Κόσμος

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν μία ανάσα από τις ακτές της Βόρειας Κορέας!


Κλιμακώνεται η ένταση στη βορειοκορεατική χερσόνησο έπειτα από τη στρατιωτική επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ σήμερα 23 Σεπτεμβρίου, στην οποία βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου B-1B Lancer, με δυνατότητα ρίψης πυρηνικών βομβών, συνοδευόμενα από μαχητικά αεροσκάφη F-15, πέταξαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα σχεδόν πάνω από τις ακτές της Βόρειας Κορέας, εισβάλοντας -επί της ουσίας- για πρώτη φορά στην «ουδέτερη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Αυτό είναι το πιο απομακρυσμένο βόρειο τμήμα των ακτών της Αποστρατιωτικοποιημένης Ζώνης (DMZ), που μαχητικό ή βομβαρδιστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πέταξε ποτέ στον 21ο αιώνα», δήλωσε η εκπρόσωπος Ντάνα Γουάιτ, υπογραμμίζοντας «τη σοβαρότητα με την οποία οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την απερίσκεπτη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας».

https://twitter.com/PacificCommand/status/911649186860240896

Η «Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη» αφορά σε μια λωρίδα γης που διασχίζει την Κορεατική Χερσόνησο κοντά στο 38ο Παράλληλο, χωρίζοντας τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα. Δημιουργήθηκε το 1953, μετά την ανακωχή που τερμάτισε τον Κορεατικό πόλεμο.

Η επιθετική αυτή κίνηση «που δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθέτει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ», σύμφωνα με το Πεντάγωνο, συμβαίνει λίγες ώρες μετά από δύο «περίεργες» σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν στη Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) σήμερα 23 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά της η σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε έναν σεισμό μεγέθους 3,4 βαθμών στη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πιθανόν να οφειλόταν σε «έκρηξη», ενώ αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η αρχική του άποψη είναι ότι μάλλον πρόκειται για φυσικό φαινόμενο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...