Κοινωνία

11 Συμπεριφορές Των Γονέων Που Αντιγράφουν Τα Παιδιά

Τα παιδιά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους απορροφούν εικόνες και αντιδράσεις του περιβάλλοντος τους, διαμορφώνουν χαρακτήρα και συμπεριφορά αλλά κυρίως μιμούνται. Και φυσικά οι γονείς είναι αυτοί από τους οποίους τα παιδιά κλέβουν γνωρίσματα και αντιδράσεις.

Οπότε αγαπητοί μας γονείς καλό θα είναι να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις κινήσεις, τα λόγια σας και τη γενικότερη συμπεριφορά σας όταν μπροστά βρίσκονται τα πιτσιρίκια σας.

Ξέρετε ότι σύμφωνα με κάποιες τελευταίες έρευνες υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες που τα παιδιά αντιγράφουν από τους γονείς τους περισσότερο;

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις συνήθειες που τα παιδιά τείνουν να αντιγράφουν:

1. Ο τρόπος που μιλάτε στο τηλέφωνο

Εάν θέλετε να έχετε μια εικόνα του τρόπου με τον οποίο μιλάτε στο τηλέφωνο δεν έχετε παρά να δώσετε στο νηπιάκι σας ένα τηλέφωνο παιχνίδι και αυτό θα κάνει ό,τι ακριβλως έχει δει από εσάς.

2. Οι κινήσεις του σώματος και οι χειρονομίες

Αν παραξενευτείτε βλέποντας το παιδί σας να κάνει μια χειρονομία που δεν την είχε ξανακάνει είναι πολύ πιθανό αν το ρωτήσετε να λάβετε την αποστομωτική απάντηση ότι την έχετε κάνει εσείς!

3. Η συμπεριφορά προς τους άλλους

Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε και μιλάτε στους ανθρώπους με τους οποίους συναστρέφεστε είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά αποτυπώνεται και στο πώς συμπεριφέρεται το παιδί σας σε συγγενείς και φίλους σε διάφορες στιγμές της ημέρας.

4. Το γέλιο!

Έχετε ένα συγκεριμμένο τύπο γέλιου που σας διακρίνει; Κάνετε κάποια στερεοτυπική κίνηση κάθε φορά που γελάτε; Τότε δεν είναι διόλου απίθανο να δείτε το παιδί σας να την μιμείται όταν ακούσει κάποιο αστείο.

5. Οι αντιδράσεις

Μήπως το παιδί σας νευριάζει με το παραμικρό ή φοβάται ακούγοντας κάθετι που ξεφεύγει από τους γνώριμους ήχους; Μάλλον αυτές οι υπερβολικές αντιδράσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά αντανάκλαση όλων όσων βλέπει να κάνετε εσείς σε ανύποπτο χρόνο.

6. Οι διατροφικές συνήθειες

Οι γονείς λοιπόν που επιθυμούν να έχουν παιδιά με σωστές διατροφικές συνήθειες θα πρέπει να έχουν φροντίσει να τρέφονται σωστά οι ίδιοι πριν καν τη δημιουργία του παιδιού τους! Εξάλλου, ένας από τους βασικούς παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση παχυσαρκίας στα παιδιά είναι η παχυσαρκία των γονέων. Γιατί όπως και να το κάνουμε τα παιδιά μας τρώνε ό,τι τρώμε και εμείς οι γονείς!

7. Το χιούμορ

Αν έχετε χιούμορ κι αν το επιστρατεύετε στην καθημερινότητά σας τότε και τα παιδιά σας θα μάθουν να το εκτιμούν αλλά και να κάνουν και τα ίδια χιούμορ σε φίλους και γνωστούς. Η αίσθηση του χιούμορ συνδέεται ακόμα με την ευφυΐα, την αυτοεκτίμηση, τη δημιουργικότητα και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Πρόκειται παράλληλα για έναν ιδανικό τρόπο για τους γονείς που θέλουν να πειθαρχήσουν τα παιδιά τους αποφεύγοντας τις διαμάχες αλλά και ένα χαρακτηριστικό που συμβάλλει στον στενότερο δεσμό ανάμεσα σε γονείς και παιδιά.

8. Οι βρισιές

Τα παιδιά βρίζουν αλλά τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη που χρησιμοποιούν. Άρα γιατί το κάνουν; Μάλλον γιατί σας άκουσαν να βρίζετε. =Προσέξτε τις αντιδράσεις σας όταν είναι μπροστά τα παιδιά και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε ακόμα και σε συνθήκες που είστε πιο χαλαροί (στο γήπεδο, με τη συντροφιά σας) ή σε μεγαλύτερη ένταση.

9. Συνήθειες που αφορούν την εξωτερική εμφάνιση

Τα παιδιά στη νηπιακή ηλικία επηρεάζονται κυρίως από τους γονείς τους. Και μια κουβέντα από τη μαμά, όπως «είσαι χοντρή» ή «μ’ αυτό που φοράς δεχνεις παχουλή» έχει πολλή μεγαλύτερη βαρύτητα από όση νομίζουμε. Ακόμα όμως κι αν προσέχουμε να μη σχολιάζουμε ποτέ την εξωτερική εμφάνιση του παιδιού μας, είναι πιθανό να στέλνουμε τα λάθος μηνύματα μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη δική μας στον καθρέφτη. Είμαστε –ακόμα και σ’ αυτό- πρότυπα για τα παιδιά μας. Όταν, λοιπόν, λέμε«μη γίνεις χοντρή σαν τη μανούλα», αυτό που ακούει το παιδί μας είναι «η μαμά μου που την αγαπώ και μ’ αγαπάει δεν είναι πολύ ευχαριστημένη με τον εαυτό της και μάλλον ούτε κι εγώ πρέπει να είμαι ευχαριστημένη με τον δικό μου».

10. Το σκάλισμα της μύτης

Μην το κάνετε για να μην το κάνουν και τα παιδιά σας.

11. Οι καλοί τρόποι

Δείξε μου ένα παιδί που είναι ευγενικό και θα σου δείξω τον γονέα τον οποίο μιμείται.Τα παιδιά σήμερα είναι αγενή επειδή οι μεγάλοι είμαστε αγενείς. Δεν μπορείς να ζητάς από ένα εξάχρονο να λέει «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και «ορίστε» όταν δεν έχει ακούσει ποτέ κάποιον να χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις στην καθημερινότητά του

Πηγή: infokids.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...