Ο Ε.Τσακαλώτος αποδομεί το «success story» του Μεγάρου Μαξίμου – Βλέπει πώς έρχονται νέα μέτρα και ετοιμάζεται να την… κάνει από την κυβέρνηση

Δημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2017, 7:07 πμ | Ανανέωση: Σεπτέμβριος 14, 2017 στις 10:27 πμ

Ο φερόμενος ως… ανώτατος αξιωματούχους που προβλέπει νέα δημοσιονομικά μέτρα εντός του 2018 για να πιαστούν οι στόχοι είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών «βλέπει» τι έρχεται και σπεύδει να προειδοποιήσει πώς δεν πρόκειται να δοθεί κοινωνικό μέρισμα όπως στα τέλη του 2016 κι αυτό γιατί τα έσοδα δεν είναι τα προσδοκώμενα γιατί απλά η αγελάδα των φόρων ψόφησε.

Σπεύδει λοιπόν ο κ. Τσακαλώτος να απευθυνθεί προς το Μέγαρο Μαξίμου που επιχειρεί να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα και ένα «success story» να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και πιθανότατα να ζητήσει εμμέσως την αποδέσμευση του από τα καθήκοντα του υπουργού των Οικονομικών. Είναι κάτι που συζητείται εδώ και πολύ καιρό και δεν είναι η πρώτη φορά που η… ανώτατη πηγή «χτυπάει». Ο κ. Τσακαλώτος μέσω διαρροών το έχει κάνει και άλλες φορές. Να δηλώνει δηλαδή πώς πάμε στα βράχια.

Είναι γεγονός πώς ο ανασχηματισμός εξαρτάται από την τύχη του κ. Τσακαλώτου ή μάλλον, πιο σωστά θα γίνει όταν αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας αν θα τον διατηρήσει στο υπουργείο Οικονομικών ή αν θα τον μετακινήσει κάπου αλλού. Αυτό πάντως που σπεύδει να πει ο υπουργός της «Οξφόρδης» (που μπορεί να μην μιλάει καλά ελληνικά αλλά το παιχνίδι της επικοινωνίας του παίζει καλά) είναι ότι μπροστά μας έχουμε πολύ χειρότερα.

Ο Σεπτέμβριος βγαίνει και ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί αν η Ελλάδα θα πάρει και πως τα υπολειπόμενα 800.000.000 ευρώ της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου. Εδώ να σημειωθεί πώς η κυβέρνηση υπέγραψε και υλοποίησε ότι της είχαν επιβάλει οι δανειστές για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Άρα, ακόμη και αυτή παραμένει σε εκκρεμότητα, όπως το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο ευελπιστούσαν πώς εντός του Οκτωβρίου ή μέχρι το τέλος του 2017 θα κλείσει και η τρίτη αξιολόγηση.

Όνειρο θερινής νυχτός είναι το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης εντός του έτους. Ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία μετά την διαφαινόμενη νίκη του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ είναι δύσκολη και θα απαιτηθεί σίγουρα πολύς χρόνος, ενώ οι δανειστές αρχίζουν και βάζουν ακόμη περισσότερα θέματα στο τραπέζι δείχνοντας άγριες διαθέσεις.

Δεν φτάνει δηλαδή από μόνη της η τρίτη αξιολόγηση που έχει ζητήματα «καυτά» για επίλυση έρχονται και δεσμεύσεις από την δεύτερη να προστεθούν στο αδιέξοδο. Αυτό εν ολίγοις περιγράφει και ο κ. Τσακαλώτος, σπεύδοντας βεβαίως να καλύψει τα νώτα του, λέγοντας πώς είναι πιθανό να ληφθούν και νέα μέτρα προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι του 2018. Είναι βέβαιο πώς το καλοκαίρι του νέου έτους αποκλείεται η χώρα να βγει από τα μνημόνια όπως θέλει ο κ. Τσίπρας.

