Αναυδη η κοινωνία: Ο Κουρουμπλής έχει διορίσει όλο το σόι του στο δημόσιο – Δείτε αναλυτικά

Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2017, 3:04 μμ | Ανανέωση: Σεπτέμβριος 22, 2017 στις 12:15 μμ

«Δεν δικαιούμαι να έχω κι εγώ έναν δικό μου άνθρωπο στο γραφείο μου;» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όταν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η συνεργάτιδά του που χθες γελούσε στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι συγγενής του αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, απ” ό,τι φαίνεται, ο υπουργός Ναυτιλίας έχει όχι μόνο έναν αλλά πολλούς «δικούς του ανθρώπους» που έχει διορίσει στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα Parapolitika.gr, έχει «όλη την οικογένεια», από τη γυναίκα του μέχρι τα ανίψια του.


Δημοσιεύματα του Τύπου κατά καιρούς έχουν «αποκαλύψει» τη νέα τακτική κάποιων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, και δη του πασοκογενούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, να διορίζουν «δικούς τους ανθρώπους» αλλά και συγγενείς τους στο δημόσιο και έπειτα να αποσπούνται στο γραφείο τους.

Σύζυγος και τέσσερα ανίψια

Την τακτική αυτή ακολουθεί πιστά ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους υπουργούς με τους περισσότερους διορισμούς. Προφανώς έχει μεγάλο σόι και φρόντισε για την αποκατάσταση του καθενός. Είναι γνωστό ότι ο κ. Κουρουμπλής, αφού διόρισε τη γυναίκα του και τέσσερα ανίψια του, αποφάσισε να διορίσει τις πρώτες μέρες του κιόλας στο υπουργείο Ναυτιλίας με απόσπαση την αγαπημένη του ανίψια, κόρη του αδερφού του Ανδρέα.

Ο ίδιος απαντούσε στα δημοσιεύματα αυτά πως οι διορισμοί αυτοί έχουν γίνει παλαιότερα και πως ο ίδιος δεν διόρισε αλλά απέσπασε δικούς του ανθρώπους στο γραφείο του. Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο κ. Κουρουμπλής δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά, όπως είναι γνωστό, ήταν για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε και γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», η ανιψιά του υπουργού αποσπάστηκε στο γραφείο του σε προσωρινή αμειβόμενη θέση, η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, ενώ την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.

Η Ελένη Κουρουμπλή είναι κόρη του Ανδρέα Κουρουμπλή και αγαπημένη ανιψιά του υπουργού και θεωρείται άνθρωπος εμπιστοσύνης. Αν και διοικητικά ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένη στο βουλευτικό γραφείο του θείου της.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016, δηλαδή την επόμενη του ανασχηματισμού, η Ελένη Κουρουμπλή αποσπάστηκε στο γραφείο του νέου υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε προσωρινή αμειβόμενη θέση, η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, ενώ την υπογραφή για τη μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.

Πετρόλα-Λουμινίτσα Κωτσοπούλου

Στις 6 Μαρτίου 2015 η ανιψιά του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή από το σόι της συζύγου του Ελένης Κωτσοπούλου προσλαμβάνεται σε θέση ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του γενικού γραμματέα Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών.

Στις 19 Νοεμβρίου δημοσιεύεται ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο αυξάνονται κατά πέντε μήνες οι θέσεις των ειδικών συμβούλων και κατά πέντε οι μετακλητοί διοικητικοί υπάλληλοι στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, προκαλώντας επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 265.000 ευρώ ετησίως. Νέος υπουργός Εσωτερικών έχει αναλάβει ο κ. Κουρουμπλής.

Την ίδια ημέρα η ανιψιά διορίζεται στο πολιτικό του γραφείο σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου ( αν και αρχικά εσφαλμένα αναγράφεται ως ειδική συνεργάτιδα), όμως το ΦΕΚ δημοσιεύεται στις 30 Δεκεμβρίου, σαν να επρόκειτο για πρωτοχρονιάτικο δώρο. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις 10 Μαρτίου του 2016 η ανιψιά από μετακλητή υπάλληλος μετατρέπεται σε ειδική σύμβουλος του υπουργού θείου της με άλλο μισθολογικό κλιμάκιο.

