Πολιτική

Αιχμές Φίλη για πετρελαιοκηλίδα: «Είναι ύβρις να ισχυριστούν ότι όλα έγιναν σωστά»

Σαφείς αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την μεγάλη καταστροφή από τη ρύπανση στο Σαρωνικό παίρνει ο Νίκος Φίλης, λέγοντας πως «θα ήταν ύβρις να ισχυριστεί κανείς ότι όλα έγιναν σωστά».

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Κontranews» ο πρώην υπουργός Παιδείας επισημαίνει: «προφανώς πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα για να μην επαναληφθούν. Το ναυτικό ατύχημα συνέβη κάτω από απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Συνέβη σε ένα γνωστό περιβάλλον».

Ανοίγοντας τα χαρτιά του, ο κ. Φίλης απαντά στο ερώτημα για έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό και αναφέρει πως: «χρειάζεται να μπολιάσουμε τη διακυβέρνηση με περισσότερες αριστερές-προοδευτικές αξίες, να είμαστε, δηλαδή, αυτό που θέλουμε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ένα είδωλο των εξαναγκαστικών μνημονιακών πολιτικών».

Ενώ, εκτιμά πως «η θετική πορεία της οικονομίας δείχνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ακόμη ένα μνημόνιο».

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ

«Το ΔΝΤ έπρεπε να είχε φύγει από πέρυσι. Άλλωστε, δεν συμμετείχε τυπικά στο Πρόγραμμα τον Ιούλιο του 2015. Η απόβαση του ΔΝΤ στην Ευρώπη, που έγινε μέσω της Ελλάδας δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών»

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Στο ερώτημα, αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι καλός υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Γνωρίζετε κάποιον καλύτερο και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης και ήττας; Μορφωμένος, ειλικρινής, προσηλωμένος στις δεσμεύσεις της χώρας και ταυτοχρόνως με έναν ανοικτό ορίζοντα».

Για το ενδεχόμενο να ξαναμπεί στην κυβέρνηση

Όσο για το τι θα πράξει, αν ο πρωθυπουργός του ζητήσει να επιστρέψει στην κυβέρνηση απαντά : «από μικρό παιδί στην Αριστερά έχω μάθει να συμμετέχω στη συλλογική προσπάθεια για την αλλαγή της κοινωνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι κανείς ντε και καλά υπουργός! Άλλωστε, αυτό έμπρακτα φάνηκε με τη στάση μου στον περσινό ανασχηματισμό».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