Τι είπε λοιπόν ο κ Τσακαλώτος; Πώς η απόκλιση από το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 δεν θα είναι μεγάλη, αλλά «κάτι θα πρέπει τότε να κάνουμε, είμαστε δεσμευμένοι από το μνημόνιο». Εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση του ΔΝΤ όσον αφορά στο θέμα των τραπεζών, ενώ διαπίστωσε ότι τα αυξημένα βάρη (φόροι-ΕΦΚΑ) «ήταν επιπλέον κίνητρα για να υποδηλώσουν (δηλαδή να δηλώσουν λιγότερα) εισοδήματα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τις τράπεζες «έχουμε ευρωπαϊκούς θεσμούς που θα κρίνουν για τις τράπεζες, θα γίνουν στρες τεστ το 2018, δεν βλέπω το λόγο γιατί το ΔΝΤ να βάλει θέμα, δεν ξέρω να έχει κάποια μελέτη ότι δεν είναι επαρκείς οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ και του ESM, αν θέλει ας το κάνει, εμείς θεωρούμε ότι αυτά επαρκούν».

Διέβλεψε επίσης πώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα κρατήσει σκληρή στάση όσον αναφορικά στα κοινωνικά επιδόματα που θα πρέπει να αναθεωρηθούν από αρχές του 2018 και ουσιαστικά προανήγγειλε την διανομή κοινωνικού μερίσματος αλλά όχι στους συνταξιούχους όπως πέρυσι, παρά μόνο όπου προέβλεπε το μνημόνιο που ο ίδιος είχε στείλει πέρυσι στους δανειστές μετά τη μονομερή χορήγηση του επιδόματος στους συνταξιούχους.

«Έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς πού μπορεί να διανεμηθεί η υπέρβαση. Ως κυβέρνηση έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό εκ των προτέρων. Αν πχ η υπέρβαση είναι 200 εκατ. ευρώ σε ποιους θα δοθεί, εάν είναι 600 εκατομμύρια σε ποιους, αν είναι 900 εκατομμύρια σε ποιους κλπ. Από τώρα έχουμε αρχίσει έναν σχεδιασμό ώστε να έχουμε την διοικητική ικανότητα, ανάλογα με το τι θα αποφασίσουμε στις αρχές ή τα μέσα Νοεμβρίου ότι μπορεί να δοθεί» ανέφερε η… ανώτατη πηγή.

Ο υπουργός Οικονομικών περιγράφει δηλαδή το μέλλον δυσοίωνο και σε καμία περίπτωση έτσι όπως το θέλει το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα για έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018. Εκτός και αν ξεπουλήσει τα πάντα στους δανειστές.

 • Δωριεύς

  1ος !!!!!!!!!!!!!!
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ…
  ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ ΣΤ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ.
  ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ. ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΒΑΠΤΙΣΤΩΝ….

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΣΚ@ΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

  • Spyros Spyropoulos

   Κ’ΑΠΟΣΚΑΤΑ……..

 • Spyros Spyropoulos

  Καλημερα και Χρονια Πολλα!

 • Doctor

  Πολυ καλημερα στα καλα παιδια,αυτα ειναι τα succes story,οχι των συριζαιων https://uploads.disquscdn.com/images/0c55069ba05941d11eaccb952ca5ee6085c9da4510c5cf59086513aceb6ff7c3.jpg

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα DOCTOR με τα ωραία σου !!!

 • © Proud to be Greek

  Πιο τίμιο είναι να λες οτι βλέπεις (τσουνάμι μέτρων – βράχια) παρά να προσποιείσαι οτι βλέπεις ανάπτυξη.
  Ξέρει οτι δεν εχει εκπληρώσει πολλά προαπαιτούμενα (πολλα εκ των οποίων λαοκτόνα) τα οποία θα βρεί μπρόστα του απο την Τρόικα στην επόμενη αξιολόγηση που θα του τα ξαναθέσει, και ακόμα περισσότερα για να την κλήσει, πειθαναγκάζοντας τον να τα υπογράψει και να τα εκτελέσει.

  • Spyros Spyropoulos

   ΑΚΡΙΒΩΣ Γεροντα…..ακριβως!

 • Spyros Spyropoulos

  Οδευομεν προς την πληρη φτωχοποιηση…..

 • Stratis

  Οι κλέφτες στην φυλακή και οι προδότες στον τοίχο.

 • © Proud to be Greek

  Μα…. που είναι ο Ασσούρ??
  Γιατί δεν είναι online??

