Εξέλιξη βόμβα μετά τη φυγή Μακρόν: Βρέθηκε κοίτασμα που καλύπτει τις ανάγκες της Κύπρου για 20 χρόνια αλλά… – Πως η Γαλλία θέλει να αρπάξει τον ενεργειακό μας πλούτο με αντάλλαγμα χρέος και όπλα

Δημοσίευση: 9 Σεπτεμβρίου 2017, 2:57 μμ | Ανανέωση: Σεπτέμβριος 10, 2017 στις 3:31 μμ

Τεράστιο παρασκήνιο βρίσκεται πίσω από την «επιθεώρηση» Ε.Μακρόν του προτεκτοράτου που λέγεται Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε στους Γάλλους επιχειρηματίες που συνόδευαν τον Ε.Μακρόν τον Γάλλο πρόεδρο του Υπερταμείου! Αμέσως μετά τα «γαλλικά» που άκουσε ο Α.Τσίπρας από την TOTAL όπως αποκαλύψαμε χτες, σήμερα έσκασε και η είδηση-βόμβα: Μη εμπορεύσιμο χαρακτηρίζεται το κοίτασμα που εντοπίστηκε κατά την γεώτρηση της εταιρείας TOTAL στο θαλάσσιο τεμάχιο 11 (Ονησίφορος) της Κυπριακής ΑΟΖ.

Αν και υπάρχει κοίτασμα, σε ποσότητα που θα κάλυπτε για παράδειγμα τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής της Κύπρου για 20 χρόνια, εντούτοις με τις ποσότητες που ανακαλύφθηκαν, για να υπάρχει οικονομική ανταπόδοση της ανάπτυξης του κοιτάσματος, θα πρέπει αυτό να γίνει συμπληρωματικά(!) με άλλα κοιτάσματα στην περιοχή.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της γεώτρησης που διενήργησε το πλοίο γεωτρύπανο West Capella, κατέδειξαν ότι το κοίτασμα είναι πολύ μικρότερο από τις προσδοκίες και κάτω του ενός τρισεκατομμυρίου κυβικών ποδών. Αρμόδιες πηγές στη Λευκωσία ανέφεραν ότι το μικρό κοίτασμα που εντοπίστηκε ίσως μπορέσει να αξιοποιηθεί αν ανακαλυφθούν στην περιοχή και άλλα μεγαλύτερα κοιτάσματα.

Tι ζητάει λοιπόν η TOTAL, τι δίνει στην Ελλάδα και πως αυτό συνδέεται με το χρέος;

Η ΤΟΤAL ζητάει να πάρει (ή να μπει και στα) τα τεμάχια 6,8,10 και 11 (και άλλα) καθώς και τις έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα σε Ιόνιο και Κρήτη με αντάλλαγμα φυσικά τη μείωση του χρέους.

Γι αυτό και οι δηλώσεις του Ε.Μακρόν και του Γάλλου ΥΠΟΙΚ περί μείωσης του χρέους.

Δηλώσεις Ε.Μακρόν

«Η ελάφρυνση του χρέους θα συζητηθεί από την αρχή του νέου έτους και θα πραγματοποιηθεί σίγουρα» είπε ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν στη κοινή συνέντευξη που παρέθεσε στην ΕΡΤ και τον ΑΝΤ1

«Δεν υπάρχει χρόνος εφησυχασμού», τονίζει. Παράλληλα, στη κοινή συνέντευξη που παρέθεσε στην ΕΡΤ και τον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους μετά τον Ιανουάριο, όταν και θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα, μίλησε για την ανάγκη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και για ένα αναπτυξιακό σύμφωνο που θα βοηθήσει την Ελλάδα στην έξοδο στις αγορές ενώ αποκάλυψε μέρος των σχεδίων του για νέες γαλλικές επενδύσεις στη χώρα μας.

– Για το ΔΝΤ και την ελάφρυνση του χρέους

«Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν ξανά τον Ιανουάριο. Απ’ αυτές θα φανεί ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητο, και ισχύει σήμερα. Δεύτερον το ΔΝΤ να μπορεί να παραμείνει στο πλαίσιο της συμφωνίας που καταλήξαμε πριν από λίγους μήνες και να μην προσθέτει νέους όρους. Τέλος, συλλογικά να μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία ελάφρυνση του χρέους. Αυτή είναι η θέση που εξέφρασε η Γαλλία και έχουμε πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή την επιλογή θα συνεχίσω να υποστηρίζω. Μπορούμε να προχωρήσουμε σε ελάφρυνση του χρέους μαζί με το ΔΝΤ. Σίγουρα θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τη Γερμανία, όπως το κάνουμε πάντα. Γι αυτή τη συμφωνία είναι απαραίτητο να υπάρχει ισορροπία. Και η ελάφρυνση είναι απαραίτητη»

Δηλώσεις Γάλλου ΥΠΟΙΚ

Ο Μπρούνο Λεμερ πήγε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του ομίλου επιχειρήσεων Συγγελίδη συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής Πεζώ, Κάρλος Ταβάρες και εκεί έριξε την «βόμβα».

Στην συζήτηση που είχαν, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι «μέχρι το καλοκαίρι του 2018 θα υπάρξει λύση» στο θέμα του ελληνικού χρέους.

«Με την εκλογή Μακρόν αλλάζουν οι ισορροπίες στην Ε.Ε.» είπε ακόμη ο Λεμέρ και πρόσθεσε: «Αγαπάμε την Ελλάδα. Δεν πρόκειται να την αφήσουμε να πέσει διότι αν πέσει η Ελλάδα θα πέσει η Ευρώπη». Ο κ. Λεμέρ επεσήμανε ακόμη ότι ανοίγουν οι προοπτικές για επενδύσεις και θέσεις εργασίας στους τομείς της ενέργειας, των αυτοκινήτων και των αεροπορικών μεταφορών.

Να θεωρούμε δεδομένο ότι η “γαλλική” λίστα περιλαμβάνει Fremm, La Fayatte, Exocet , Scalp.

Ενέταξαν στους Γάλλους επιχειρηματίες τον Γάλλο πρόεδρο του Υπερταμείου!

Με το καπέλο του… επενδυτή «προσγειώθηκε» στην Αθήνα το αφεντικό του Υπερταμείου Ζακ Λε Παπ στην αποστολή των επιχειρηματιών που έφτασαν στη χώρα μας την Πέμπτη συνοδεύοντας τον Εμανουέλ Μακρόν. Στη λίστα λοιπόν των «39 προέδρων ή διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων» που πλαισίωσαν τον Γάλλο πρόεδρο στην Ελλάδα ήταν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο «Jacques LE PAPE, γενικός επιθεωρητής Οικονομικών, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας».

Ο κ. Λε Παπ δεν είναι όμως επενδυτής, είναι ο ισχυρός άνδρας του Υπερταμείου που θα διαχειρίζεται και θα πουλάει για τα επόμενα 98 χρόνια (ο πρώτος χρόνος πέρασε χωρίς να συμβεί τίποτα) 50 δισ. ευρώ περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου η οποία περνάει κομμάτι – κομμάτι στη δικαιοδοσία του.

Από το 2007 ως το 2011 ο κ. Λε Παπ διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Κριστίν Λαγκάρντ (όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας) και αργότερα για τρία χρόνια εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Air France – KLM (2013-2016). Mετά τη θητεία του δίπλα στην κυρία Λαγκάρντ τοποθετήθηκε και παραμένει γενικός επιθεωρητής στο γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών. Στην Ελλάδα, εδώ και έναν σχεδόν χρόνο, ο κ. Λε Παπ είναι ο πρόεδρος του πανίσχυρου Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου όπως σωστά γράφει το ΑΠΕ.

Τι σημαίνει όμως αυτός ο τίτλος; Σημαίνει ότι ο ίδιος κρατάει στα χέρια του και το καρπούζι και το μαχαίρι της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (έτσι ονομάζεται επισήμως το υπερταμείο) καθώς όπως ορίζει το Μνημόνιο 3 όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να εγκρίνονται από το πενταμελές εποπτικό συμβούλιο.

