«Γαργάρα» έκανε ο Τραμπ τους S-400 απέναντι στον σουλτάνο: «Αδελφικός φίλος ο Ρ. Τ. Ερντογάν»

Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2017, 12:02 πμ

Σε πολύ καλό κλίμα και με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, αλλά χωρίς κάποια νιξη για τους S-400, εξελίχθηκε η συνάντηση του Αμερικανού προεδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντπγάν στην Νέα Υόρκη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως οι «δύο χώρες βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στη συνεργασία».

«Ως χώρες είμαστε πιο κοντά από ποτέ» είπε πιο συγκεκριμένα.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο ο Αμερικανός πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας πως «διοικεί α χώρα σε ένα πολύ δύσκολο μέρος του κόσμου αλλά παίρνει μέχρι στιγμής πολύ καλό βαθμό».

«Είναι μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσω τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος έχει γίνει ένας πολύ καλός μου φίλος», είπε ακόμη ο Ν.Τραμπ.

«Βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο μέρος του κόσμου, αλλά έχει εξελιχθεί πολύ και ειλικρινά παίρνει πολύ καλό βαθμό», είπε ακόμη ο Τραμπ για να συμπληρώσει:

«Έχουμε μια πολύ καλή φιλία και ο κ. Ερντογάν δουλεύει στενά με τις ΗΠΑ».

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε με την σειρά του λέγοντας πως ο Ν.Τραμπ είναι ένας πολύ καλός του φίλος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πολύ καλό μου φίλο Ντόναλντ που μας υποδέχεται σήμερα εδώ. Θα έχουμε συνομιλίες για τις διμερείς μας σχέσεις και για τις περιφερειακές εξελίξεις», είπε πιο συγκεκριμένα  Ερντογάν.

 • Γέρος του Μοριά

  Οι δυτικοί και κυρίως Άγγλοι /Αμερικανοί είναι πάντα έτοιμοι να κατεβάσουν τα παντελόνια τους για να τους πηδήξει ο ερτογάν. Δεν θέλουν τους Ρώσους να έχουν πλήρη ελεύθερη διέλευση των στενών του Βοσπόρου.
  Οι κούρδοι θα πληρώσουν πολύ ακριβά την δήθεν βοήθεια των Αμερικανών, θα τους αφήσουν στο έλεος των τούρκων. Απλά τους χρησιμοποιούν για να είναι μην αφήσουν το πεδίο στη Συρία εντελώς ελεύθερο για τους Ρώσους.

 • Γέρος του Μοριά

  Δεν θα διαλυθεί. Εκτός και αν την διαλύσουμε εμείς, διαφορετικά κανείς δεν θα το κάνει για να επωφεληθούμε εμείς. Αν ήθελαν να την διαλύσουν θα το έκαναν τότε πριν την μικρασιατική καταστροφή.
  Κανείς δεν μας θέλει και πρέπει να το καταλάβουμε.

 • Σουταχώνω

  Κάποτε μου λέγαν εδω μέσα ότι είμαι γραφικός όταν έλεγα ότι θα πάρουνε και S400 αλλά και τα F-35. Που είστε τώρα ολοι εσείς εδω που το παίζατε γεωστρατηγικοί αναλυτές;; Ά ρε πανέξυπνοι,.. εμείς χάναμε πάντα απο τους τούρκους! Αυτό έγραφε η ιστορία. Και όποιος δεν την έμαθε είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει…. Ψηφήσατε ΣΥΡΙΖΑ, ψηφήσατε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τώρα σας βγάζουν τα θρησκευτικά απο το σχολείο, πετάνε τις εικόνες και δίνουν τη Θρακη και τη Μακεδονια. Αφηνουν τον αλβανό να μιλαει αυτή τη στιγμή και αφήσαν ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου στο έλεος του θεού. Και την ίδια ώρα περιμένουμε να πει ο Τραμπ με τα τρισεκατομμύρια χρέος των ΗΠΑ όχι στο Τουρκο για τα F-35;;

 • Γεροντας Παισιος. ;)