  «Από την αρχή του 2018 έρχεται στην ελληνική αγορά συσκευασμένο «πράσινο χοιρινό κρέας-Green Pork» με την προοπτική ότι η παραγωγή του θα είναι φιλικότερη για το περιβάλλον και ποιοτικά θα είναι υγιεινότερο για τον καταναλωτή.

  Θα φέρει μάλιστα και σφραγίδα, ώστε να μπορούν οι Έλληνες καταναλωτές να ενημερώνονται τόσο για τον τρόπο παραγωγής του ζώου, όσο και για τη χημική σύστασή του, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολόγων
  Γεωπόνων-Κατεύθυνση Ζωϊκής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, Γιάννης Σκούφος»
  .

  • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

   ΝΗΣΤΕΥΟΜΕΝ ΣΗΜΕΡΑ…

 • Broukios

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΛΑΦΡΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ. ΛΕΕΙ. Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ

  https://youtu.be/aLr1lZxySxY

  • © Proud to be Greek

   Μπράβο του!

   • © Proud to be Greek

    Bέβαια το ερώτημα είναι ποιοί είχαν γράψει στον τοίχο του σχολείου: (στην αρχή του βίντεο)
    «Οχι στην άθεη παιδεία» – «έξω το ισλάμ απο τα σχολεία»

    • Broukios

     ΔΕ ΞΕΡΩ. ΠΟΙΟΙ?

     • © Proud to be Greek

      Λες οι αναρχικοί?? χλωμό…….

     • Broukios

      ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ

 • nikos(1)

  Καλημέρα αδέλφια!
  Γιόμισε πετρέλιο η παραλία ..πάω να μαζέπσω …..ήρθε η ανάπτυξη!!

  • Broukios

   ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Κ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ.
   2 ΣΕ 1 ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
   ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΖΟΥΜΕ

  • Γιώργος fs.

   Επιτέλους σωθήκαμε αδερφέ Νίκο!!

 • Π.Π.

  Κατα την ασημαντη αποψη του γραφοντος, αυτο ειναι το σημαντικοτερο θεμα της ημερας:
  https://www.pentapostagma.gr/2017/09/%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81.html
  με την διαπιστωση οτι, εκει που υπηρχαν το 1922, 2,5 εκατομμυρια Ελληνες, σημερα μολυνουν με την παρουσια τους 80 εκατομμυρια Μογγολοι και εξωμοτες προδοτες του Γενους μας.

  • Είναι ένα από τα μείζοντα θέματα της κάθε μέρας μας..

 • Broukios

  ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ?
  ΕΛΕΟΣ

  https://youtu.be/9PZMGFFdIwc

  • nikos(1)

   είναι Πολυτεχνίτης!! και …ερημοσπίτης!!

   • Broukios

    ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΣΕ. ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ. ΣΤΡΟΦΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ.
    ΑΣ ΤΟΝ ΔΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΤΟΚΟ

    • Doctor

     Στην διασταση που ζει, μπορει 360 μοιρες να ειναι στροφη

     • Broukios

      ΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ.
      Κ ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ?
      ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΖ

     • Doctor

      Γι αυτο το λενε κυκλο

   • Γιώργος fs.

    Επομένως είναι αριστερός σύντροφος!!!
    Καλημέρα αδερφέ Νίκο!!

  • Γιώργος fs.

   περισσότεροι καθηγητές στα Πανεπιστήμια είναι αριστεροί…..τυχαίο;
   Καλημέρα Μπρούκι!!

   • Broukios

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ Κ. ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ

   • Broukios

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΡΦΕ

 • H αξιολόγηση δεν βγαίνει, οι Τράπεζες καταρρέουν ( και πάλι) , η Κυβέρνηση είναι «αλλού» , η θάλασσα μαύρη από κληλίδα, τα σύνορα ανοιχτά, οι ΑΟΖ ανύπαρκτες, οι Γερμανοί εξοργιστικοί, οι Αμερικάνοι ακατανήτοι, ο Πούτιν εξοπλιστικό φιλαράκι του Έρντο, ο κος Κουρουμπλής στην θέση του, το αφορολόγητο θα φτάσει το μηδέν – περίπου αλλά από το 2019 , τουτέστιν δεν μας νοιάζει – ακόμα, ο ΕΝΦΙΑ απαιτητός σε 15 μέρες και ο Καραμανλής ο Κώστας επισήμως, από σήμερα, εξηντάρης !
  Καλά Πάμε !