Το πρόβλημα είναι ότι δύο από τα πέντε μέλη διορίστηκαν και ελέγχονται από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών που είναι δανειστές της χώρας. Πρόκειται για τον πρόεδρο Ζακ Λε Παπ και το μέλος Νταβίντ Βεγκάρα ο οποίος είναι Ισπανός. Τα δύο αυτά στελέχη μπορούν να μπλοκάρουν ότι θέλουν εφόσον κάθε απόφαση λαμβάνεται, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ομονοήσουν οι τρεις Έλληνες του εποπτικού συμβουλίου που διόρισε η κυβέρνηση δεν μπορούν να περάσουν τίποτα. Οι τρεις είναι το στέλεχος της ΤτΕ Γιώργος Ταβλάς και η λεγόμενη «παρέα της Αίγινας», ο Γιώργος Σταμπουλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Όλγα Χαρίτου, στέλεχος του τραπεζικού κλάδου και σύζυγος του βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου. Κάτω από το εποπτικό λειτουργεί το διοικητικό συμβούλιο με διευθύνουσα τη Ράνια Αικατερινάρη.

Εκτός από τα ΕΛΤΑ, τον ΟΑΣΑ και το 34% της ΔΕΗ, στο Υπερταμείο θα περάσουν σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του μνημονίου το 51% της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ για την οποία ενδιαφέρεται η Γαλλική SUEZ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως γίνεται αυτός που «πουλάει» να εμφανίζεται στη λίστα αυτών που προσήλθαν ως ενδιαφερόμενοι ακόμη και για το νερό της Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στέλεχος του κόμματος σχολίαζε με γερή δόση ειρωνείας ότι «αυτά τα πράγματα δεν συνέβαιναν ούτε στις μεγάλες “δόξες” της αποικιοκρατίας»…

Τι αναφέρει η TOTAL για τον «Ονησίφορο»

Ούτε το μικρό καλάθι δεν γεμίζει ο «Ονισήφορος Δυτικό». Βρέθηκε κοίτασμα, μάλιστα με την προβλεπόμενη γεωλογική διαμόρφωση, αλλά το περιεχόμενό του δεν είναι σε αυτόνομα εμπορεύσιμες ποσότητες, αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φ» από το γεωτρύπανο West Capella που ουσιαστικά ολοκλήρωσε αργά χθες τη γεώτρηση. Πρόκειται για την προκαταρκτική, αλλά ασφαλή εικόνα, αφού επίκεινται ολοκληρωμένες αξιολογήσεις, που δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά την εικόνα.

Ωστόσο, παρά την απογοήτευση που φέρνει εκ πρώτης όψεως το αποτέλεσμα, στις TOTAL και ΕΝΙ που διενεργούν τη γεώτρηση, αλλά και την ExxonMobil που παρακολουθεί πολύ στενά, το αποτέλεσμα δεν θεωρείται αποτυχία, αλλά αντίθετα, χαρακτηρίζεται ως επιτυχία και έφερε αισιοδοξία. Κι αυτό επειδή επιβεβαίωσε το «μοντέλο Ζορ», κάτι που αυξάνει αισθητά τις πιθανότητες για σημαντικά κοιτάσματα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και ιδιαίτερα στα τεμάχια 6,8,10 και 11.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες του «Φ» από διασταυρωμένες τεχνοκρατικές πηγές που ασχολούνται με τη γεώτρηση, το γεωτρύπανο, έφτασε στο κοίτασμα, βρίσκοντας ακριβώς τη γεωλογική δομή, την ποιότητα και είδος πετρωμάτων που προσδοκούσαν, με την αναμενόμενη πορότητα που υπόσχεται καλή ποιότητα και ποσότητα φυσικού αερίου.

Μάλιστα, οι έρευνες για τεχνολογική αξιολόγηση του κοιτάσματος, που έγιναν με τη «μέθοδο βεντούζας τοιχώματος», που δίνει διάφορα σημαντικά στοιχεία αλλά και μετρήσεις ρυθμού ροής φυσικού αερίου εξαιρετικής ακρίβειας, επιβεβαίωσαν ότι το κοίτασμα είχε τα αναμενόμενα μέσω ερμηνείας των σεισμογραφικών δεδομένων χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων και οι δύο από τις τρεις διαστάσεις του.

Όμως, το αέριο που περιέχεται σε αυτό, υπολογίζεται –με βάση τις προκαταρκτικές αναλύσεις– σε ποσότητες που δεν φτάνουν στο 1 τρις κ. πόδια.

Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι υπήρξε μέσα στις δεκάδες αιώνες διαρροή αερίου μέσα από το «μπαλόνι» του κοιτάσματος, μείωση της εσωτερικής πίεσης και η επακόλουθη σε τέτοιες περιπτώσεις εισροή νερού.

Μάλιστα, μία από ερμηνείες που δίδονται μεταξύ των ειδικών γεωλόγων, είναι το αέριο να διέρρευσε με τους μεγάλους σεισμούς του 420 μ.χ. που περιγράφει ο Άγιος Ονισήφορος ή σε άλλη παρόμοια σεισμική δραστηριότητα δεκάδες αιώνες πριν.

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι αν και πρόκειται για τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις και πως η αξιολόγηση του κοιτάσματος θα απαιτήσει πολλές εβδομάδες μελετών και επεξεργασίας δεδομένων, η εικόνα δεν μπορεί να αλλάξει αισθητά.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κοίτασμα, σε ποσότητα που θα κάλυπτε για παράδειγμα τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής της Κύπρου για 20 χρόνια.

Όμως με τις ποσότητες που ανακαλύφθηκαν, για να υπάρχει οικονομική ανταπόδοση της ανάπτυξης του κοιτάσματος, θα πρέπει αυτό να γίνει συμπληρωματικά με άλλα κοιτάσματα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σε τεχνοκρατικό και επιχειρησιακό επίπεδο υπάρχει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. Αφενός γιατί από τη γεώτρηση «Ονισήφορος Δυτικό 1» οι ίδιοι –όπως και σε πολιτικό επίπεδο από πλευράς υπουργείου Eνέργειας– εξ αρχής έλεγαν ότι δεν περιμένουν μεγάλο κοίτασμα αλλά επιβεβαίωση της γεωλογικής ερμηνείας τύπου «Ζορ», δηλαδή για κοιτάσματα σε υφάλους ασβεστολίθων γύρω από τον Ερατοσθένη.

Χρυσάφι ο «Ονησίφορος» για τις επικείμενες 5 γεωτρήσεις

Η επιβεβαίωση της επιστημονικής ανάλυσης που έδωσε η ΕΝΙ και δικαιώθηκε με το «Ζορ», τώρα επιβεβαιώνεται με τη γεώτρηση στο «Ερατοσθένης Δυτικό 1» σημειώνουν οι ειδικοί των εμπλεκόμενων εταιρειών. Εξάλλου, όπως μας τονίζουν, ο συγκεκριμένος στόχος επιλέγηκε όχι γιατί εντοπιζόταν μεγάλο κοίτασμα, αλλά επειδή είχε τα ενδεδειγμένα χαρακτηριστικά για επιβεβαίωση του «Ζορ». Οι προσδοκίες ήταν για κατά μερικές φορές πολλαπλάσια ποσότητα φυσικού αερίου.

Όμως, όπως υπέδειξε στον «Φ» άμεσα εμπλεκόμενη τεχνοκρατική πηγή των φορέων έρευνας, τα αποτελέσματα του «Ερατοσθένης 1», έδειξαν πιο καθαρά τους επόμενους στόχους γεωτρήσεων.

Να σημειωθεί ότι επίκεινται μέχρι και το φθινόπωρο του 2018 ακόμα πέντε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, προγραμματίζονται δύο –ενδεχομένως και τρεις– γεωτρήσεις από την ΕΝΙ από μόνη της και σε συνεργασία με την ΤΟΤΑL, ανάλογα με το σε ποιο τεμάχιο θα ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες. Ακόμα δύο γεωτρήσεις θα έχουμε το Β εξάμηνο του επόμενου έτους από την ExxonMobil σε ισάριθμους στόχους στο «11» και ακόμα μία από την ΤΟΤΑL – πιθανότατα στο «Ονισήφορος Ανατολικό».

