Κυπριακό

O Έιντε βλέπει για τελευταία φορά Αναστασιάδη και Ακιντζί σε χωριστές συναντήσεις

Χωριστές συναντήσεις, τις τελευταίες, θα έχει σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Έιντε, με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Έιντε, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση, για να κατέλθει το Σεπτέμβριο ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Νορβηγία, θα δώσει απόψε στο ξενοδοχείο «Λήδρα Πάλας» στη «νεκρή ζώνη» -έδρα αποσπάσματος της Ειρηνευτικής Δύναμης- αποχαιρετιστήρια δεξίωση.

Στη δεξίωση αναμένεται να συναντηθούν για πρώτη φορά, μετά τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, οι κκ Αναστασιάδης και Ακιντζί. Παρά την αποχώρηση του κ. Έιντε, υπό την καθοδήγησή του θα συνταχθεί η έκθεση για τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο.

Σε γραπτή του δήλωση, στις 26 Ιουλίου, ο κ. Έιντε ανέφερε πως κατά τις επαφές του με τους ηγέτες στην Κύπρο (στις 24 Ιουλίου) «μοιράστηκε τα αποτελέσματα των επαφών του στη Νέα Υόρκη και άκουσε τους δικούς τους προβληματισμούς για το αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά».

Επεσήμανε ακόμη πως θα επέστρεφε στη ΝΥ για να ενημερώσει τον γγ για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του και εξέφρασε την πεποίθηση πως η καλύτερη ευκαιρία για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό είναι μέσω των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...