  • Broukios

   ΑΛΛΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗΣ.
   ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
   ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΗΛ? ΑΥΞΗΣΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ. ΔΙΠΛΟ

   • Αυτό με το χρέος είναι και λίγο έτσι και λίγο αλλιώς…θα πρέπει να επισκεφτώ πάλι επίσημες σελίδες στοιχείων αλλά όπως θυμαμαι, το μισό ήταν ΤΟΚΟΙ από τα εξοπλιστικα του Σημίτη – τα υποβρύχια που γέρνουν και άλλα..

    • Broukios

     Κ ΚΑΤΙ 500 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ?

     • To συγκεκριμένο, όχι αλλά θυμάμαι το άλλο, το κυριότερο, που κάτι πήγε να ψελλίσει για το πρόβλημα που σωρρέυαμε αλλά δεν τόλμησε να βγει με το ειδικό βάρος τηε θέσης του ( του Πρωθυπουργού) και να μας το κάνει ξεκάθαρο με 2 κουβέντες…αυτό θυμάμαι

     • Broukios

      ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
      ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ.

     • Τον θεωρώ τον λιγότερο επιβλαβή από αυτούς των τελευταίων ετών- για να μην πάμε πολύ μακριά, δεν έχει νόημα. Πολύ λίγος, όχι, απλά λίγος. Δυστυχώς, ζούμε σε καιρούς χαμηλών προσδοκιών, επομένως, κάποιος απλώς λίγος, φαντάζει όαση…

     • © Proud to be Greek

      +100000000000000!!!!!!!!!!!

     • Broukios

      ΙΣΩΣ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΚΑΚΑΛΑ Κ. ΟΧΙ ΜΠΕΜΠΗ

     • Εεεεεε, γιαυτό λέω «δυστυχώςζούμε σε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών»…κι εγώ τι θέλω λες? Αλλά πουντος? οέο?

     • Broukios

      ΕΓΩ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ. ΑΝ ΒΓΕΙ Κ ΜΕ. ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΩΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ

     • ωχωχωχ, πάλι δοκιμές θα κάνουμε ? αλλά θα μου πεις, μετά τον Αλέκσι, ό,τι και αν δοκιμάσουμε , πόσο να μας στιφίσει, πόσο???

     • Broukios

      ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ ΠΙΑΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΑΥΤΟΣ.
      ΑΣΕ ΠΠΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΝΕΙΣ.

     • Θα μου βάλεις παζλ για να βρω ποιον εννοείς

     • Broukios

      ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΛΑΘΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΎΣΑ ΠΛΕΥΡΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Κ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΙΟΛΑΣ

     • Πλεύρη λέγοντας εννοείς τον Κωνσταντίνο? Έχω τεράστιο σεβασμό στον Δάσκαλο!!

    • © Proud to be Greek

     («τα υποβρύχια που γέρνουν»
     Αυτά τα υποβρύχια ήταν πετρελαιοκίνητα και τα στείλαμε στην Γερμανία να τους αλλάξει κινητήτρα και να βάλει υδρογόνου που είναι πιο αθόρυβος.
     Εγερναν και δεν τα παραλαμβάναμε.
     Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα, δεν γέρνουν πια, (έληξε ο ομηρία του….επενδυτή Σαφά) και καμαρώνουμε για αυτά.
     Η Ναυαρχίδα τους είναι το Παπανικολής.)

     • Όχι το Πιπίνος?

     • © Proud to be Greek

      Είναι 4-5
      Πιπίνος – Ωκεανός – Παπανικολής και κάνα – δυό που μου διαφεύγουν.

     • Νομίζω, το Πιπίνος, το 1ο που καθελκύστηκε και είχε εγείρει το ενδιαφέρον μου…Συμφωνώ πως έχουν επιθυμητά χαρακτηριστικά αλλά δεν τα πληρώσαμε όσο άξιζαν – βλέπε περίπτωση Τσοχατζόπουλου κλπ…. Με τα χρήματα που μας κόστισαν οι υπεξαιρέσεις παίρναμε άλλα 2 να τα έχουμε από ένα σε κάθε «οικόπεδο» όπως και πρέπει

     • © Proud to be Greek

      Εμένα εγείρουν το ενδιαφέρον μου τα Πιπίνια.

     • Και ανεβάζουν το ηθικόν στα ύψη….

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Εκδηλώθηκες!!
      Σε Πιπίνα έχει τίποτα ή μόνο αρσενικά?…

     • Εγώ δεν ξέρω από αυτά !!!

     • Broukios

      ΜΑΤΡΩΖΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

     • © Proud to be Greek

      ΑΡΕΣΕΙΣ!!!!!!!!!!

     • Broukios

      ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΟΔΕΨΕΙ ΜΙΑ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΙΚΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
      ΗΤΑΝ ΜΙΑ. ΠΕΡΊΟΔΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΑ 5 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

     • Broukios

      ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. ΕΓΕΡΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΓΕΡΝΕ.
      ΗΤΑΝ Ο. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.
      ΤΟ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ.
      ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ. ΤΠΤ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ.
      ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ

     • Ναι, έχουν πολλά καλούδια επάνω και κάποια δεν είναι εις γνώση του …κοινού…απλώς, με τα ίδια χρήματα παίρναμε και αλλα , όμως η κα υπουργού ήθελε κορδέλλες για το σαλόνι των 5.000 ευρώ το μέτρο

     • © Proud to be Greek

      Και ουρανοξύστη στην Αγία Πετρούλοπη………….

     • ε? είχε και τέτχιο??? o

     • © Proud to be Greek

      Ναι, και εχει δεσμευτεί απο την Ελλάδα, αλλα οι ρώσοι εξακολουθολύν και παίρνουν τα ενοίκια αντί του Ακη που κανονικά θα έπρεπε να παίρνει στο εξής το Ελληνικό Δημόσιο, και εχει δημιουργηθεί ελληνορωσικό θέμα.

     • { γκαπ} και νόμιζα οτι τα είχα ακούσει όλα, δεν το γνώριζα !

     • Broukios

      ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ. ΔΗΛ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΑΥΤΟ.
      ΣΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΠΛΟ Κ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

     • Δώσε πόνο !

  • nikos(1)

   πάω να μαζώξω πετρέλιο για το χειμώνα!
   Δωρεάν διανομή …συντρόφισσα!……αλλα κόλπα!

   • Κι εμείς που είμαστε μακριά τι θα κάνουμε σύντροφε? Να βάλουμε πούλμαν να κατέβουμε με τα μπιτόνια να τα γεμίσουμε?

    • nikos(1)

     ευκαιρία!! σα να πιάνεις το …τζόκερ ένα ..πράμα!!

     • Μην πέφτεις στην παγίδα, το πρόβλημα είναι τι μας πιάνουν…. :o :(

     • nikos(1)

      συνηθίσαμε! είμεθα πλέον ….μαστόρισσες& πολυτεχνίτες!

     • :(

 • Κων. Συνέσιος

  Kαλημέρα , Τὸ γένος μας ἐπέτυχε ὡς ἔθνος , ἀποτύχαμε σὰν κράτος . Ὄχι μόνο τώρα , ἀπὸ τὴν ἴδρυση τοῦ 1830 συμβαίνει ἡ κατρακύλα μὲ μόνο κάποιες περιπτώσεις ἀνόδου ποὺ μᾶς βοήθησαν νὰ ὀρθοποδοῦμε . Δεῖτε τὶ ἔγινε μὲ τὶς ἄδειες ποὺ τελικὰ δόθηκαν στὶς Σκουριὲς πρὸς ὄφελος τῆς Ἐλντοράντο καὶ ἄς προϋπῆρχαν οἱ μαϊμουδιὲς καὶ οἱ λεονταρισμοὶ τῶν Καρανικαίων καὶ τῶν Αὐλωνίτηδων καὶ μὲ τὴν ἀπουσία τοῦ κράτους στὴν τεράστια πετρελαιοκηλίδα τοῦ Σαρωνικοῦ καὶ φυσικὰ τὴν μπαχαλοποίηση ἐλέῳ ἀναρχομπαχαλάκηδων ποὺ – ἄν καὶ ἐλάχιστοι – κυριαρχοῦν ἰδεολογικὰ παντοῦ….Μιὰ Ἑλλάδα » παλιόψαθα τῶν Ἐθνῶν » , ὅπως ἔγραφε ὁ Μακρυγιάννης ….Ὑπερβάλλω ; Νομίζω καὶ λίγα γράφω , αὐτὸ ποὺ μᾶς σώζει εἶναι ἡ ἐπινοητικότητα καὶ ὁ πατριωτισμὸς ἐλαχίστων ποὺ μποροῦν καὶ σώζουν τὰ προσχήματα καὶ ἀκόμα έπιβιώνουμε , ἄν καὶ πολλοὶ πιὰ ἁπλῶς ἐπιβιώνουν , δὲν ζοῦν….

 • Γιώργος fs.

  Καλημέρα όλη μέρα στην όμορφη παρέα του 5ΑΠ!! https://uploads.disquscdn.com/images/2ba7f436e7091ecfdd67bb8d9f43cde23f8f438bb89ea1a403ee2c38931d7700.jpg

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Παρουσία ΑΓΕΣ στις Εκδηλώσεις για την 74η Επέτειο Απελευθέρωσης του Καστελόριζου

  Posted on Σεπτεμβρίου 14, 2017 by Δ.-Ι. •
  Σχολιάστε

  Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης
  Στεφανής, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, εκπροσωπώντας τον Υπουργό
  Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον
  εορτασμό της 74ης επετείου απελευθέρωσης του Καστελόριζου. Διαβάστε:
  Μαζικές παραβιάσεις και εμπλοκές με πάνοπλα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο
  και πάνω απο το Καστελόριζο πηγη Συνέχεια →https://national-pride.org/2017/09/14/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%b5%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-74/

 • ΘΗΣΕΑΣ

  καλημερα ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
  ο τσακαλωτος ειχε πει ηδη απο καιρο οτι θελει να την κανει, τοτε με την αξιολογηση, αλλα ο τσιπρας δεν την εκανε δεκτη την παραιτηση του, μαλλον θα θελει να τον κρατησει μεχρι τις γερμανικες εκλογες, στις οποιες θα δειξουν προς τα που θα κινηθουν στο μελλον, τοσο η γερμανια, οσο και η ΕΕ. οχι οτι θα αλλαξουν κατι συγκλονιστικο, αλλακαποιες συσχετισμους δυναμεων σιγουρα θα υπαρξουν, που θα καθορισουν την πορεια.
  γιαυτο το λογο εσπευσε και ο μακρον στην ΕΛΛΑΔΑ, για να προλαβει να παρει και αυτος μεριδιο απο την πιτα. αμεσως μετα την αποχωρηση μακρον ξεσπασε ενας ανελεητος επιχειρηματικος πολεμος που απειλει το ολο σκηνικο. τα περιεργα παιχνιδακια του ελ ντοραντο στις σκουριες, τα ζοριλικια των ιταλων για την ΟΣΕ και την ΑΟΖ, κατι ανεμογεννητριες και αιολικα παρκα. το περιστατικο με την πετρελαιοκυλιδα στον σαρονικο και η μη αναληψη ευθηνων απο κανεναν, (σιγουρα το πλειο ειχε ιδιοκτητη, δεν θα επρεπε να τον δικασουν η να του ζητησουν ευθηνες?).ολα αυτα νομζω οτι ειναι η κορυφη του παγοβουνου.
  εχουν πεσει ολοι τους σαν γυπες να αρπαξουν την περιουσια των ΕΛΛΗΝΩΝ, και εμεις καθομαστε με το στομα ανοιχτο και τους κοιταμε…αντι να παρουμε την διαχειρηση αυτης της περιουσιας στα ιδια μας τα χερια, στο εθνος που ανοικει, και οχι σε καποιες τοκογλυφικες και λυστρικες εταιριες ιδιωτων αληταμπουρων.

  • Αυτήν η ματιά του αγναντέματος που έχουν οι κυβερνώντες … Λέμε πολλά περί ανικανότητας του ΑΛέκσι, το να μην τον κοβει ντιπ κατά ντιπ το έχουμε σκεφτεί ως πιθανότητα??

 • Γιώργος fs.

  Συνεχίζει να δουλεύει τα πρόβατα του Σύριζα ο Τσακαλώτος. https://uploads.disquscdn.com/images/04311ff48d3ff213a3dc234c8807b9ad247544f2e651e81b640eef06b9634801.jpg

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  OI ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ…

  • © Proud to be Greek

   Αλλαξοσπιτιές

  • Γίνεται παντού ! Κι εδώ στα βόρεια, όλες οι περιοχές περνάνε σε ξένους, από Σκοπιανούς έως ό,τι φαντάζεσαι…Βάλε και τους προσεχείς πλειστηριασμούς, θα χάσουμε ιδιοκτησία πατρίδος. Ας μην βιαστούν να που οτι αυτό δεν γίνεται…γίνεται, είναι ο τρόπος που συγκρότησε «γη» το Ισραήλ πάνω κάτω. ΝΑΙ !

   • Broukios

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?

    • Θεσ/νίκη..Όσο ξέρω και γύρω από τον Θερμαϊκό ( είναι ωραίες οι περιοχές) και στην Χαλκιδική γίνεται το δώσε κι εμένα μπάρμπα – φθηνή γη/σπίτια

     • Broukios

      ΗΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

  • Γιώργος fs.

   Αδερφέ ΠΕΥΚΕΣΤΑ…κλείσε μου ένα σπίτι στα Πριγκηποννησα …είναι φανταστικά!!!😆😆😆

  • Μετά μου λέτε οτι δεν θα δεχτούμε εύκολα τον προορισμό του «σχεδίου» που θα μας οδηγήσει σε συνδιαχείριση της περιοχής…. από παντού «φωνάζει» και δεν πρέπει να μένουμε άλλο με δεμένα τα χέρια

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Μόνο συνδιαχείρηση? Εδώ μιλάμε για καταφανή κατάλυση εθνικών ορίων. Χώρα χωρίς σύνορα με πληθυσμό από 47 έθνη… Πλήρης απώλεια ταυτότητας.

    • Τα έλεγα εχθές :(

     • * Όσο μπόρεσα έψαξα επί του πρακτέου, η μαζική πώληση/μεταβίβαση ιδιοκτησίας συντελεί σε χάσιμο εδαφών , κατά μοντέλο Ισραήλ

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Αυτονόητο δεν είναι?

     • Κι όμως, όχι ! Κάνε μια προσπάθεια να αντλήσεις τις – ισχνά δηλούμενες απόψεις πολιτικών και δημοσιογράφων επί του θέματος και θα δεις οτι το αρνούνται !

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Αφού το λεν αυτοί, εντάξει τότε…. Σιωπώ και υποκλίνομαι. Όχι στη σοφία τους που με …πείθει, αλλά στο παράδοξο φαινόμενο της φύσης να υπάρχουν…

     • Σοκ και δέος

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Με πρόλαβες δηλαδή… Χθές δεν ήμουν εδώ και βρήκες ευκαιρία :-Ρ

     • ΝΑΙ

 • Γιώργος fs.

  Είναι δυνατόν να χάσουμε αυτά τα παλικάρια;;😂😂😂😂😂😂 https://uploads.disquscdn.com/images/92604a33142965a9a2d27cf431f40b6297dfb3cc999ea40d678e2fb28614e3fc.jpg

 • DisqussioneR Νεμέτωρ

  Καλημέρες!!
  Η Ελλάδα ζει τις μακράν χειρότερες μέρες της ιστορίας της. Σε σημείο ώστε αναρρωτιέσαι, είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά? Είναι δυνατόν??…

  • Broukios

   ΝΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Γελαδιστάν ίσως?

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα στο καλό παιδί!!!

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Καλημέρα Γιώργαρε ;-)

  • Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες ήταν παιδικό παραμύθι

 • Broukios

  Συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με πυροβολισμούς στα Εξάρχεια

  ΑΥΤΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ Κ ΕΜΕΙΣ ΦΡΕΝΤΟ

 • Broukios

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΡΧΑΚΙΑ ΤΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΣ. ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Κ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

  Δεν πάει στο μυαλό σας ποιους καίνε οι κοριοί της ΕΛ.ΑΣ για τη φωτιά στο σπίτι του Φλαμπουραρη

  http://www.eglimatikotita.gr/2017/09/blog-post_52.html?m=1

 • Broukios

  Η ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΗΣ

  Αυτοί είναι και δεν αλλάζουν -Πακιστανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν χριστιανό συμμαθητή τους επειδή ήπιε νερό από το ίδιο ποτήρι!

  • Γιώργος fs.

   Να τους πάρει η κυρά Τασία στο σπίτι της !!!

   • Broukios

    ΑΥΤΗ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ
    ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥΜΙΑ ΤΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΜΙΛΑΕΙ ΣΚ. ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΎΣ

    • Γιώργος fs.

     Μπορεί να βρεθεί κανένας……..εθελοντής!!!!😉😉😉😉

    • Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι σαν τον Μακρόν, αν η ρυτίδα δεν κάνει πλισέ, δεν γυρνάνε να κοιτάξουν

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Γι’ αυτό η Τασία απέφυγε να συναντήσει το ζευγάρι. Ζηλόφθονες γυναίκες….

     • Αποκλειστκές πληροφορίες λένε πως η κα Τασία οτι είχε βγάλει τα μαχαίρια ενώ η Μπριζίτ έπαιζε βελάκια με στόχο που είχε φωτογραφάι της πρώτης

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Ω Μοντιέ! Ευτυχώς αποφύγαμε νέο τρωϊκό πόλεμο. Πού να κάθεται ο Όμηρος γέρος άνθρωπος να ξαναγράφει ραψωδίες!…

     • Γιώργος fs.
     • Με το μαλακό παιδί μου, ρίξε καμια προειδοποιητική πριν από τέτχια, μπαααα σε καλό σου

     • Doctor

      Μη τετοια πρωι πρωι Γιωργο

     • Γιατί, το μεσημέρι το αντέχουμε δηλαδή? Άσε το βράδυ,το βράδυ..μετά, πωωωως?

     • Doctor

      Η πρωινη διαθεση διαμορφωνει την ψυχολογια της ημερας

 • © Proud to be Greek
  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   ‘Αξιος, εύγε και τα λοιπά!!!!

 • NARC

  Αποκάλυψη-σοκ: Προφητεία Σόιμπλε για πραξικόπημα των ΗΠΑ λίγο πριν την έλευση του 2018 – Το πανίσχυρο «γκολουμάκι» του Δ’ Ράϊχ φέρεται να διέταξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται σε προεκλογική ετοιμότητα ενόψει πρόωρων εκλογών μετά το τέλος των γιορτών – Το ερπετοσιωνιστικό πρακτοριλίκι οργώνει την Αθήνα για να προετοιμάσει το έδαφος για νέα «Δεκεμβριανά»!

  https://uploads.disquscdn.com/images/2de4c3774fefc1e816255a3d0ff04f30f2271a3ecb9a80e8aadbd5c17fa72a93.jpg

 • konstantinos

  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ :

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ;

  ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ (ΑΝΘ)ΕΛΛΗΝΩΝ !

  Όλοι πιάνουν μιά καρέκλα κι όταν πιάνουν τους «στόχους» τους, εξαφανίζονται από το προσκήνιο, αφήνοντας την καρέκλα στον «κληρονόμο» τους .
  ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ !

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ Δ.Σ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ !

 • Φίλιππος

  Αν δεν απαλλαγούμε από την διαπλεκόμενη,μεταπολιτευτική,ναζιστική παρέα των μνημονίων που φωνάζει καθημερινά χάιλ Μέρκελ, λευτεριά και προκοπή δεν θα δούμε.

 • NerdGr

  να κανω ενα ευλογο ερωτημα… Αν πεσει η κυβερνηση , εχουμε εκλογες…
  ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ??????

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

  https://uploads.disquscdn.com/images/79ed9f28af8ff0c2d56eca7949048fe588b0d77e21d965053e2fe3f419b03fab.jpg Αυτή την στιγμή γίνεται γενοκτονία ενός λαού του ελληνικού.
  Ο διεθνής νόμος και τα ανθρώπινα δικαιώματα μας δίνουν το δικαίωμα να αμυνθούμε για να σώσουμε την φυλή των ελληνων και την γή μας.

  Ας τα εμπεδώσουμε και ας δράσουμε όσοι λίγοι είτε μαζί είτε μεμονωμένα.

  Τα πρόβατα τρέμουν το λύκο αλλά στο τέλος πάντα ο βοσκός τα πηγαίνει για σφάξιμο… ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