Σκάνδαλο! Πομπή Ινδουιστών με άγαλμα μπήκαν σε χριστιανικό ναό

Δημοσίευση: 5 Σεπτεμβρίου 2017, 11:46 πμ

Ένα απίστευτο περιστατικό, δείγμα του που οδεύει η πανθρησκεία, συνέβη στην Ισπανία…

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, 27 Αυγούστου στο ισπανικό θύλακα της Θέουτα, που βρίσκεται στην αφρικανική ακτή των Στενών του Γιβραλτάρ. Μάλιστα ο τοπικός Ισπανός Επίσκοπος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους πιστούς αφότου στον καθεδρικό ναό της πόλης εισήλθε πομπή με το άγαλμα του θεού των Ινδουιστών Γκανέσα. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, που ήταν παρών στο συμβάν, απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Ινδουιστικής κοινότητας της Θέουτα, για να γιορτάσουν τη γιορτή προς τιμήν του Γκανέσα – θεός της σοφίας και της ευημερίας – οργάνωσαν μια πομπή μέσα από τους δρόμους της πόλης κρατώντας ένα άγαλμα της θεότητας, που απεικονίζεται με το κεφάλι ενός ελέφαντα. Περνώντας την Καθολική Μητρόπολη, εισήλθαν στο εσωτερικό και κινήθηκαν προς το βωμό. Μάλιστα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Juan Mateos Castro χαιρέτισε θερμά τους επισκέπτες, ενώ οι Χριστιανοί τραγουδούσαν ύμνους προς την Παναγία, κοιτάζοντας το ειδωλολατρικό άγαλμα που μετέφεραν οι Ινδουιστές.


«Η χειρονομία φιλοξενίας» από τον Κάστρο, εξόργισε πολλούς Ρ/Καθολικούς που την εξέλεβαν ως προσβολή προς την χριστιανική πίστη, η οποία είναι ασυμβίβαστη με τον ινδουιστικό πολυθεϊσμό.

Την επόμενη μέρα μετά το σκανδαλώδες περιστατικό ο τοπικός Επίσκοπος Rafael Sorsona ζήτησε συγγνώμη από τους πιστούς που ακούσια προκάλεσε αυτόν τον πειρασμό, λέγοντας ταυτόχρονα ότι ο γενικός επίτροπος είχε απομακρυνθεί από τη θέση του.

Σε δήλωσή του, ο επίσκοπος σημείωσε ότι οι Ρ/Καθολικοί αισθάνονται φιλικό συναίσθημα προς τους Ινδουιστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκηρύξουν την πίστη τους. «Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στη χριστιανική μας παράδοση» είπε ο ιεράρχης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Mateos Κάστρο είπε ότι αναγνωρίζει το λάθος του και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λατρεύει οποιονδήποτε άλλον εκτός από «ένα και αληθινό Θεό μας.» «Ήθελα απλά να υποβάλω τα σέβη μου στην ινδουιστική κοινότητα, τα μέλη της οποίας, με τη σειρά τους, ήθελαν να δείξουν το σεβασμό τους προς τους Καθολικούς και στην Παναγία, πολιούχου της Θέουτα» υποστήριξε.
Σύμφωνα με την επισκοπή, αυτό που είχε αρχικά προγραμματιστεί ήταν οι Ινδουσιτές να περιοριστούν στο να εναποθέσουν όπως αποδείχτηκε ακολούθησαν ένα διαφορετικό σενάριο…..

 • Jorge Melissa

  <> (Ρωμαίους 12: 2)
  Εναρμονίζεται η ζωή σου με την πίστη σου;?
  Αυτό που μας λέει ο απόστολος Παύλος στο εδάφιο αυτό είναι να μην αφήνουμε τον κόσμο να μας βάλει στα δικά του καλούπια, αλλά να αφήνουμε το Πνεύμα του Θεού να μας μεταμορφώνει ικανώνοντας μας να εξετάζουμε και να διακρίνουμε και να εκτελούμε το θέλημα του Θεού, που είναι πάντοτε καλό και δίνει τέλεια ικανοποίηση στην ψυχή μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό όταν μένουμε σε διαρκή κοινωνία με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, που μας αγάπησε σε τέτοιο βαθμό, ώστε θυσιάστηκε στον σταυρό για μας. Χρειάζεται λοιπόν από μέρους μας πειθαρχεία και θέληση για να μην ζούμε με τα πρότυπα του κόσμου, αλλά σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και να γινόμαστε έτσι καλό παράδειγμα στους άλλους.
  Λέγεται πως ένας από τους στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ονομαζόταν κι εκείνος Αλέξανδρος αλλά δεν ήταν υπάκουος στους ανωτέρους του και δεν τον ένοιαζε αν κέρδιζαν ή όχι τον πόλεμο. Όταν το άκουσε ο Μ. Αλέξανδρος, τον φώναξε, τον επέπληξε και του είπε: <>.
  Μήπως θα έλεγε το ίδιο και σ’ εμάς ο Χριστός βλέποντας την ζωή που ζούμε ως χριστιανοί;;;???

  • Stelios P.

   Ελληνικό ερωτηματικό στην ελληνική γλώσσα είναι το (;).