Η τελευταία χρονικά αναμένεται να καθοριστεί επακριβώς μετά την πλήρη ανάλυση των δεδομένων της γεώτρησης που ολοκληρώθηκε χθες.

 

 • BABIS

  1ος !!!

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Τους τα χαριζει κανει δωρο. Η κυβερνηση τσολακογλου

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  ΟΙ ΚΟΥΙΣΛΙΓΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! ~ Αnalysts for Change
  http://www.analystsforchange.org/2013/12/blog-post_5999.html
  11 Δεκ 2013 – Με το τέλος του πολέμου και την επάνοδο της νόμιμης Κυβέρνησης, ο Κουίσλιγκ συνελήφθη και δικάστηκε για εσχάτη προδοσία. Εκτελέστηκε από απόσπασμα στις 24 Οκτωβρίου 1945. Το επώνυμό του

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  (…) ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα κι ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό κι ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η δικαιοσύνη και ο νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί το σύννεφο που περνάει, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά αν γίνεται μέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και τελικά, για να ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, ας ιδιωτικοποιηθούν και τα κράτη, παραδίδοντας για κάποιο χρονικό διάστημα την εκμετάλλευσή τους σε ιδιωτικές εταιρείες, που θα λειτουργούν σε καθεστώς διεθνούς ανταγωνισμού. Εκεί βρίσκεται η σωτηρία τού κόσμου…

  Και τώρα, ας ιδιωτικοποιηθεί επίσης και η που τάνα που τους γέννησε όλους.

  [Ζοζέ Σαραμάγκου, «Τετράδια .του Λαντσαρότε – Ημερολόγιο ΙΙΙ, 1993-1995» – Μετάφραση από τα πορτογαλικά: Cogito ergo sum]

  http://teddygr.blogspot.gr/2011/04/blog-post_08.html

 • Bmw m6

  3ος??

  • Γιώργος fs.

   ΆΞΙΟΣ!!!

   • Bmw m6

    Φχαριστω

 • μαντροσκυλο

  25oς

  • Bmw m6

   Γίγαντα

 • Bmw m6

  Φτώχεια Ελλάδιτσα, το κουφάρι σου θα αφήσουν μόνο

  • Γιώργος fs.
   • Bmw m6

    Το καλά που το βλέπεις ένας θεός το ξερει

  • GrandRus

   Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τετοιες βαρυγδουπες, σκληρές και στεναχωρες εκφρασεις για την Ελλαδα? Τι ειναι η Ελλαδα για να «αφησουν μονο το κουφαρι της»?

   Εδω αντεξε 500 χρονια Οθωμανικη ηγεμονιας ρεεεεε

   • Bmw m6

    Ναι όντως, τότες ήταν ένας ο εχθρός, τώρα 100 συν κάτι ΕΛΛΗΝΟΦΟΥΝΟΥΣ

    • GrandRus

     Και τοτε οι εχθροι ηταν και Ελληνοφωνοι οχι μονο οθωμανοι..για αυτο ακου που σου λεω.

     • Bmw m6

      Καλά, Κάρτερα και έρχεται

 • Γιώργος fs.
  • Bmw m6

   Όντως για όλα

 • μαντροσκυλο

  απο την συνεντευξουλα του μακρον, κραταω το οτι λεει συνεχεια για συνεργασια με την τουρκια στα εθνικα μας θεματα, παει για μοιρασια το αιγαιο

  • BABIS

   ΒΕΤΟ.
   ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

   • Bmw m6

    Μην σηκώσουμε κανένα καλτσον

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Για να στεριώσει η Νέα Κατοχή -όπως και όλες οι Κατοχές-
  δεν φτάνει μιά κλασική κυβέρνηση προδοτών και δωσιλόγων.
  Xρειάζονται και οι ανάλογοι γερμανοτσολιάδες και οψίμως φραγκοτσολιάδες.

  Οι χειρότεροι όμως όλων είναι εκείνοι οι ρουφιάνοι, οι γερμανοτσολιάδες – φραγκοτσολιάδες
  των καναλιών.
  Που σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για κρέπες Λευκάδος,
  είτε για κατασχέσεις Ρεθυμνιώτικες,
  ..ανοίγουν τον βόθρο του στόματος και της ψυχής τους για να χαρακτηρίσουν, αυτούς
  που αντιστέκονται, σαν
  «άλλο ένα κρούσμα απειθαρχίας, ανυπακοής στον νόμο».

  Αλλά ποιόν «νόμο»;
  Τον νόμο τον κατοχικό, της δωσιλογικής κυβέρνησης, που θεσπίστηκε καθ’ υπόδειξη των κατακτητών-τοκογλύφων-απατεώνων;
  Και πώς πρέπει να χαρακτηρίζονται όσοι απειθούν-αντιστέκονται σε τέτοιους «νόμους»;
  Παράνομοι ή αντιστασιακοί;

  Στην μνημονιακή αυτή Κατοχή υπάρχουν απ’ όλα.

  Y.Γ.Κυβερνιόμαστε τώρα απ’ τους απογόνους των γερμανοτσολιάδων και φασιστών – ναζιστών
  του 1940.

 • American Eagle 🇺🇸

  Έλληνες μήν ανησυχείτε κανείς βρωμογαλλος δεν θα σας πάρει τα κοιτάσματα,εμεις θα το κάνουμε αυτό.Ξεκιναμε με την Κύπρο και μόλις δεν μείνει ούτε σταγόνα θα έρθουμε να κάνουμε γεωτρήσεις και στο Αιγαίο.Οι τσιγκουνηδες οι Γάλλοι δεν είναι διατεθειμενοι να σάς δώσουν ούτε ένα λίτρο πετρέλαιο σε αντίθεση με εμάς που θα σας προσφερουμε ένα ολόκληρο βυτίο γεμάτο ασφυκτικά μέχρι πάνω .Οι γαλαντομοι Αμερικανοι πάντα φέρονται καλά στους πιστούς τους φίλους και εσείς Έλληνες είστε τόσο πιστοί και αφοσιωμένοι όσο κανείς άλλος.God Bless America.🇺🇸

  • Bmw m6

   Της μ@νας σου

   • Γιώργος fs.

    Συγκρατήσου….γίγαντα !
    Οι μανάδες δεν φταίνε.

    • Bmw m6

     Όχι δεν συγκρατιεμαι, την ώρα που τον πέταγε τον μπ@σταρδο

     • Γιώργος fs.

      Συγκεντρώσου Καρντάση!!

     • Bmw m6

      Δεν σηκωνο μηγα στο σπάθη μου για αυτόν τον HURESCHON

     • Andreas Gavrielides

      μύγα !!!

     • Bmw m6

      Έστω

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Ενώ το σηκωνο και το σπάθη δεν τον πείραξε… χαχαχαχα

     • Bmw m6

      Αχαχαχαχα, και αυτός προφεσορας???

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Συμμαθητής σου θα ήταν χαχαχαχαχαχα

     • μαντροσκυλο

      στο ιδιο σχολειο πηγαινα και εγω χαχαχα

  • Γιώργος fs.

   Η Ιρμα σε ψάχνει ζημιάρικο!!!

   • paris georgiou

    Γιωργαρε, λες να το βρει η Ιρμα το πτηνο; ;

    • Γιώργος fs.

     Το πτηνά δεν πιάνεται εύκολα!!
     Γεια σου καλέ μου φίλε Πάρη.

     • paris georgiou

      Γειά σου φίλε μου Γιωργαρε

  • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

   Τον πλενεις τον αραπη

   • Γιώργος fs.

    Σίγουρα πρόεδρε!!!

  • μαντροσκυλο

   φυσαει πολυ στο διαλιμενο αμερικα , πανε οι ξυλινες παραγκες

   • American Eagle 🇺🇸

    Χάχαχα είμαστε μέσα στις βιλαρες μας -φρουρια και δεν μας απασχολεί τίποτα. Αλίμονο σε εσάς Έλληνες πού ζείτε σε καλύβες!

