ΗΠΑ

Veselnitskaya: «Έγινε κακή εκμετάλλευση της συνάντησής μου με τον Τραμπ τον νεότερο»

«Τα αμερικάνικα Μέσα εκμεταλλεύθηκαν την ιστορία της συνάντησής μου με τον νεότερο Τραμπ». Αυτό δήλωσε η Ρωσίδα δικηγόρος Natalia Veselnitskaya στο RT και κατηγόρησε τον επενδυτή Bill Browder (καταδικασμένο στη Ρωσία για απάτη και φοροδιαφυγή) ότι ήταν εκείνος που προκάλεσε τον θόρυβο διοχετεύοντας ψευδή στοιχεία στον Τύπο.

Ο γιος του προέδρου Τραμπ και μέλη της προεκλογικής υπηρεσίας του υποψηφίου τότε για την προεδρία, είχαν συναντήσει την Veselnitskaya τον Ιούνιο του 2016, διότι είχαν την πληροφορία ότι μπορούσε να τους δώσει στοιχεία καταστροφικά για την τότε υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον. Αυτό υποστηρίζει και ο Τραμπ ο νεότερος σε emails που δημοσιοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα, εκδόθηκε ένταλμα από τον ειδικό εισαγγελέα Robert Mueller να κληθούν μάρτυρες που θα μπορούσαν να δώσουν λεπτομέρειες από τη συνάντηση εκείνη.

«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς ερευνά ο κ. Μίλερ, αναφορικά με τη συνάντησή μου με τον γιο του προέδρου Τραμπ, αλλά μπορώ να πως η συνάντησή μας αυτή είχε σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως δικηγόρος» δήλωσε η Veselnitskaya στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.

«Υπερασπιζόμουν έναν Ρώσο πολίτη στις ΗΠΑ. Αν η υπεράσπιση πολίτη της χώρας σου σε άλλη χώρα είναι έγκλημα για τις ΗΠΑ, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ερευνήσει ο κ. Μίλερ», είπε η Ρωσίδα δικηγόρος.

Σύμφωνα με την άποψή της, τα αμερικανικά Μέσα εκμεταλλεύθηκαν την υπόθεση στο πλαίσιο της υποστήριξης του μύθου της «ρωσικής ανάμειξης» στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ και για να πλήξουν τον πρόεδρο Τραμπ.

Χαρακτηριστικό είναι –πρόσθεσε- ότι οι «New York Times» μου έστειλαν ένα κατεβατό ερωτήσεων για τη συνάντησή μου εκείνη και δημοσίευσαν μόνο ένα μικρό απόσπασμα και κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δικαιολογούν την άποψη που εξέφραζαν στο άρθρο τους.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση παίζει ο Αμερικάνος οικονομικός παράγοντας William Browder που έχει καταθέσεις ως μάρτυρας στην ανακριτική Επιτροπή της Γερουσίας για την «ρωσική ανάμειξη» και είχε πρωτοστατήσει στην υπόθεση του νομοσχέδιου "Magnitsky Act’’ που επέτρεψε στην αμερικανική κυβέρνηση να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων κατηγορούμενων ως παραβάτες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είχε απαγορεύσει την είσοδό τους στις ΗΠΑ.

Η Veselnitskaya είχε δραστηριοποιηθεί εναντίον της "Magnitsky Act’’ υπερασπιζόμενη μερικούς επιφανείς Ρώσους πελάτες της.

Τα emails που διέρρευσαν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν δείξει πως ο Browder συνέλεγε πληροφορίες για την Ρωσίδα δικηγόρο πολύ πριν την συνάντησή της με τον γιο του Τραμπ και διέθετε ακόμη φωτογραφίες της κατοικίας της.

Για την Veselnitskaya, το μοτίβο που κρύβει η εχθρότητα εναντίον της είναι επειδή δεν κατόρθωσαν να πείσουν δικαστήριο της Νέας Υόρκης να καταδικάσει έναν από τους πελάτες της, την κυπριακή εταιρία Prevezon για ξέπλυμα χρήματος, υπόθεση του 2013 που ξεκαθάρισε με συμβιβασμό εφέτος το Μάιο, χωρίς να υπάρξει ενοχή για την Prevezon.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...