορά την Βόρεια Κορέα.

Ταυτόχρονα, ο Ν.Τραμπ έβαλε τέλος στους περιορισμούς που είχε η Σεούλ στην ανάπτυξη των βαλλιστικών της πυραύλων.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν χθες να αναθεωρηθεί μια διμερής συμφωνία η οποία θέτει περιορισμούς στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων από τη Σεούλ, όπως ευελπιστούσε ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κυανός Οίκος.

Μια διμερής συμφωνία του 1979, η οποία αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά το 2012, ορίζει ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι που αναπτύσσει η Νότια Κορέα θα έχουν βεληνεκές που δεν θα υπερβαίνει τα 800 χιλιόμετρα, ενώ η γόμωσή τους δεν θα ξεπερνά τα 500 κιλά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής προεδρίας, την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπός της Παρκ Σου-χιούν, οι δύο ηγέτες «κατέληξαν σε μια επί της αρχής συμφωνία για να αναθεωρηθεί η "οδηγία για τους πυραύλους"».

Στην ανακοίνωση, για την οποία μετέδωσε ρεπορτάζ το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Παρκ ανέφερε ότι ο Τραμπ συμφώνησε να διπλασιαστεί το μέγεθος της γόμωσης —των εκρηκτικών υλών που φέρουν οι νοτιοκορεατικοί πύραυλοι— όπως επιδίωκε η Σεούλ.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επίσης «έδωσε την καταρχήν έγκρισή του για τις σχεδιαζόμενες αγορές από τη Νότια Κορέα αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού (αξίας) δισεκατομμυρίων δολαρίων», για την αντιμετώπιση της απειλής της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε σήμερα και την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιεί την υποτιθέμενη «απειλή» του πυρηνικού και πυραυλικού της προγράμματος για να δικαιολογήσει νομικά την εξωτερική επιθετικότητά της μέσω μιας αναθεώρησης του Συντάγματός της.

«Είναι η σταθερή φιλοδοξία ιαπώνων αντιδραστικών να πραγματοποιήσουν το παλιό όνειρο της "Σφαίρας κοινής ευημερίας της Μεγάλης Ανατολικής Ασίας" εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού που έχει καταστεί τεταμένη», αναφέρεται στην εφημερίδα του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών.

Η επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun ανέφερε πως οι ιαπωνικές αρχές έχουν παραχωρήσει στις Δυνάμεις Αυτοάμυνας μεγαλύτερα δικαιώματα προκειμένου να εξαπολύουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μελλοντικές επιθετικές ενέργειες εναντίον ξένων χωρών.

«Αναβαθμίζοντας τις κινήσεις που θα μετατρέπουν τη χώρα σε φασιστική και μιλιταριστική όπως η θέσπιση νόμου για την προστασία ειδικών απορρήτων και νόμου για την τιμωρία οργανωμένων εγκλημάτων, η Ιαπωνία θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα προκειμένου να δικαιολογήσει νομικά την επιθετικότητά στο εξωτερικό», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα υπέδειξε επίσης πως οι κινήσεις της Ιαπωνίας να αναθεωρήσει το Σύνταγμά της έχουν δεχθεί ισχυρές επικρίσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και ως αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα έχει χάσει πρόσφατα πολλές τοπικές εκλογές.

«(Η ιαπωνική κυβέρνηση) βρίσκει τώρα διέξοδο καθιστώντας ακραία την επιθετικότητα προς τη Βόρεια Κορέα και ενσταλάζοντας τη μιλιταριστική ιδεολογία στην κοινωνία», προστίθεται στο κείμενο.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα σκοπεύουν να προχωρήσουν στην πρώτη μεταπολεμική αναθεώρηση του ειρηνόφιλου Συντάγματος, μια κίνηση που έχει αποδειχθεί πολιτικά, δημόσια και διεθνώς αποφασιστική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