    • paris georgiou

     Δεν το λες καλά το παραμύθι, πτηνο

    • μαντροσκυλο

     φουυυυ ρε

  • μαντροσκυλο

   ρε αμερικανακια αν εισαστε πιστοι στην ελλαδα , εμεις θα σας δανισουμε χαλικη να φτιαξεται σπιτια απο μπετον , να ξεφυγεται απο τα καλυβια που εχεται

  • paris georgiou

   Καλώς τον πελεκανο

  • μαντροσκυλο
  • HaraldHadrada MERCYLESS

   εγω θελω να μου στειλεις ενα απο αυτα τα τουμπανα που τριγυρνανε στο Μαϊαμι με κατι ανυπαρκτα μαγιο

   • American Eagle 🇺🇸

    Ρωσιδακια είναι και φτηνιαρικα, μας παρακαλάνε για five dollars 💵.

    • Bmw m6

     FICK dich

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   δικε μου ο προεδρας θα κονομησει με τετοια καταστροφη

  • GrandRus

   Ποιοι βρωμογαλλοι? Οι ιδιοι που σας βοηθησαν να γινεται ανεξαρτητοι πολεμωντας τους βρετανους κατα την Αμερικανικη επανασταση?
   Οι ιδιοι που σας εχτισαν και εδωσαν το αγαλμα της ελευθεριας?

   Οι ιδιοι που ονομασαν ολοκληρες περιοχες της Αμερικης οπως Ορλεανη και Λουισιανα?

   Οι ιδιοι που εστειλαν αρχιτεκτονες για να χτιστουν την πρωτευουσα σας Ουασιγκτον?

   • μαντροσκυλο

    αυτος ειναι αλβανος , δεν τα ξερει αυτα , απλα ντρεπεται που ειναι αλβανο ,και κανει το αμερικανο

    • GrandRus

     Δεν υπαρχει Αμερικη ρε. Ενα σπερ-μα Ευρωπαιων ειναι.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Γκοου μπακ μερκελ.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Μας δανειζαν οι εβραιοι 50 χρονια

  Φορτωσαν το χρεος στα γερμανα και στην ευρωπη

  Και τωρα αρπαζουν τον ορυκτο πλουτο

  Και εμειναν με το πουλι στο χερι οι γερμανοι

  • Δωριεύς

   ΟΧΙ. Καὶ οἱ ναζί καὶ οἱ πουρκουᾶδες καὶ οἱ πισωγλέντηδες ἄγγλοι καὶ οἱ βρωμοαμερικανοὶ θὰ πάρουν μερίδιο. Μόνον ἐμεῖς θὰ πάρουμε τὸ….

 • Δωριεύς

  Καταλαβαίνετε τῶρα γιατὶ ἔπεσε ὁ Παπαδόπουλος, γιατὶ ἔγινε τὸ πραξικόπημα στὴν Κῦπρο, γιατὶ ἔβγαλαν, κρεσέντο οἱ ἀλῆτες, Σημίτη, Καραμανλῆ, ΓΑΠ, Σαμαρᾶ, Τσίπρα. Σκεφθεῖτε ὅτι ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…
  Δὲν ξέρω ἄν ὑπάρχει πᾶτος στὸ βαρέλι…

  Τὸ τέλειο συγχρονο κράτος στὸν πλανήτη, ἦταν ἡ ΛΙΒΥΗ. Δὲν πλήρωναν, ρεῦμα, νερὸ, ὑγειονομική περίθαψη καὶ κάθε χρόνο μοίραζε ὁ Καντάφι μέρισμα ἀπό τὰ κέρδη τοῦ πετρελαίου. ἧσαν δηλαδή ΟΛΟΙ οἱ κάτοικοι μερισματοῦχοι. Κατάφερε ὅμως ἡ ΝΤΠ νὰ τὰ κάνει λαμπογυαλόκαρφα…΄Καὶ τὰ ΜΜΕ ; ΨΕΥΤΕΣ. Συνέχεια ἡ Αἰγυπτος, Συρία κλπ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…

  ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

  • kolokotronis

   Και η αγωγή που ακολουθεί ο Κούγιας, (Καλησπέρα τελικά ο Κούγιας ακολουθεί από ότι φαίνεται, πιστά και
   ευλαβικά τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών εδώ και χρόνια με την θεραπεία που του
   έχουν ορίσει 3 φορές την εβδομάδα, μέρα παρά ημέρα ένα χέρι ξύλο πριν το
   φαγητό.)

   • Δωριεύς

    Πράγματι. Τὸ ξῦλο τὸν τρέφει, ἀδελφέ. Χαχαχαχαχαχα !!!

 • χχχ

  τον ενεργειακό πλούτο τον φάγανε τα καθάρματα που διαχρονικά κυβερνούν και δανείζονται στο όνομα του έμψυχου(ιδιωτική οικονομία) και άψυχου (ορυκτός πλούτος) υλικού της χώρας για να πληρώσουν μισθούς συντάξεις και εφάπαξ… αυτοί φάγαν το μέλλον της χώρας και συνεχίζουν με την αισχρή συνεισφορά πληρωμένων δημοσιογράφων

 • Spyros Spyropoulos

  Κατι ηξεραν οι Αρχαιοι Ελληνες οταν ελεγαν, «Φοβου τους Δαναους και δωρα φεροντας»

  • Bmw m6

   Οπππ, σπυριδων όλα καλά??

   • Spyros Spyropoulos

    Ολα καλα μπεμβεδακο!!!

    • Bmw m6

     Χερομαι για σένα

  • Δωριεύς

   Καλησπέρα Σπυρέτο, ἀγαπημένε.

   • Spyros Spyropoulos

    Γεια σου Γιγαντα Ιατροφιλοσοφε!

 • nikos(1)

  Μας αγκαπούν και το Γκαλλάκια!

  Ν α ανακηρυχθεί το ..Μακρουλόν ο …Τραπεζίτης της καρντιάς μας!!

  • Δωριεύς

   Μόνο τῆς καρδιᾶς μας, Νικολάκη ;

   • nikos(1)

    και του φούτσου ….Δάσκαλε!!

    • Spyros Spyropoulos

     Τωρα μιλας σωστα Γεροντα!

    • Δωριεύς

     Ἔτσι, μικρὲ μου….

    • Γιώργος fs.

     Αυτό θα του αρέσει σίγουρα!

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   να του στελνουμε της αμαμητες γριες

   • μαντροσκυλο

    την κυρατασια μπας και υσηχασει

   • Bmw m6

    Όχι αυτές, αυτές έχουν τον πάρα.

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     ωρε δεν το σκεφτηκα!!!!!!!!!!!αμαμητες αλβανες και λαθρογριες?

   • nikos(1)

    το κόβω για …ΜΕΓΚΆΛΟ ..ΠΙΣΩΓΛΈΝΤΗ!

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     εγω τον εχω για βλημα που τον εχει κανει αλογο η γρια

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  1 τρις ζητησαν οι πολονοι απο τους γερμανους. Αποζημειωση.

  Που θα τα βρουν οι γερμανοι.. οεο

  • μαντροσκυλο

   και θα παρουν τα 3

   • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

    Οι γερμανοι η Θα υποταχθουν η θα λακισουν απο την ευρωπη

    • Bmw m6

     Θα λακισουν

     • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

      Σωστος

  • Δωριεύς

   Σιγὰ μὴν δῶσουν οἱ κοπριές….

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    αρνηθηκαν

  • GrandRus

   Δεν θα τα παρουν γιατι δεν τα εχουν. Απο την αλλη, η Ρωσια πληρωσε τα τελευταια σοβιετικα της χρέη δινοντας 125 εκατομμυριο δολλαρια στους Βοσνιους.
   Οι καλοι και εμπιστοι ωφειλετες φαινονται. Για να δουμε τους «Τευτονες» τωρα.
   https://sputniknews.com/business/201708211056659084-russia-soviet-debt-finance-ministry/

   • μαντροσκυλο

    ναι εσεις ειστε κουβαρνταδες ( στα τουρκικα μιας και εχεται γινει κολιταρια)

    • GrandRus

     Κανενα κρατος δεν ειναι (και δεν πρεπει να ειναι) κουβαρντας. Απλα η Ρωσια εκανε σωστοτερη διαχειρηση απο τους Γερμαναραδες.

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    ποσα πηρε η ρωσια απο τους γερμανους?ποσα χρονια εκμεταλλευονταν την αν γερμανια ? (οχι οτι στεναχωρεθηκα)

 • DisqussioneR Νεμέτωρ

  Ποιό χρέος και πια ελάφρυνση ρε κοπρίτες?????????