Ο μισθός της από τα 1.092 ευρώ εκτοξεύεται στα 1.800 ευρώ. Με ΦΕΚ που δημοσιεύεται στις 4 Νοεμβρίου 2016, την ημέρα δηλαδή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, λύνεται η σύμβαση εργασίας της ανιψιάς, όπως και όλων των μετακλητών των υπουργών, που είτε πήγαν σπίτι τους είτε άλλαξαν υπουργείο.

Ο κ. Κουρουμπλής μετακινήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν η ανιψιά ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ΦΕΚ με τις νέες τοποθετήσεις των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων.

Παναγιώτα Φασούλα

Σε ηλικία 20 ετών η απόφοιτος λυκείου Παναγιώτα Φασούλα διορίστηκε στις 20 Ιουλίου 2015 μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στις 28 Αυγούστου του ίδιου έτους, λύθηκε η σύμβασή της όπως συνέβη με τους μετακλητούς λόγω των επερχόμενων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Με την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η 20χρονη ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο.

Στις 23 Σεπτεμβρίου διορίστηκε μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών.

Στις 22 Ιανουαρίου 2016 έληξε η υπηρεσία της, καθώς παραιτήθηκε, όταν τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ρουσφέτι. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που εθεάθη στο γραφείο του θείου της.

Λευτέρης Κουρουμπλής

Ιούνιος του 2015. Την περίοδο που η Ελλάδα στέναζε από τα capital control, ο κ. Κουρουμπλής, υπουργός Υγείας τότε, είχε άγχος να βρει δουλειά σε ένα ακόμα ανίψι του. Και φυσικά τα κατάφερε. Ο ανιψιός του Λευτέρης διορίστηκε επικουρικός γιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝΑ «Ελπίς» σε σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ο υπουργός είχε προκήρυξη θέση επίκουρου οδοντιάτρου στο νοσοκομείο, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αναγκαία, ενώ αντίθετα για κλινικές με μεγάλες ελλείψεις γιατρών, όπως η χειρουργική, όπου υπηρετούσαν δύο μόνιμοι, ένας επίκουρος και ένας με απόσπαση, δεν προκηρύχθηκε θέση. Ο υπουργός αποφάσισε να προκηρύξει τη θέση φωτογραφικά με τη διαδικασία των ειδικών διατάξεων και με τον τρόπο αυτό κατέλαβε τη θέση ο ανιψιός του.

Δημήτρης Κουρουμπλής

Τέλος, ακόμη ένα ανίψι του κ. Κουρουμπλή εργάζεται σε πολικό γραφείο, όχι όμως σε αυτό του θείου του. Υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, ο Δημήτρης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», αποσπασμένος σε πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου στο Αγρίνιο.

Η σύζυγος Ελένη

Στο πλευρό του κ. Κουρουμπλή όχι μόνο στη ζωή αλλά και στην πολιτική βρίσκεται συνεχώς και η σύζυγος του Ελένη Κωτσοπούλου, αν και η κανονική της θέση είναι μόνιμη υπάλληλος στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Στις 15 Ιουνίου 2015 αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη σε θέση διοικητικής υπαλλήλου (ο κ. Κουρουμπλής ήταν υπουργός Υγείας) ενώ όταν ο σύζυγός της πήγε στο υπουργείο Εσωτερικών αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείριση Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών.

Στα αξιοσημείωτα είναι και ο νέος διορισμός του Χρήστου Φωτιάδη στο γραφείο του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας. Ο κ. Φωτιάδης, ο οποίος εμφανιζόταν σε δημοσιεύματα ως σύντροφος της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγγου, ήταν διορισμένος στο υπουργείο Ναυτιλίας και επί του προκατόχου του κ. Κουρουμπλή Θοδωρή Δρίτσα.

