Κόσμος

O Β.Πούτιν αποφασισμένος να λήξει τον πόλεμο: «Εισβολή» στη Συρία 2.000 πάνοπλων Ρώσων μισθοφόρων Spetsnaz με Verba να σημαδεύουν Ισραήλ – 2 δισ. δολ ρίχνουν οι Κινέζοι για αρχή (Βίντεο)

Τα περιβόητα ρωσικά «σκυλιά του πολέμου» της ιδιωτικής εταιρείας RSB, που αλωνίζουν εδώ και τρεις μήνες στο λιβυκό έδαφος   εξολοθρεύοντας τζιχαντιστές και «αντιπάλους», μετακινήθηκαν  τώρα στην Συρία, μεταβάλλοντας ολοκληρωτικά την τακτική κατάσταση όπως ονομάζεται στην στρατιωτική ορολογία υπέρ της Μόσχας . 

Σύμφωνα με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και το πρακτορείο ειδήσεων  DEBKAfile έγινε γνωστό ότι 2.000 μισθοφόροι έχουν μεταφερθεί στη χώρα, αυξάνοντας συνολικά τον αριθμό τους σε  5.000 .

Πρόκειται για έμπειρους μισθοφόρους που μισθώθηκαν από την εταιρεία  του Ομίλου Wagner για υπηρεσία υπό ρωσική σημαία στη Συρία . Είναι όλοι τους απόστρατοι από τις πλέον επίλεκτες  μονάδες των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, της αεροπορίας ή του ναυτικού.

https://youtu.be/qZCM6vEtch0?t=2

Την ίδια στιγμή ισραηλινές πηγές αναφέρουν επίσης την άφιξη των Ρώσων μουσουλμάνων  από τη Δημοκρατία της Ινγκουσετίας τις τελευταίες ημέρες, ενώ ρωσικά αεροσκάφη μεταφέρουν στην Συρία , δεκάδες κιβώτια με το φορητό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα (MANPADS) «Verba», ( fire and forget) ε που είναι ικανό να διακρίνει το στόχο μέσα από οποιεσδήποτε παρεμβολές.

Oντως υπάρχει βίντεο με το MANPADS "VERBA" στη Συρία. Ποιας χώρας τα αεροσκάφη ή ελικόπτερα θα καταρρίψουν;;;

Τα νέα ρωσικά MANPADS υπερέχουν σε τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά από παρόμοια ξένα συστήματα.

Tο Verba MANPADS μπορεί να καταστρέψει τακτικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα, πύραυλους πλεύσης και τηλεχειριζόμενα αεροχήματα σε εμπλοκές κατά μέτωπο ή καταδίωξης όταν ο στόχος είναι εντοπίσιμος δια οράσεως, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλόντων κορεσμού και παρεμβολών, ημέρα ή νύχτα. Αυτά τα συστήματα προσφέρουν την ικανότητα πυροδότησης κατά μέτωπο εναντίον στόχων με χαμηλή υπέρυθρη υπογραφή στο μέγιστο βεληνεκές εμπλοκής και σε μεγάλα υψόμετρα, ανέφερε ο διοικητής για τις ικανότητες του Verba.

Συγκρινόμενο με τα MANPADS προηγούμενης γενιάς, το Verba έχει αρκετά μεγαλύτερη περιοχή εμπλοκής για στόχους με χαμηλές υπέρυθρες υπογραφές και δεκάδες φόρες μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα του πραγματικού αεροσκάφους-στόχου από τα αντίμετρα που εφαρμόζει (αερόφυλλα. φωτοβολίδες).

Δείτε εδώ την απόβαση Ρώσων με Verba!

https://youtu.be/AWkjFL6ZdLA

Ο πύραυλος του «Verba» μπορεί να δει το στόχο σε τρία φάσματα. Έτσι, μπορεί να διακρίνει το στόχο, ακόμη και στην περίπτωση προσβολής με προβολείς λέιζερ, που «τυφλώνουν» με την ακτινοβολία τους τον αισθητήρα του MANPADS.

Οι σύγχρονοι αισθητήρες των πυραύλων μπορούν να εντοπίσουν, να «κλειδώσουν» και να καταστρέψουν στόχους με χαμηλή θερμική ακτινοβολία, όπως και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), αλλά και πυραύλους κρουζ. Δεν γλυτώνουν από τα «Verba» και τα ελικόπτερα με τις ειδικές συσκευές που μειώνουν τη θερμοκρασία των καυσαερίων του κινητήρα.