  • Bmw m6

   Γιατί ψέματα είναι??

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    ΝΑΙ

    • Bmw m6

     Και εγώ που νόμιζα ότι θα τρώμε με χρυσά κουταλιά??

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Οχι ακόμα είπαμε…. βιαστικέ!

     • Bmw m6

      ΑΑΑΑΑΑΑ??

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      ψου!!!!!

     • Bmw m6

      Για πες για την «ημερομηνία»??

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Πάλι? Μια φορά τα λέμε κι όποιος έπιασεν έπιασεν ;-)

     • Bmw m6

      Δεν διάβασσα τη έγραψες??

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Και τι φταίω εγω?

     • Bmw m6

      ΑΑΑΑΑΑΑ Μαρί

  • nikos(1)

   μας ξαλαφρώνουν τις τσέπες!
   σε λίγο θα μας τις πάρουν τελείως!

   • Spyros Spyropoulos

    Θα γινουν της μοδας τα παντελονια και τα σακκακια διχως τσεπες!!!

    • Bmw m6

     Οίκος μόδας «ΜΠΑΤΙΡ ΤΣΟΧΛΑΝ»

  • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

   Θα τρωμε στο πατωμα σε λιγο οπως τα μουσλιμ

   • Spyros Spyropoulos

    Αυτο δεν θα γινει ποτε!!!

    • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

     Θα μας παρουν και την σταχτη απο την φωτια

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      αυτη ειπε την θελει ο ερντογαν

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Μπορούμε να εφαρμόσουμε και νέους κανόνες νηστείας. Να μην τρώμε καθόλου!..

  • Γιώργος fs.
 • American Eagle 🇺🇸

  Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν χρειάζονται πετρέλαιο, δεν έχουν βιομηχανια δεν έχουν παραγωγή,με λίγα λόγια δεν έχουν τίποτα.Τα πετρέλαια θα τα πάρουν οι USA οι οποίες καθοδηγούν τις τεχνολογικες εξελίξεις και παράγουν τα πάντα προσφέροντας Χαρά και ευτυχια σε όλους τούς κατοίκους του πλανήτη.Και μήν ξεχνάμε βέβαια και τον Αμερικάνικο έκτο στόλο πού περιπολει στη Μεσόγειο και προστατευει την Ελλάδα από τον τουρκικο επεκτατισμο. Το συμπέρασμα είναι πώς τα κοιτάσματα πού ανακαλύφθηκαν και αυτά που θα βρεθούν στο μέλλον νομοτελειακα ανήκουν στην Αμερικανικη υπερδύναμη.God Bless America.🇺🇸

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Μέχρι τις 23 του μήνα σε κόβω να σχολιάζεις εδώ. Μετά θα καίγεται η γούνα σου και πού να προλάβεις?….

   • Bmw m6

    Για λέγε τη άκουσες για αυτήν την ημερομηνία??

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Όλα εγώ θα τα λέω?… πες εσύ. Και πες που κρύβεις το χρυσό.

     • paris georgiou

      Του έβαλες δύσκολα τώρα φίλε μου, του BMW

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Κάνει πως δε μασάει ο μπεμβες, γι αυτό και πολλές φορές τον βαριέμαι ;-)

     • Bmw m6

      Πότε δεν μασάω, με 2καρδιακα και ρουφαω 2εικοσιπενταρια κάπνα την ημέρα

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Ασε με τώρα, παίρνω τον εξοπλισμό και πάω στα σύνορα Καστοριάς-Κοζάνης

     • Bmw m6

      Έχεις να ρίξεις σκαπσιμο

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Το μηχάνημα, όχι εγώ ρε

     • paris georgiou

      Ετσι οργανωσου φίλε μου, να βρούμε τον χρυσό

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      παμε!!!!!!

     • Bmw m6

      Δεν τον πιάνει, είναι μέσα σε ολόκληρο ΓΥΆΛΙΝΟ ΒΆΖΟ, σου είπα και ένα μυστικό.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Τώρα την πάτησες ! χαχαχαχαχα

     • Bmw m6

      Καθόλου, σε γυάλινο βάζο δεν το πιάνει το μηχάνημα

     • paris georgiou

      Είδες τον πιάσαμε κοροιδο τον BMW

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ειμαι ραβδοσκοπος τα πιανω ολα

     • Bmw m6

      Δεν το πιάνει, πίστεψέ με

     • Bmw m6

      Αχαχαχαχα, σε ένα χωράφι μου στα σύνορα Καστοριάς-κοζανης, δεν είδα ακόμα τα κάρντασια τους ραβινους για να μιλήσω, για λέγε??

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Λίμνη δεν έχει εκεί? Σε χωράφι τα έκρυψες?…

     • paris georgiou

      Ψαρεψε τον μπας και μάθουμε την τοποθεσία και κάνουμε αρπαγή τον χρυσό

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Μπα, είναι στρείδι δε μιλάει ο πονηρός χαχαχα

     • Bmw m6

      Μόνο εγώ και η γαρί ξέρει

     • Γιώργος fs.

      Η πεθερά σου γνωριζει;

     • Bmw m6

      Nein.

     • Γιώργος fs.

      Η κόρη θα το μαρτυρήσει στη μάνα της !!

     • Bmw m6

      ??????? Αμάν λες???

     • paris georgiou

      Εσύ τι λες; ;;την πάτησες BMW άλλαξε κρυψώνα

     • Γιώργος fs.

      Σίγουρα!!
      Τυχερός ο Σύντεκνος που θα πάρει την πεθερά σου.😆😆😆😆

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      λενε ρε μυστικο σε γυναικα?σε ειχα για γατο!

     • Bmw m6

      Και άμα ψωφισω??? Πρέπει να ξέρει

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Δώσε συντεταγμένες μην πάει χαμένο το υλικό χαχαχα

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      αγορι δεν εχεις?καλυτερα να τα φαει αυτος θα σ αναψει και κανα κερακι

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Ποια είναι η μαριορί?

     • Bmw m6

      ΓΑΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΈΓΡΑΨΑ

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Η γαρί δα έστω!

     • Γιώργος fs.

      Γαρί= γυναίκα!!

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Το κατάλαβα από το από κάτω που ρώτησες χαχαχα

     • Γιώργος fs.

      Κοντά στο Βαρυκό;;

     • Bmw m6

      Όχι από εκεί μεριά, από Νεάπολης μερια

     • Γιώργος fs.

      Στον Αλιακμονα ;

     • Bmw m6

      Bingo

     • Bmw m6

      Μολόχα, πλατάνια, σύμαντρο , τα ξέρεις??

     • Γιώργος fs.

      Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!

     • Bmw m6

      Που είναι??

     • Γιώργος fs.
     • Bmw m6

      Είμαι και εγώ εκεί

     • Γιώργος fs.

      Σε βρήκα γίγαντα!!!😉😉😉🙂

     • Bmw m6

      Πιος είμαι??

     • Γιώργος fs.

      Τώρα θα αναλάβει ο Πάρης και αν θέλει θα σε αποκαλυψει!!

     • Bmw m6

      Δεν μπορείτε

     • Bmw m6

      Μολόχα είναι η καταγωγή μου

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Κράτα σημειώσεις Γιώργο! Αν χάσουμε το μπεμβε, τουλάχιστον να βρούμε το πράμα ;-)

     • Γιώργος fs.

      Γνωρίζω καλά την περιοχή.
      Παίρνουμε Πάρη και Ασσούρ και βρίσκουμε το χρυσό του BMW!!!!

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ρε ο μπεμβες πεταλωνει και τον δι@ολο

     • Bmw m6

      Αχαχαχαχα, γατάκι ο δι@ολος τον έχω.

     • Bmw m6

      Δεν τον πιάνει τίποτα.

     • paris georgiou

      Έτοιμοι είμαστε φίλε μου

     • paris georgiou

      Γιωργαρε ρίξε αδεια να πιάσουμε γεμάτα, ψαρεψε τον BMW

     • Bmw m6

      Ότι θέλει ο bmw θα πιάσετε ΓΑΤΆΚΙΑ.

   • nikos(1)

    θα γίνουμε …σεξογήινοι??

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     γρηγορα!ο Σποκ που ειναι?