 • Spyros Spyropoulos

  μεγαλος αλητης…..μεγαλο λαμογιο……αοματοοοος………..(Φωτοπουλος)

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   Αξιος αδερφε Σπυρο !

   • Spyros Spyropoulos

    Ευχαριστω αδελφε μου!

  • Γέρος του Μοριά

   Πουτ@νας υιος είναι, και αφού ήταν κωλοπασοκτζής τι περίμενες να είναι. Ένα ρεμάλι της κοινωνίας και τίποτα άλλο. Με πιάνει κρύος ιδρώτας όταν σκέφτομαι πόσο χαμηλά έχει πέσει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μας.

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    δεν εχει πατο η ξευτιλα Γερο μου

    • Γέρος του Μοριά

     Όντως δεν έχει, τα οδήγησαν όλα στην κατρακύλα και δεν έχει σταματημό.

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  2ος !
  ΦΟΥΣΤΑΡΙΑ μεγαλα ….

 • KTHPIO7

  Πασοκάρα!!! Με δέος στεκόμαστε μπροστά στο μεγαλείο της αριστερής ξεφτίλας!

 • HaraldHadrada MERCYLESS

  αφου δεν διορισε και τον σκυλο του να λεμε παλι καλα

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   αχχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ ΜΗΝ παιρνεις ορκο …..

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    ποτε!!!!!!ειδικα με τετοιους!

 • GyoR

  Εμείς τους ψηφίσαμε ρε !!!!!!εμείς είμαστε τα ζώα.Βρίσκουν και τα κάνουν και καλά κάνουν.

 • Observer

  Αυτος δεν ηταν ο Παστοκος που δεν υπεγραψε ενα μνημονιο για να εχει ματια να αντικρυσει τα παιδια του; Μια χαρα τα αντικρυζει τωρα μεσα απο τη ζεστη αγκαλια του δημοσιου ο πρωην ηρωας!Ε ρε δουλεμα που πεφτει!

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   παλια τα εκαναν στα κρυφα,τωρα σε κοροϊδευουν μεσ στα μουτρα σου!και ολοι κοιμουντε!ε,ρε ξυλο που θενε και κρεμασμα στο τσιγκελι

 • Φίλιππος

  Ελεήστε τον τυφλό και το σόι του.
  Καλή λευτεριά.

 • catch the rainbow

  και εγω εχω να δουλεψω πανω απο εναμιση χρονο ωρε!!!γκαβος εισαι κουραμπιε? δεν βλεπετε παλιοκουμουνια του κερατα, να πατε στο αγυριστο,

 • koufios

  το πασοκ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. χαχαχαχα αριστεράντζες και δεξιάντζες. Όλοι στο δημόσιοοοοοοο

 • Geo Van

  Ο,τι φαμε κι ο,τι πιουμε κι ο,τι αρπαξει ο κ@λος μας..

 • Vam Peer

  ….πεινούσαν και τα παιδάκια τους ….

 • Κούγκι

  Για μια θέση στο Δημόσιο ρε γαμώτο!

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ «ΜΑΣΑ»
  ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ

  ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ..ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  ΚΑΙ Ο ΚΙΜ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ
  ΤΑ ΙΔΙΑ… ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.!!!

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΑ ΙΔΙΑ .. ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ!!!!

 • Θοδωρής

  Σόι πάει το βασίλειο!!!

 • Δανάη Πολυχρονίου

  Κάποτε που το έπαιζε αντιμνημονιακός, όντας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αρνήθηκε να ψηφίσει το Σαμαροβενιζελικό μνημόνιο, επιδεικνύοντας ένα «σπαραξικάρδιο» μύνημα της κόρης του στο κινητό!!!
  Τώρα ψηφίζει τα μνημόνια μαζικά, αλλά ξορκίζει το κακό, διορίζοντας το σόι του….
  Προφανώς τώρα δεν έχει αντίρηση η κόρη του!!!
  ΠΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ …ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!!!