Ένοπλες Συρράξεις

Ένα Σύνταγμα Ουκρανών στρατιωτών αυτοκτόνησε από την έναρξη του πολέμου στη χώρα

Από την έναρξη του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία 1.000 και πλέον Ουκρανοί στρατιώτες, βετεράνοι και κληρωτοί έχουν αυτοκτονήσει. Πρόκειται για εντυπωσιακό αριθμό θεωρώντας ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι απώλειες σε ολόκληρο το πόλεμο ήταν 2.275.

Για κάθε δύο ή τρεις στρατιώτες που σκοτώθηκαν από εχθρικές ενέργειες, άλλος ένας στρατιώτης, βετεράνος ή κληρωτός έχει βάλει τέλος στη δική του ζωή.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Avakov σε ένα πρόσφατο άρθρο του, η Ουκρανική Στρατιωτική Εισαγγελία έχει καταγράψει 500 αυτοκτονίες βετεράνων του στρατού του Κιέβου, που είχαν επιστρέψει από τον πόλεμο στο Donbass.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αυτοκτονίες στρατιωτών σε ενεργή υπηρεσία από την αρχή του πολέμου μέχρι το τέλος του 2016, ήταν 259.

Επίσης, έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις στρατευόμενων που προτιμούν να σκοτωθούν οι ίδιοι από το να επιστρατευθούν.

Τον Ιούνιο του 2015, ένας 43-χρονος κληρωτός πήδηξε από ένα παράθυρο στον πέμπτο όροφο νοσοκομείου της πόλης Lviv. Ήταν έτοιμος να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις την επόμενη μέρα, αλλά γνωρίζοντας ότι θα καταταγεί ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, αυτός προτίμησε να πεθάνει. Το ίδιο έτος, στην πόλη Zolochiv, ένας κληρωτός της Εθνικής Φρουράς πήδηξε από τη ταράτσα ενός στρατιωτικού νοσοκομείου στο θάνατό του. Ένας άλλος κληρωτός 31 ετών από την πόλη του Dnipro, πήδηξε από το τρένο υψηλής ταχύτητας Κίεβο-Uzhgorod που τον πήγαινε στο μέτωπο.

Όχι μόνο το ποσοστό αυτοκτονιών, αλλά ολόκληρες οι εκτός μάχης απώλειες του ουκρανικού στρατού από την έναρξη του πολέμου είναι εκπληκτικές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κιέβου από την αρχή του πολέμου, 121 στρατιώτες δολοφονήθηκαν (πιθανώς από συναδέλφους τους στρατιώτες), 96 πέθαναν από ναρκωτικά και αλκοόλ, 111 λόγω επιπόλαιου χειρισμού των όπλων, 40 λόγω παραβίασης των διαδικασιών ασφάλειας (περιπλάνηση σε ναρκοπέδια ή πυροβολημένοι από φρουρούς − πιθανώς μεθυσμένοι), 112 σε τροχαία ατυχήματα (πόσα σε κατάσταση μέθης;), 148 σε άλλα ατυχήματα, και 405 εξαιτίας ασθενειών.

Αυτοί οι αριθμοί δίνουν μια εικόνα από μια δύναμη που έχει χάσει εντελώς το ηθικό της και είναι εκτός ελέγχου. Δολοφονία, αυτοκτονία, κατάχρηση αλκοόλ, κατάθλιψη, επιθετικότητα, απερισκεψία…

Ίσως ο πιο συγκλονιστικός αριθμός είναι οι 405 θάνατοι που οφείλονται σε ασθένειες. Ποιες είναι οι υγειονομικές συνθήκες στα ουκρανικά στρατόπεδα; Μήπως πρόκειται για έναν απαρχαιωμένο στρατό;

Ο αριθμός είναι τόσο μεγάλος που κάποιοι στην Ουκρανία υποπτεύονται ότι ο στρατός μεγαλοποιεί τους θανάτους λόγω ασθενειών για να αποκρύψει την έκταση των αυτοκτονιών και άλλων αιτιών θανάτου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές