Οι μισθοφόροι του Ερντογάν στη Συρία ορκίζονται και παρελαύνουν (βίντεο)

Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2017, 2:05 μμ

Τελετή ορκωμοσίας στην τουρκοκρατούμενη πόλη Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, πραγματοποίησαν ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας, φορώντας ολοκαίνουργιες στολές και παριστάνοντας τον τακτικό στρατό.


Οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι παρέλασαν στα πλαίσια εκδήλωσης για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους από τον τουρκικό στρατό, υπό τους ήχους οθωμανικών τυμπάνων και παραγγέλματα στα τούρκικα.

Οι ισλαμιστές -που ντύθηκαν κανονικός στρατός- αριθμούν 600 άνδρες, είναι δηλαδή ένα τάγμα, και ανήκουν στη «Μεραρχία Χάμζα» του ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SMAART. Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Η «Μεραρχία Χάμζα» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) αρχικά εξοπλιζόταν από τις ΗΠΑ, την εποχή που η Χίλαρι Κλίντον υποστήριζε τους σχεδιασμούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.


Επειδή λόγω Ντόναλντ Τραμπ η υποστήριξή της από την Ουάσιγκτον έχει κοπεί, όπως και όλων των ισλαμιστικών οργανώσεων, τα έξοδά της ανέλαβε η Τουρκία, η οποία όπως καταγγέλλεται έχει στη διάθεσή της τα θησαυροφυλάκια του Κατάρ για αυτές τις δουλειές.
Δείτε το βίντεο:

tribune.gr