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Όχι τώρα, το 2022 αυτό. 8 Ιουλίου 2022. Στις 18:42, παρακαλώ! Τότε θα γίνει η εισβολή των
     εξωγήινων από τον μακρινό πλανήτη 3 Reticuli, του αστερισμού Reticulum, ορατού μόνο από το νότιο ημισφαίριο κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
     χαχαχαχαχα

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      προς το παρον ειμαστε εμεις ρεντικολα

  • paris georgiou

   Αρχίζεις και κουράζεις πτηνο

  • μαντροσκυλο

   εχουμε σπιτια απο μπετον ,που δεν τα παιρνει ο ανεμος

  • Γιώργος fs.
   • paris georgiou

    Έχει σπάσει όλα τα κοντέρ λεμε

    • Bmw m6

     Άμα τον τσακοσω να δεις τη κοντέρ θα σπάσουν

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      πλακα σπαει μαζι μας ουτε αυτος τα πιστευει,καποιος ειπε οτι ειναι γυναικα

     • paris georgiou

      Ούτε αυτός δεν ξέρει τι είναι

     • Bmw m6

      Ένα μπ@σταρδο είναι

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Μπορεί και να μην είναι 100% γυναίκα, για ψάξτον χαχαχαχα

  • GrandRus

   Really nigga?

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   με το τουμπανο που λεγαμε τι εγινε?θα το στειλεις?εχω χαρμανες,και πουσαι,στειλε και κανα ψιλο,ειμαι ταπι,και δυο κασονια JACK ή FOUR ROSES

   • Bmw m6

    Καλά τέτοια ξύδια πίνεις??

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     οχι ρε αλλα αυτα τα νουμερα τετοια εχουν ,θα τα σπρωξω 20 ευρω το κομματι και θα παρω ενα βαρελι κρασο

    • τριβέλι Ρόη (του Πάνου)

     (Πάνος) Γιώργο είχαμε κάποια συνομιλία κάποτε στο τηλέφωνο και συγχρόνως και αντιλογία για την σημερινή εκκλησια, ημερολόγιο κ.λπ. Αυτά που γράφεις όμως δεν μου δείχνουν ότι ακολουθείς κάτι από αυτά που σε διδάσκει ο γέροντάς σου, ούτε συνάδουν με τον χριστιανό που αγωνίζεται για την ένωσή του με τον Θεό. Αντίθετα προκαλείς κάποιους εδώ και τους δίνεις τροφή να χλευάζουν και να ειρωνεύονται τους χριστιανούς όταν νοιώθεις περήφανος και έξυπνος δείχνοντας ότι ξέρεις από ποτά και να είσαι πότης κ.λπ. και άλλες φορές να μας λες αν εκκλησιαστήκαμε, αν εξομολογηθήκαμε κ.λπ.. Γιώργο φίλε μου στο λέω εδώ δημόσια μήπως και σε φρενάρει λίγο να γράφεις αυτά που γράφεις, γιατί και να στο πω προσωπικά δεν νομίζω ότι θα πιάσει, όπως και έχουμε πει αρκετά επί προσωπικού.

  • μαντροσκυλο

   για πιο ντρεπεσαι περισοτερο , που εισαι αλβανο , η που εισαι tefalοκεφαλο

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Ελα μαϊάμι, ακούει? Είδα το σπίτι σου το σήκωσε ο αέρας και το πήγαινε ντουγρού στο τρίγωνο των βερμούδων… Κι από πίσω του πέταγαν και οι σαγιονάρες σου…

  • GrandRus

   Δουλεψε σκληρά τώρα γιατί η ασφαλιστικη εταιρεια θα αυξήσει τα απαιτουμενα χρήματα για ιατροφαρμακευτικη καλυψη. Κλεινει και το McDonalds της γειτονιας, νηστικος θα μεινεις.
   http://i.imgur.com/ngOFpvq.jpg

  • HaraldHadrada MERCYLESS


   ε ρε ξυλο που θα φατε απο τον βλαχοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Γιώργος fs.
 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Κόκκινος Ουρανός: Εμμανουέλ Μακρόν: Ο εκλεκτός του Οίκου Rothschild, της Λέσχης Bilderberg και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων…
  redskywarning.blogspot.com/2017/04/rothschild-bilderberg.html

  Εμμανουήλ Μακρόν (Emmanuel Macron) είναι το “golden boy” της Ευρωκρατίας και το μακρύ χέρι της Νεοφιλελεύθερης Globalist Ελίτ

  «Ο Macron είναι περισσότερο Ομπάμα από τον Ομπάμα. Περισσότερο Μπλερ από τον Μπλερ. Ένα δημιούργημα, περιποιημένο και γυαλισμένο για αυτή την «αυθόρμητη» προσφορά για εξουσία από την τραπεζική τάξη την οποία αντιπροσωπεύει ασταμάτητα». – Off Guardian

  Σε όλη τη νεοταξική αριστερο-νεοφιλελεύθερη σφαίρα, η υποστήριξη του ντε και καλά σοσιαλιστή (και οψίμως «κεντρώου») Emmanuel Macron έρχεται από την τάξη των υποχείριων της ελίτ.

 • BABIS

  Βλεπω RAFALE στον Αττικο ουρανο.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   βλεπω ρακενδυτους στα αττικα σοκακια

  • Genesis

   Απο το στομα σου και στου Μακρον το αυτι

 • τριβέλι Ρόη (του Πάνου)

  Καλά τα λέτε αλλά σαν την σίεστα δεν υπάρχει…
  http://4.bp.blogspot.com/-dcrzzDnptKE/VopKBmhuvYI/AAAAAAAADfc/vclQDY_WI9k/s1600/3963726_dd05f.gif

  • Spyros Spyropoulos

   Γεια σου αξιαγαπητη Ροη μας!!!

   • τριβέλι Ρόη (του Πάνου)

    Ευχαριστώ, Αρχοντα, λεβέντη Σπυράκο!!! Καλή βολτούλα εσύ… να της κάνεις και ένα χαδάκι από εμένα!!!

    • Spyros Spyropoulos

     Πολυ ευχαριστως!!!

  • Γιώργος fs.

   Καλή ξεκούραση αγαπητή Ρόη!!

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  «Ο ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Γήπεδο θα΄ναι η Παλαιστίνη, τάφος τους ηΗ Νεκρά Θάλασσα («Dead Sea») στα σύνορα Ισραήλ – Ιορδανίας…

  Δημήτριος : Γέροντα, θα διαρκέσει πολύ αυτό το κακό;

  Γέροντας : Μπόρες, μπόρες θα΄ναι! Θα δώσουμε όμως εξετάσεις.

  Δημήτριος : Γέροντα, θα υπάρχουν ηγέτες κατάλληλοι;

  Γέροντας : Θα οικονομήσει ο Θεός. Σε αυτόν τον πόλεμο όλοι θα γυρίσουν νικημένοι. Ο ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Γήπεδο θα΄ναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο. Αλλά, υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο :

  Δημήτριος : Γέροντα, ο ηγέτης αυτός του πολέμου θα είναι Εβραίος;

  Γέροντας : Ναι Εβραίος θα΄ναι. Θα συνεργαστεί πολύ και ο πάπας, γιατί όλα τα παιδιά του διαβόλου θα τα θεωρεί δικά του και θα τους υποδεικνύει ν΄ακολουθούν τον αντίχριστο. Γι΄ αυτό κι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είπε : «τον πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία.» Ο Άγιος εννοούσε αυτόν τον πάπατης συγκεκριμένης εποχής, που θα βοηθήσει στην ανάδειξη του αντιχρίστου. Οι άλλοι πάπες σε σχέση με εκείνον θα φαίνονται σαν καλοί.