Οι Ρώσοι από την Ιγκουσετία,  αν και φορούν  ρωσικές στρατιωτικές αστυνομικές στολές, είναι στην πραγματικότητα κομάντο εκπαιδευμένοι σε αντιτρομοκρατικό πόλεμο.

Οι Ισραηλινοί μέσα σε όλα αυτά ευρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης λόγω των σχέσεων της Μόσχας με την Χεζμπολάχ , ενώ στο παιχνίδι εισέρχεται και η Κίνα με την αποστολή Κινέζων κομάντος , ειδικά μετά την ανακοίνωση από το Πεκίνο «επένδυσης» αξίας 2 δισ δολαρίων στην χώρα για την κατασκευή τεχνολογικού πάρκου , που αφορά την κατάσταση την  επόμενη ημέρα στην ματωμένη αυτή χώρα.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου αυξάνουν μεθοδικά συνεχώς  την ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία με μισθοφόρους,  χωρίς να μετακινούν φανερά  θωρακισμένα οχήματα και τακτικά στρατεύματα,  παρόλο που το ρωσικό σύνταγμα εμποδίζει την πρόσληψη μισθοφόρων για να πολεμήσουν στο εξωτερικό με σκοπό το  κέρδος.

Η Μόσχα χρησιμοποιεί κατά κόρον της RSB , η οποία είναι μια παραλλαγή της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων Blackwater, η οποία τώρα ονομάζεται Academi.

Οι Ρώσοι μισθοφόροι έκαναν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του 2014 στην επιχείρηση ένωσης με τη Κριμαία όσο και στην την υποστήριξη των ρωσόφωνων που μάχονται στην ανατολική Ουκρανία.

Ρώσοι μισθοφόροι τους έφθασαν για πρώτη φορά στη Συρία τον Οκτώβριο του 2015, αμέσως μετά την στρατιωτική παρέμβαση της Μόσχας στον πόλεμο με τον ISIS . Τον Μάρτιο του 2016, αρκετές εκατοντάδες από αυτούς  πολέμησαν στην μεγάλη μάχη ανακατάληψης  της Παλμύρα από τους τζιχαντιστές .

https://youtu.be/nXRCgQV53pE?t=3

Ο  όμιλος Wagner δεν «υφίσταται»  επίσημα  στη Ρωσία. Ωστόσο, υπάρχει μια εταιρεία που φέρει το όνομα αυτό και λειτουργεί στην Αργεντινή, παρόλο που οι στρατολόγοι της λαμβάνουν εκπαίδευση στη Ρωσία.

Εκπαιδεύονται, σύμφωνα με τις πηγές μας, στην στρατιωτική  βάση της 10ης ειδικής στρατιωτικής  υπηρεσίας GRU, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Molkino στην περιοχή Krasnodar της νότιας Ρωσίας, περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μαύρης Θάλασσας.

Η ταυτότητα του προϊσταμένου της εταιρείας αυτής  κρατείται μυστική, αλλά  δυτικές πηγές πληροφοριών τον κατονομάζουν ως Ντμίτρι Ουτκίν, ο οποίος ήταν αντισυνταγματάρχης  στη 2η ταξιαρχία Spetznaz.

Η μετακίνηση από την άλλη πλευρά Ρώσων  μουσουλμάνων και  μισθοφόρων στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ  με το πρόσχημα της παρακολούθησης κατάπαυσης του πυρός, θέτει σοβαρό πρόβλημα στην Ιερουσαλήμ, αναφέρει το ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι η Ρωσία έδωσε στο Ισραήλ δέσμευση ότι οι ιρανικές και φιλο-ιρανικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ, δεν θα έχουν  την δυνατότητα να πλησιάσουν στα σύνορα Συρίας-Ισραήλ, αλλά το Ισραήλ δεν μπορεί να είναι σίγουρο ότι θα τηρηθεί αυτή η υπόσχεση.

Η ουσία  είναι ότι από τακτικής άποψης στο «πεδίο της μάχης» στην Συρία έχουμε μια συνεχή και αναβαθμισμένη κλιμάκωση ανάμεσα σε Ρωσία , Κίνα και ΗΠΑ, η οποία είναι άγνωστο το που τελικά θα οδηγήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