Κλαίγεται το ΝΑΤΟ για τους S-400: «Η Τουρκία δεν μας ενημέρωσε για την αγορά τους»

Δημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2017, 6:11 μμ

H Τουρκία δεν έχει ενημερώσει το ΝΑΤΟ για τις λεπτομέρειες της αγοράς των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε στο πρακτορείο TASS στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

«Στην παρούσα φάση ούτε ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν χρησιμοποιεί τους S-400. Το ΝΑΤΟ δεν το ενημέρωσαν για τις λεπτομέρειες της αγοράς», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει από τη Ρωσία συστήματα S-400.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας υπογράμμισε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ λαμβάνουν αυτοτελώς αποφάσεις για τους εξοπλισμούς που θα αγοράσουν. «Ποιά οπλικά συστήματα θα αγοράσουν είναι ζητήματα που αποφασίζουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Για το ΝΑΤΟ σημασία έχει τα οπλικά συστήματα που αγοράζουν οι σύμμαχοι, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κοινού. Η δυνατότητα συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων μας έχει θεμελιώδη σημασία για το ΝΑΤΟ, ώστε να να μπορούμε να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας και τις αποστολές μας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.


 

  • Κωνσταντινος Χατζης

    Υπαρχουν αφελεις που πιστευουν οτι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοι δεν ειχαν ενημερωθει για τους S400 που θα επερναν οι Τουρκοι απ τους Ρωσους;Αν ειναι ετσι οι Υπρεσιες πληροφοριων που εχουν να παν να πνιγουν.Ποιους θελουν να κοροϊδευσουν;Ποια τα αντιμετρα των Αμερικανων του ΝΑΤΟ και των συμμαχων με την δηθεν αντισυμμαχικη αυθαιρεσια των Τουρκων;Και ποια η αντιδραση των Ελληνων μια και θα εγκατασαθουν στα Μικρασιατικα παραλια;Αλλα ξεχασα εχουμε την Νατοϊκη ασπιδα προστασιας,την Αμερικανικη την Γερμανικη και την Γαλλικη.Και θα κανουν αυτο που πρεπει οπως το εκαναν και στην Κυπρο.