Ρωσία

Από το κακό στο χειρότερο - Και η Ρωσία έβγαλε τα πυρηνικά της: 11 συντάγματα Topol, Topol-M και Yars σε θέσεις μάχης με το "βλέμμα" στην Κορέα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Άμεση αντίδραση της Μόσχας στο «κυοφορούμενο σενάριο» της κυβέρνησης Τραμπ στην Κορεατική χερσόνησο με την αποστολή πυραύλων THAAD  ,ομάδα μάχης  αεροπλανοφόρου, πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων με βαλλιστικούς πυραύλους, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Έντεκα συντάγματα κινητών συστημάτων ρωσικών πυραύλων Topol, Topol-M και Yars ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά  άσκηση σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας που εκτείνονται  από το Τβερ μέχρι στην ρωσική Άπω Ανατολή και το Ιρκούτσκ ( σε απόσταση ασφαλείας από την Κορεατική χερσόνησο) , ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας σήμερα Δευτέρα.

https://youtu.be/aGZXhgSULzw?t=1

Την ίδια στιγμή  πάνω από 2.000 Ρώσοι στρατιώτες λαμβάνουν μέρος στην Μογγολία με χερσαίες δυνάμεις της χώρας .

«Οι κινητές συστοιχίες πυραύλων είναι οπλισμένες με βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους Topol, Topol-M και Yars και κινούνται  σε αποστολές περιπολίας σε περιοχές από Τβερ μέχρι το μακρινό  Ιρκούτσκ. Το ένα τρίτο από αυτές τις δυνάμεις  διεξάγει  εντατικές ασκήσεις ... σε  20 περιφέρειες της χώρας», αναφέρει  το ρωσικό δελτίο ειδήσεων .

«Το προσωπικό πραγματοποιεί  μέτρα συναγερμού, ελιγμούς και αποστολές  σε άγνωστο έδαφος. Οι διοικητές των μονάδων ενημερώνονται για τα δρομολόγια την τελευταία στιγμή.

Οι διοικήσεις των μονάδων έχουν προνοήσει να   προσομοιώσουν τις δυνάμεις του εχθρού, εξερευνώντας  την περιοχή εκ των προτέρων και καταρτίζοντας  σχέδιο αποφυγής ενεδρών, αλλά και με την  επισήμανση  των πιθανών διαδρομών της υποχώρησης , θέτοντας έτσι επιπλέον εμπόδια στις κινητές συστοιχίες», καταλήγει ο ρωσικός τύπος  .

Περίπου 400 μεγάλα οχήματα  συμμετάσχουν στην άσκηση. Σε γενικές γραμμές, η Στρατηγική Δύναμη Πυραύλων θα πραγματοποιήσει φέτος 150  γενικές και ειδικές ασκήσεις , ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Η ουσία όμως των ρωσικών κινήσεων στην Κορεατική κρίση αντανακλώνται σαφώς  στις δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού άμυνας για την συγκέντρωση αμερικανικών πυραύλων στην Ν.Κορέα.

«Οποιαδήποτε άστοχη κίνηση απέναντι στη Βόρεια Κορέα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση», προειδοποίησε ο υφυπουργός της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ επαναλαμβάνοντας τη θέση της Μόσχας ότι μόνο διπλωματικά μέσα μπορούν να οδηγήσουν στη διευθέτηση της κρίσης.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, στην Κίνα, ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά:

Εκείνοι που είναι ισχυρότεροι και εξυπνότεροι θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Οποιαδήποτε αδέξια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη.

Η Μόσχα θα αντιδράσει στην επέκταση και ενίσχυση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Thaad στη Νότια Κορέα, πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Αναπόφευκτα θα τεθεί θέμα δικής μας αντίδρασης, σχετικά με τις στρατιωτικές ισορροπίες», σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος. Αναφερόμενος στα διπλωματικά μέτρα της Ουάσινγκτον απέναντι στα ρωσικά προξενεία στις ΗΠΑ, ο Σεργκέι Ριαμπκόφ έκανε λόγο για «κρατικό χουλιγκανισμό».

https://youtu.be/J93TqIwhHtQ?t=15

Υπενθυμίζουμε ότι στην Νότια Κορέα,  βρίσκονται 28.500 Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ η χώρα απαγορεύεται να αναπτύξει στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα βάσει της συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε  με τις ΗΠΑ παλαιότερα.

 Ωστόσο η πυρηνική απειλή είναι πιο έντονη από ποτέ και πολλοί  αναλυτές εκτιμούν ότι η κρίση αν δεν κλείσει άμεσα απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...