Κοινωνία

Έτοιμο το υπεραυτοκίνητο της Mercedes με τους 1.000+ ίππους!

Η Mercedes-AMG περιγράφει το hypercar ως «διθέσιο σούπερ-σπορ εκθεσιακό αυτοκίνητο» επιβεβαιώνοντας ότι θα δούμε στη Φρανκφούρτη ένα πρωτότυπο πολύ κοντά στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Μια πιο ρεαλιστική περιγραφή πάντως θα ήταν: ένα πρωτότυπο του Le Mans για το δρόμο, με κινητήρα από Formula 1. Και δικαιολογημένα, αφενός λόγω της γραμμής του, με τον αεραγωγό πάνω στη σκεπή, και αφετέρου λόγω της τεχνολογίας του που προέρχεται κατευθείαν από τα Grand Prix F1.

Όπως γνωρίζουμε, το κινητήριο σύστημα του Project One είναι ένας V6 τούρμπο 1,6 λίτρων με ηλεκτρική υποβοήθηση, και έχει εξελιχθεί με βάση αυτό του μονοθεσίου Mercedes-AMG W06 F1 του 2015. Φυσικά, το σύστημα θα έχει αναθεωρηθεί εκ βάθρων για χρήση στο δρόμο και η Mercedes υπόσχεται ότι θα μπορεί να κάνει 50.000 km πριν χρειαστεί επισκευή, παρότι ο κινητήρας θα γυρίζει στις 11.000 rpm.

Με τη βοήθεια δύο ηλεκτρικών μοτέρ πίσω και άλλων δύο στον εμπρός άξονα, η συνολική ισχύς λέγεται ότι θα είναι «πάνω από 1.000 ίππους».

Πιστεύουμε χωρίς επιφύλαξη τους ισχυρισμούς της Mercedes-AMG, που λέει και ότι το Project One θα συνδυάζει «εξαιρετικές επιδόσεις στην πίστα» με «υβριδική τεχνολογία Formula 1 κατάλληλη για καθημερινή χρήση, και υποδειγματική ενεργειακή απόδοση». Η τελική ταχύτητα θα είναι «πάνω από 350 km/h».

Μην κάνετε όρεξη όμως κι ετοιμάζεστε να πουλήσετε τα όργανά σας για να αγοράσετε ένα Project One, αφού ακόμα κι αν συγκεντρώσετε τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίζει, θα έχετε αργήσει καθώς θα έπρεπε να το είχατε ήδη παραγγείλει προ πολλού. Όλη η παραγωγή, και τα 275 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, έχουν προπωληθεί…

Αφού το Project One που θα δούμε στη Φρανκφούρτη θα είναι ακόμα ένα πρωτότυπο, μην περιμένετε να δείτε το μοντέλο παραγωγής πριν το 2019.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...