Κόσμος

Φώναξε «αλλάχου ακμπάρ» δημοσίως - Απελάθηκε σε... χρόνο μηδέν

Ένας τριανταεξάχρονος Μαροκινός γονάτισε για να προσκυνήσει, μπροστά στο κτήριο της περιφέρειας της πόλης Ρέτζιο Εμίλια, κοντά στην Μπολόνια. Αμέσως μετά, φώναξε «ο Θεός είναι ο μέγιστος» (Αλλάχου Άκμπαρ) στα αραβικά, πριν αρχίσει να κλωτσάει την κεντρική πόρτα της περιφέρειας.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, ενώ εκείνος συνέχιζε να φωνάζει: «αγαπώ τον Αλλάχ, είστε όλοι διάβολοι». Με απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης, ο Μαροκινός μεταφέρθηκε σε κέντρο ταυτοποίησης και κράτησης στο Τορίνο, εν όψει του επαναπατρισμού του. Στο παρελθόν είχε διαταχθεί τέσσερις φορές η απέλασή του, χωρίς, όμως να προχωρήσει.

Παράλληλα, με απόφαση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι απελάθηκε χθες ένας τριανταεπτάχρονος Μαροκινός, ο οποίος ήταν έγκλειστος σε ιταλικό σωφρονιστικό ίδρυμα, μετά την καταδίκη του για διακίνηση ναρκωτικών. Όπως αναφέρει ο Τύπος, συνομιλώντας με άλλους κρατούμενος, είχε πει ότι θα ήταν πρόθυμος να εισβάλει στο Βατικανό ή ακόμη να ρίξει δηλητήριο στο δίκτυο ύδρευσης της Αιώνιας Πόλης.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