Αρχείο

Ανατριχιαστικό! Το ΝΑΤΟ τους στέλνει σε σφαγή - Κλήση εφέδρων από Ουκρανία - Κοινή δύναμη κρούσης Πολωνίας-Λιθουανίας-Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία

Μέτρα υψίστης ασφαλείας λαμβάνουν Πολωνία και Ουκρανία ενόψει των μεγάλων ρωσικών ασκήσεων με την δημιουργίας κοινής δύναμης ταχείας επεμβάσεως, καθώς και με πρόσκληση στρατευσίμων, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, ενώ φοβούνται ακόμη και «ρωσική πρόκληση».

Νατοϊκό σχέδιο σε εξέλιξη προβλέπει την δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης ανάμεσα σε Ουκρανία και Πολωνία , με σκοπό να προετοιμασθεί ο ουκρανικός στρατός ακόμη καλύτερα για είσοδο στην συμμαχία.

Στην ουκρανική Ακαδημία Lviv του  Στρατού εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας και της Πολωνίας πραγματοποίησαν συνομιλίες  για την στενότατη πλέον στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με τις ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας με την επωνυμία «Δύση-2017» , οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και τις δύο χώρες.

Το θέμα αυτό αναφέρθηκε σε  συνέντευξη μετά τη συνάντηση των Αρχηγών των  Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών .

Όπως επεσήμανε ο Ουκρανός  στρατηγός κ. Muzhenko, οι δύο τους μίλησαν για συγκεκριμένη στρατιωτική συνεργασία με την πολωνική πλευρά.

Και, σύμφωνα με τα λόγια του, υπάρχουν καλά αποτελέσματα.

«Στη συνάντησή μας συζητήσαμε το ζήτημα της στρατιωτικής συνεργασίας με τη βοήθεια της πολωνικής πλευράς. Ειδικότερα, το νέο είναι ότι θα έχουμε σύντομα Πολωνούς εκπαιδευτές για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού», τόνισε ο ίδιος  .

https://youtu.be/DvyUHTYvzhU?t=1

Πρόσθεσε δε ότι από 01 – 10 Σεπεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί  εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον τομέα του εφοδιασμού. Ενώ 15-20 Σεπτεμβρίου θα  οργανωθεί εκπαίδευση του επιτελικού προσωπικού  διοίκησης, στην διαχείρισης ομάδων των στρατευμάτων.

Ο  Πολωνός ομόλογός του στρατηγός Leszek Suravski σημείωσε  ότι  η ουκρανική πλευρά είναι πολύ ικανοποιημένη  με τη συνεργασία που είχε μέχρι τώρα με Πολωνούς εκπαιδευτές.

«Ήμουν σε θέση να έρθω να δω πόσο αποτελεσματικοί είναι οι εκπαιδευτές μας. Και όπως είπε ο στρατηγός, όλα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο ίδιος .

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι συζήτησαν την πιθανή απειλή που απορρέει από την άσκηση   Ρωσίας-Λευκορωσίας με την επωνυμία «Zapad-2017»,  και για αυτό έχουν  αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης σε περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων.

https://youtu.be/XTyem6UzMHA

Την ίδια στιγμή οι  Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν  μεγάλης κλίμακας κλήση εφέδρων ενώ υπάρχει  μεγάλη κινητικότητα των  αερομεταφερόμενων στρατευμάτων .

Η υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ενημερώνει σχετικά.

«Στις περιοχές  Dnipropetrovsk και Lviv ξεκίνησε εκτεταμένη εκπαιδευτική άσκηση με εφέδρους πρώτου σταδίου των δύο ταξιαρχιών  μάχης ενώ υπάρχει  μεγάλη κινητικότητα των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων  των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», καταλήγει η ανακοίνωση .

Σημειώνεται ότι η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία υλοποιεί σχέδιο πρόσκλησης εφέδρων  σε επίπεδα που θα εξασφαλίζουν την ανατροφοδότηση των μονάδων σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων . Ορισμένα από αυτά τα στρατεύματα συμμετέχουν σε ασκήσεις για δεύτερη φορά.

«Η άσκηση θα διαρκέσει για 30 ημέρες και θα είναι σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο αφορά ατομική εκπαίδευση σε ορισμένα εκπαιδευτικά κέντρα και επανεκπαίδευση και το δεύτερο και τελικό στάδιο, τον επιχειρησιακό έλεγχο των ομάδων μάχης»,  ανέφερε στο Γενικό Επιτελείο.

https://youtu.be/BPEbBGzdTIk?t=3

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με  σχέδια του ΝΑΤΟ, η  Πολωνία θα δημιουργήσει μια κοινή στρατιωτική μονάδα, με την Λιθουανία και την Ουκρανία, με έδρα την πολωνική πόλη του Λούμπλιν.

Ο Πολωνός εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο Reuters ότι, «η σχεδιαζόμενη ταξιαρχία θα αποτελείται από στρατιώτες της Ουκρανίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας, οι οποίοι θα κινητοποιούνται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, κινούμενοι ταχέως στην έδρα της ταξιαρχίας στο Λούμπλιν.

Στόχος της κοινής ταξιαρχίας είναι να δημιουργηθεί μια μονάδα που θα μπορούσε να λάβει μέρος στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, καθώς και η δημιουργία μιας «ομάδας μάχης» του ΝΑΤΟ για μελλοντικές αποστολές.!

Ενώ Πολωνοί, Λιθουανοί και Ουκρανοί παίρνουν μέτρα υψίστης ασφαλείας ενόψει των ρωσικών ασκήσεων, οι Ρώσοι ετοιμάζουν την εμφάνιση 150.000 πάνοπλων στρατιωτών , πλήθος αρμάτων, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενων πυροβόλων,πυραύλων , αεροσκαφών και ελικοπτέρων , σε μια προσπάθεια «διάσπασης» του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων των χωρών της περιοχής.

Αν κρίνουμε δε από τα αποτελέσματα του τοπικού τύπου για την ρωσική στρατιωτική παρουσία …μάλλον τα έχουν καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα οι Ρώσοι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...