Κυπριακό

Αναστασιάδης προς Γκουτιέρες: Είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ύστερα από καλή προετοιμασία και εντός του πλαισίου Γκουτέρες, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με επιστολές του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τα μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ξένες κυβερνήσεις.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο κ. Αναστασιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων συμπληρώνοντας ότι κατά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα έχει την ευκαιρία και διά ζώσης και γραπτώς να προβάλει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Όπως είπε «ήδη με επιστολές μου προς τους Αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρώπης, της Ισλαμικής Διάσκεψης, των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ιδίου του Γενικού Γραμματέα έχω επαναλάβει την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αρκεί να γίνει καλή προετοιμασία και μέσα στα πλαίσια όπως έχουν καθοριστεί στο περίγραμμα των θέσεων του Γενικού Γραμματέα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