Ελληνοτουρκικά

Σοκ στη Τουρκία: Σχέδιο καθήλωσης των μαχητικών σε εξέλιξη - Ξεφτίλισαν τον Στρατό Ξηράς οι γυναίκες του PKK

Σχέδιο «ακινησίας» των αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας  είχε τεθεί σε ενέργεια, σύμφωνα με το οποίο πιλότοι με ψεύτικες γνωματεύσεις χαρακτηρίζονταν ως «ακατάλληλοι» για πτητικά καθήκοντα και μεταπηδούσαν είτε στην σύνταξη είτε στο προσωπικό εδάφους.  

Οι γιατροί του στρατιωτικού νοσοκομείου Gulxane διαπίστωναν προβλήματα υγείας σε  πιλότους, κυρίως  καρδιά , αποκλείοντας τους από τα καθήκοντα τους .

Περίπου 80-100 πιλότοι μετέπεσαν σε υπηρεσία εδάφους χάνοντας η αεροπορία έμπειρους και εκπαιδευμένους  ιπτάμενους αξιωματικούς .

https://youtu.be/_KAVXx2QuUg?t=4

Κάποιοι ομιλούν για εκδίκηση  κάποιων μέσα στην τουρκική αεροπορία , μετά τα γεγονότα την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, μόνο που δεν βλέπουν το πιο σημαντικό .

Αυτό του διαχωρισμού της τουρκικής κοινωνίας, των ενόπλων δυνάμεων κα …σε δύο παρατάξεις,  αυτής των κεμαλιστών που θέλουν μια ευρωπαϊκή προοπτική και αυτής των ισλαμιστών που θέλουν την οπισθοδρόμηση .

Αυτές οι δύο πλευρές αργά ή γρήγορα θα συγκρουστούν μέσα στην τουρκική επικράτεια σε έναν πραγματικά ανηλεή εμφύλιο πόλεμο  με πολλές προεκτάσεις  και «απόνερα» τα οποία θα φτάσουν μέχρι τις γειτονικές χώρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος μετά το πραξικόπημα έδιωξε με απόταξη 380 πιλότους,  πολλοί εκ των οποίων ήταν από τους πιο έμπειρους δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα την τουρκική αεροπορία  , με το πρόβλημα να εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς λύση και σήμερα που μιλάμε.

Από τους  1350 συνολικά πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έχουν απολυθεί οι 380 , αναφέρουν κάποια στοιχεία , μόνο που ο αριθμός των πιλότων που αποτάχθηκαν είναι μεγαλύτερος και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η Άγκυρα διαθέτει 300+  αναβαθμισμένα αεροσκάφη F-16 σε επίπεδο BLOCK 50 και θέλει έμπειρους πιλότους να πετάξουν στο Αιγαίο…απέναντι στους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ ..τους Έλληνες.  

https://youtu.be/pULN6vmYrX0?t=34

Για αυτό στράφηκε το τουρκικό  υπουργείο Άμυνας στο Πακιστάν για «εκπαιδευτές» , στην ουσία όμως ζητούσε πιθανόν πιλότους έμπειρους για κάποιο διάστημα ώσπου να εκπαιδευτούν οι νέοι Τούρκοι αξιωματικοί   .

Το Πακιστάν δήλωσε διατεθειμένο να στείλει εκπαιδευτές για τα F-16, αλλά το σχέδιο σκόνταψε αυτή τη φορά στις αντιρρήσεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς τους από την General Dynamics απαιτείται η σχετική άδεια της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν από την άλλη πλευρά φέρεται να  είχε μεγάλη επιρροή στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί επίσης να προσελκύσει πιλότους της πολιτικής αεροπορίας να ενταχθούν στις τάξεις της πολεμικής αεροπορίας , αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.

Μόνο στην Turkish Airlines εργάζονται 800 πρώην πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας. Μόνο 50 όμως έκαναν την σχετική αίτηση.

Η εξήγηση είναι ότι η αμοιβή τους στην πολεμική αεροπορία είναι 3000 δολάρια, ενώ στην πολιτική πολύ περισσότερα.

Έτσι, η κυβέρνηση της Άγκυρας αναγκάστηκε να παρατείνει νομοθετικά την υποχρεωτική παραμονή των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας από 10 σε 18 χρόνια.

Το κύριο ζήτημα όμως είναι ότι με αυτά και τα άλλα από τον Ιούλιο του 2016 το αξιόμαχο και το ηθικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πέφτει σε επικίνδυνο σημείο, προκαλώντας εγκεφαλικά στο επιτελείο των ΤΕΔ.

Πρόσφατο παράδειγμα ,  οχτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε μάχες με αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Τη Δευτέρα το απόγευμα μια διμοιρία από γυναίκες αντάρτισσες του PKK πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση σε φυλάκιο του τουρκικού στρατού στον λόφο Πετρούτ στην ύπαιθρο της Τσουκούρτσα.

Από την οργισμένη επίθεση των γυναικών, επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, δύο οχυρωμένες θέσεις τους καταστράφηκαν όπως και μια θέση οπλοπολυβόλου.

Αν κοιτάξει κάποιος τον τουρκικό τύπο εδώ και έξι μήνες θα δει συνεχώς φωτογραφίες με εξόδιες ακολουθίες Τούρκων στρατιωτών σε μάχες με Κούρδους και Τζιχαντιστές.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν ετοιμάζει τις ένοπλες δυνάμεις για νέα εισβολή στην Βόρεια Συρία. Πόσο νομίζουν όμως κάποιοι Πασάδες εκεί στην Άγκυρα μαζί με τον Σουλτάνο Ερντογάν ότι οι Τούρκοι πολίτες θα κάθονται  να τους κοιτάνε ενώ χάνουν κάθε μέρα τόσα παιδιά τους ;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...