«Στα τέσσερα» η κυβέρνηση: Υπέγραψε «άρον – άρον» τις άδειες για την Eldorado Gold στην Χαλκιδική! – Δηλώσεις νίκης από τους Καναδούς

Δημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2017, 6:09 μμ

«Άρον- άρον» η κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο της Ελντοράντο Γκόλντ, για αποχώρηση από την επένδυση στην Χαλκιδική εξέδωσε τις απαιτούμενες άδειες τις οποίες ζητούσε η καναδική εταιρεία προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της.

Με την πρώτη άδεια τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας

Με τη δεύτερη απόφαση του Γ.Σταθάκη χορηγείται στην «Ελληνικός Χρυσός» άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου διάρκειας τριών ετών.


«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Τις αναμένουμε άμεσα», ανακοίνωσε εν τω μεταξύ η Ελληνικός Χρυσός, η ελληνική εταιρεία της Eldorado Gold, σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Σταθάκη αμέσως μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο υπουργείο.

Η έκδοση των αδειών ήρθε λίγες ώρες μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού Γιώργου Σταθάκη για ολοκλήρωση κατά 100% της αδειοδότησης μέσα στην εβδομάδα.

Πιο ειδικά με την πρώτη απόφαση τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, και επιτρέπεται «η διάθεση του λεπτομερούς υπολείμματος κατεργασίας του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας στο στεγανοποιημένο και υδραυλικά προστατευμένο -απομονωμένο τμήμα που προσδιορίζεται από τον ενοποιημένο χώρο απόθεσης 1-3, το δεξιό αντέρεισμα, την ανάντη παρειά του κατάντη αναχώματος και την λίμνη εκτάκτου ανάγκης του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών».

Με τη δεύτερη, χορηγείται στην Ελληνικός Χρυσός άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, διάρκειας τριών ετών, με τον περιορισμό η ποσότητα του επεξεργαζόμενου μεταλλεύματος ετησίως να μην υπερβαίνει τις 400.000 τόνους, όπως και να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, τη συμμόρφωση προς τους κανονισμούς λειτουργίας και συντήρησης κ.α.

Οι δύο άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας:

 

 

  • Spyros Spyropoulos

    Χαχαχαχαχαχαχαχα….κι’ο Αγιος φοβερα θελει!

  • ΙΩΝ 1942

    ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ …ΟΛΟΣ ΤΗΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΦΕΥΓΕΙ…ΑΠΟ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΥΛΑ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ ΘΗΡΙΩΝ (ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ)…!!!

  • Ἐρχόμενος

    Ας πούνε τώρα οι αναρχοάπλυτοι που πανηγύριζαν για την αποχώρηση της τερατοεταιρίας (ομολογουμένως), ποιανού συμφέροντα εξυπηρέτησαν; Εκούσια ή ακούσια την δυναμώνουν. Στην πρώτη περίπτωση ίσως δικαιολογούνται λόγω καμμένου από τα χασίσια, εγκεφάλου. Στη δεύτερη πρέπει να πάνε στο απόσπασμα. Αντί να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζομένους, τους λοιδωρούν! Ανόητοι καιροσκόποι! Με γροθιά στο μαχαίρι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τραυματιστείς. Φερέφωνα που νομίζουν ότι βγάζουν δική τους φωνή. Εδω φαίνεται ο καλός καπετάνιος. Να μπορέσει να διαχειριστεί την κάτασταση με το μέγιστο όφελος για την Ελλάδα. Όμως εμείς, ελέω άχρηστης κυβέρνησης τους τα δίνουμε ΟΛΑ συνεπικουρούντων των μπαφοκαταληψιών.