  «Σκεύος Εκλογής», Σελ : 219

  http://hggiken.pblogs.gr/2011/08/o-ellhnikos-stratos-tha-einai-theaths-ghpedo-tha-nai-h-palaistin.html

 • HaraldHadrada MERCYLESS

  τους μονους που φοβηθηκαν οι εβραιοι ηταν τους αρκαδινους,κατεβηκε ενας εβραιος πραματευτης και σ ενα χωριο πηρε βοηθο εναν πιτσιρικο Αρκαδα,στον δρομο πουλησαν πραματεια και συν τοις αλλοις τους εδωσαν εναν κοκορα και εναν γαϊδαρο,του λεει του πιτσιρικου,παρε ενα ταλαρο να ψωνισεις να φαμε ολοι,γυριζει ο μικρος μ ενα καρπουζι,τι ειναι αυτο του λεει,ποιος θα πρωτοφαει?εμεις,του λεει ο πιτσιρικος,θα φαμε την ψιχα,ο γαϊδαρος τα φλουδια και ο κοκκορας τα σπορια!!!!!!!!!!!!

  • Κώστας

   Οι Εβραίοι έχουν τις πλάτες της Αμερικής, χέστηκαν ..

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    για αλλον παει αυτο για τον φιλο μου τον μπεμβε

    • Bmw m6

     Χε χε

  • Bmw m6

   Στην Κοζάνη έγινε αυτό

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    αντε ρε!!!!!!!!!!!!!για σενα τογραψα

    • Bmw m6

     Πονηρε

   • Genesis

    Τι εγινε ρε χαμενε πηρες αλλη μπεμπα?

    • Bmw m6

     Όχι τον Μάιο θα πάρω την x6m

     • Genesis

      Eισαι επιτυχημενος μαναβης τελικα

     • Bmw m6

      Το καταδυναμην

     • Bmw m6

      555 HP, και θα πέσει πηραγμα στα 750+

     • Genesis

      Με 750 βαλτου και εναν ελικα να πεταει

     • Bmw m6

      Και πάλι δεν μου φτάνουν

     • Genesis

      Ασε ρε που δε σε φτανουν εφυγες με το βανακι στο χαντακι,και δε σε φτανουν κιολας…

     • Bmw m6

      Με το βανακι έφυγα μετά από 18 ώρες δουλειά

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      και ποσα τσιπουρα?

     • Bmw m6

      Στο τιμόνι ποτέ, το έχω αρχή.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ωραιος,

     • Genesis

      Mπανεις απο κινητο.η εμαθες ορθογραφια

     • Bmw m6

      Πάντα από κινητό

     • Genesis

      Δουλεια στις στοες?

     • Bmw m6

      Όχι ΡΕ, πλανοδιος μανάβης είμαι

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      την υγεια σου ναχεις να τα τρως μια φορα ζουμε

     • Bmw m6

      Δυστυχώς δεν την έχω.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ουτε γω,αλλα ειμαι και μπα;τιρης ,δυο κακα μαζι

     • Bmw m6

      Αχαχαχαχα, δεν βαριέσαι

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εχεις τρελλα!

     • Bmw m6

      Χωρίς πλάκα, έχω ξοδέψει περίπου στα 200000 χιλ για αγορές και βελτιώσεις

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      κατσε να παρω δυο λεξοτανιλ

     • Bmw m6

      Πέντε πέντε τα έπαιρνα

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      οχι ρε δεν πινω τετοια πλακα κανω επαθα με το ποσο

     • Bmw m6

      Και εάν βάλεις και της βενζίνες – φθορές χμμμμμμ 300000+

 • Κώστας

  «Λοιπόν τι προτιμάτε δουλάκια, φουτανάκια της Ευρώπης ;;;

  Μείωση χρέους ή να πάρετε τα @@ μου ;;

  Αφού έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός σας είναι καλός άνθρωπος, εσείς τσινάτε !!»

  Αυτά μας είπε ο Μακρόν χθες κι εμείς χαμπάρι …

  Ψαρώσατε ;;;

 • Σκληροτράχηλος Πουτινάρας KGB

  Η πληροφόρηση που έχω μέχρι στιγμής δηλώνει ένα και μόνο πράγμα
  Πως δεν γλυτώνουμε τον τρίτο παγκόσμιο γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι

  • Κώστας

   Έχουν ακόμα να φάνε λίπος …

   Δεν συμφέρει προς το παρόν τις μεγάλες οικογένειες ένας παγκόσμιος πόλεμος .. Φαινομενικά φαίνεται πως θα γίνει πόλεμος ..

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    θα σκασει το χρεος ,καπως πρεπει να το καλυψουν

   • Σκληροτράχηλος Πουτινάρας KGB

    Λίπος μπορεί να υπάρχει δεν αντιλέγω…
    Οι πληροφορίες μου όμως λένε πως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσει κάτι πολύ σύντομα και από εκεί που δεν θα το περιμένει κανείς

    • Κώστας

     Αν γίνει κάτι τέτοιο απλά θα επιταχυνθούν κάποιες διαδικασίες …

     Ήδη επιταχύνονται κάποια πράγματα που εμείς δεναντιλαμβανόμαστε ..

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   αντε να τελειωνουμε ,βαρεθηκα το περιμενε

   • Κώστας

    Αν ήταν εδώ ο GLOCK θα στην έλεγε ..

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     τι ειναι αυτος?και γω glock ειχα

     • Κώστας

      Ένας παλιός που έμπαινε και στο προνιούζ ..

     • Bmw m6

      Kαι που είναι τώρα??

     • Κώστας

      Λένε πως έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ..

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      περαστικα του παιδιου

     • Bmw m6

      Σοβαρό??

     • Κώστας

      Δεν γνωρίζω περισσότερα, απλά ξέρω πως δεν μπορεί να γράψει

     • Bmw m6

      Ωχ ωχ, να είναι καλά το παλικάρι

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      τωρα θυμαμαι ειχε τον λογοτυπο της γκλοκ για αβαταρ

   • Σκληροτράχηλος Πουτινάρας KGB

    Δεν βαρέθηκα τόσο το περίμενε όσο σιχάθηκα την ανθρωπότητα όπως έχει καταντήσει

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     παρομοιως

    • Κώστας

     Και πουσαι ακόμα !!!

     Έχεις να δεις πολλά επεισόδια από το σήριαλ ..

     • Σκληροτράχηλος Πουτινάρας KGB

      Δεν νομίζω Κώστα…
      Θαρρώ πως η μόνη φράση που αποδίδει περιγραφικότατα όσα βιώνουμε είναι
      «Τα ύστερα του κόσμου».

     • Κώστας

      Για να δούμε, για να πάψουν και κάποιοι να λένε για προφητείες που δεν γίνονται ..

  • Genesis

   Αν μας δωσεις την πηγη μπορει και σε πιστεψω

   • Σκληροτράχηλος Πουτινάρας KGB

    Και να ήθελα να σου δώσω την πηγή δεν μπορώ

 • F-35αρης

  «Τυχοδιώκτες κάθε χώρας έσπευσαν να την υπερασπιστούνε, πολύ λίγοι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν από ζήλον αφιλοκερδή. Να ποιες νομίζω πως είναι οι απώτερες σκέψεις τους: “Η Ελλάδα μαστίζεται από διχόνοιες. Εκεί θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε πλούτη κι εξουσία ίσως,»

  Απόσπασμα από την απολογία Πολυζωΐδη.

  • Bmw m6

   Πιος είσαι πάλι εσύ??

   • F-35αρης

    Εσύ ποιος είσαι;

 • American Eagle 🇺🇸

  Οι Έλληνες πιστεύουν μονο τους Αμερικανους και πίνουν νερό στο όνομα του πλανητάρχη.Ουτε Γάλλους, ούτε Άγγλους,ουτε κανέναν άλλο.Εμεις ήμασταν πού σώσαμε τους Έλληνες στον β παγκόσμιο πόλεμο από τον Χίτλερ,εμεις τους ξανασωσαμε απο την πείνα με το σχέδιο Μάρσαλ,ενω αποσοβησαμε τον κομμουνιστικό κίνδυνο.Αργοτερα το 1974 προστατευσαμε την Κύπρο από την ολοκληρωτικη κατάληψη απο τούς Τούρκους ένω το 1996 στα Ίμια τελευταία στιγμή σώσαμε τούς Έλληνες από μια συντριπτική ήττα γι αυτό εξάλλου μας ευχαριστησε και δημοσίως ο Έλληνας πρωθυπουργός.God Bless America την προστάτιδα υπερδύναμη τής μικρης και ανισχυρης Ελλάδας .🇺🇸

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   να μην λες τετοια θα φας βρισιμο

   • American Eagle 🇺🇸

    Η αλήθεια πρέπει να λέγεται!

