Κόσμος

700.000 μολυσμένα αυγά έχουν διοχετευθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι αρχικές εκτιμήσεις των βρετανικών αρχών έκαναν λόγο για 21.000 αυγά με τα στοιχεία πλέον να δείχνουν μία πολύ διαφορετική εικόνα.

Το εύρος του σκανδάλου αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ολλανδία, όπου έως και 180 πτηνοτροφικές μονάδες ανέστειλαν τη λειτουργία τους και οι αρχές προχώρησαν στη μαζική απόσυρση αυγών από την αγορά, καθώς τα επίπεδα του εντομοκτόνου fipronil υπερέβαιναν σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια που ορίζει ο ευρωπαϊκός κανονισμός.

Σημειώνεται πως η ουσία του συγκεκριμένου εντομοκτόνου θεωρείται «μερικώς τοξική» για τον ΠΟΥ.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ποιότητας Τροφίμων της Μεγάλης Βρετανίας, «παρά την λανθασμένη αρχική εκτίμηση τα 700.000 αυγά αντιστοιχούν στο 0.007% της κατανάλωσης αυγών στο Ηνωμένο Βασίλειο κάτι το οποίο σημαίνει πως ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι πολύ μικρός»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...