Οικονομία

Moody’s: «Ποντάρει» στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης

Το ισχυρό γερμανικό momentum θα οδηγήσει την οικονομία της ευρωζώνης σε ανάπτυξη μεγαλύτερη της δυναμικής της, αναφέρει η Moody’s Investors Service στην έκθεση Global Macroeconomic Outlook.

Η ευρωζώνη αναμένεται να αναπτυχθεί περίπου 0,3% ταχύτερα το 2017 και το 2018 και η Moody’s έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

«Οι ισχυροί δείκτες των χωρών της ευρωζώνης υποδηλώνουν ότι η ευρωζώνη θα επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της στο υπόλοιπο του έτους, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 16 ετών, θα βοηθήσει την ανάκαμψη της οποίας κινητήρηιος μοχλός είναι η κατανάλωση», ανέφερε ο Madhavi Bokil, αντιπρόεδρος της Moody’s.

Η Moody’s προβλέπει ότι η ανάπτυξη της ευρωζώνης θα διαμορφωθεί στο 2,1% το 2017 και στο 1,9% το 2018 μετά από το 1,7% το 2016.

Επίσης έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας στο 2,2% και στο 2% για το 2017 και 2018 αντιστοίχως.

Ομοίως έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις για τη Γαλλία στο 1,6% για το 2017 και 2018, από το 1,3% και 1,4% καθώς η ανάκαμψη παραμένει σε καλό δρόμο, λόγω των καθαρών εξαγωγών και των επενδύσεων.
Στην Ιταλία αναμένει ότι η ανάκαμψη θα συνεχίσει να επωφελείται από τις υποστηρικτές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές, καθώς και από την ισχυρότερη ανάπτυξη στην υπόλοιπη ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