    • Genesis

     Ναι ολα κι ολα….

    • Bmw m6

     Σε ξαει από πίσω???

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     τιποτα απ οσα ειπες δεν ειναι αληθεια

     • American Eagle 🇺🇸
     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ημασταν η δευτερη χωρα μετα την ρωσια,σε απωλειες κατ αναλογια πληθυσμου στον β ππ,εξαιτιας των αγγλων μπηκαμε στον πολεμο για χαρη των «συμμαχων» μας τα χρωσταγατε και σεις και τα τσογλ@νια οι εγγλεζοι

    • paris georgiou

     πάντως γεγονός είναι ότι έχετε μαλωσει με την αλήθεια

  • paris georgiou

   Σήμερα άρχισες από νωρίς πελεκανε

  • paris georgiou

   Δεν πείθεις πτηνο

   • Bmw m6

    Αχαχαχαχα πως την περνεις μυρωδιά και τσουπππ ο Πάρης ΕΔΏ.

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  ας κάνουμε μιά δημοσκόπηση,νά δούμε πόσοι πιστεύουν ότι όντως τό κοίτασμα είναι μικρό.

  • Genesis

   Οντως μικρο ειναι.20 χρονια για Κυπρο που ειναι 700000 κοσμος

   • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

    τί λές ρέ φίλε; εκεί είμαστε καί μετράμε; πότε μάς είπε κάποιος αλήθεια γιά νά μάς πεί καί τώρα;

    • Genesis

     Δεν ειπα αν ειναι αληθεια η οχι,μη μπερεδευσαι.Εγω απαντησα στην ερωτηση σου

    • Bmw m6

     Σωστός

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    το κοιτασμα ανοικει σε ΟΛΗ την Κυπρο,δεν το λεω εγω ,οι Ελληνοκυπριοι το λενε

    • Genesis

     Ισως εννοουν σε μια ενωμενη Κυπρο.Αλλιως αν το λενε κι εννοουν την παρουσα στιγμη προκειται για αριστερους,αρα μην ανησυχεις

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ειπε ο υπουργος οτι θα μπαινουν τα; λεφτα σε ταμειο και θα μοιραστουν ΟΤΑΝ βρεθει λυση

     • Κώστας

      Ε ναι, μόνο στην Ελλάδα τους πήραν για λίγο στα σοβαρά και είδαμε τι έγινε ..

    • American Eagle 🇺🇸

     Το κοίτασμα ανήκει στις USA, οι Κύπριοι θα πάρουν από ένα σφηνάκι πετρελαίου ό καθένας!

     • Κώστας

      Και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του !

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   εγω δεν πιστευω τιποτα απο αυτους

  • Κώστας

   Κάτσε να πιάσω το χάρακα ..

  • Κώστας

   Κανείς δεν ξέρει εάν είναι μικρό ή μεγάλο… Δεν έχουμε μετρήσεις καθώς δεν έχουμε τα μέσα για κάτι τέτοιο … Πάντως όπως και να χει θα μας φάνε πολύ πράμα … Αυτή την εντύπωση έχω ..

 • Stratis

  Όλοι έρχονται να πάρουν απ’ τα κομμάτια της έρημης Ελλάδος και οι εδώ υποτακτικοί τους μοιράζουν τα ιμάτιά της . Οι κλέφτες στην φυλακή και οι προδότες στον τοίχο . Κάτω η χούντα των μνημονιακών .

  • Κώστας

   Ακόμα και η λέξη χούντα είναι σχετικό εάν είναι καλή η κακή !

   Τελικά δεν γνωρίζουμε εάν όντως μετά τη μεταπολίτευση είχαμε δημοκρατία ή συνέχιση της χούντας αλλά σε σκληρότερη μορφή ..

 • HaraldHadrada MERCYLESS
 • Dmitri Donskoy

  Τελικά δεν υπάρχει αέριο. Δε ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό

 • American Eagle 🇺🇸

  Ελληνικέ λαέ, Ελληνίδες και Έλληνες,παιδιά, νέοι,μεσηλικες και γέροι, ως αιώνιοι προστάτες σάς σάς εγγυωμαστε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν άλλον να βάλει χέρι στον ορυκτό σας πλούτο και στα άλλα περιουσιακά σας στοιχεία.Εμεις θα είμαστε οι μόνοι που θα εκμεταλλευτουμε τις πλουτοπαραγωγικες σάς πηγές όπως εξάλλου επιθυμείτε και εσείς οι ίδιοι.Το ξέρουμε ότι μας λατρεύετε πολύ- σε βαθμό παράνοιας θα έλεγα και θέλετε πάντα να είστε δίπλα μας και να μας ακολουθείτε παντού. Είναι επίσης γνωστό στους πάντες ότι θέλετε να γίνετε Αμερικανικη πολιτεία γι αυτό και μας παρακαλατε να αρχισουμε γεωτρήσεις στο Αιγαίο για να δείξετε την απόλυτη προσήλωση προς το ένδοξο αμερικανικο έθνος.Η επιθυμία σας σύντομα θα γίνει πραγματικότητα, ό πλανηταρχης Donald Trump θα εισακουσει τις προσευχές σας και θα σας προσαρτησει στην Αχανη αυτοκρατορία μας.Η τιμημένη αστερόεσσα σύντομα θα είναι η καινούργια σάς σημαία και θα δακρυζετε ακούγοντας την Αμερικανικο εθνικό ύμνο. God Bless America. 🇺🇸

  • ΙΩΝ 1942

   ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ …ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ …!!!
   ΕΛΑ ΤΩΡΑ …ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ …!!!

 • catch the rainbow

  συμφωνο να γινουμε η 51 αμερικανικη πολιτεια, αλλα!!!! χωρις τους τυφωνες σας και χωρις να πεφτουν τα αεροπλανα σας ενταξει????

 • kolokotronis

  Καλησπέρα γιατί πίστευε κανείς, ότι η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου ήταν για το καλό, και για τα δεινά που ζούμε σήμερα, ιστορικά πάντα οι Γάλλοι με τους Τούρκους ήταν μέχρι και σύμβουλοι πολέμου, και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνο, αρπακτικά σε όλους τους τομείς για ζωή, από αρχαιότητες μέχρι ανθρώπους αποικιοκράτες ελεεινοί του κερατά, μόνο οι αφελείς και αδιάβαστοι ελπίζουν σε κάτι τέτοιους, και καλά ευρωπαίους και φίλους του Ελληνικού Έθνους.

 • kolokotronis

  Μέχρι και ο Κίμ γέλασε με τον Μακρόν, και έφαγε και 1/2 κιλό Γκούντα επιπλέον, για αυτά που έλεγε και με αυτούς που τον άκουγαν σαν μαγεμένοι. https://uploads.disquscdn.com/images/dfd3d9821bc7ac0813d2d663799db79991bddc522aea719d4b439547f43f8c22.jpg

 • kolokotronis

  Και είναι δυνατόν ένας που τον λένε Μακρόν, να είναι κοντά στην Αλήθεια και την πραγματικότητα;

 • Limassolbull

  Εφυγε το ενα Μικυ Μαους της ευρωπης απο προεδρος της Γαλλιας ο Ολαντ αναλαβε το δευτερο

  Μικυ Μαους. Να πως καταντησαν την Γαλλια να μην μπορουν να βρουνε ενα σοβαρο ανθρωπο για προεδρο. Αυτη ειναι τελικα οπως φαινεται η καταντια της ευρωπης γεμισε ηλιθιους ηγετες και για αυτο το εκμεταλευετε ολο αυτο και ο αμερικανος επιβαλλοντας τους τα παντα.

 • ΠΑΟΚ

  ξεφτιλισμενοι ευρωδουλοι ξεπουλανε την Ελλαδα.
  παστοκ, νουδουλα, σφυριζα, χρυσα αυγα, ποταμια, λεβεντες, εξαρτημενοι ανθελληνες, ρημαδ, λαος και ολαα ταα αναχωματα που θελουν ευρω και ευρωπη.
  ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ.

  • Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς

   Ευτυχως που τουλαχιστον υπαρχεις εσυ !!!

   • ΠΑΟΚ

    Ντροπιαζεις την φωτογραφία σου….